wwz.jpg

Voorkom problemen door de Wet werk en Zekerheid

Checklist: waar moet je op letten?
Het eerste deel van de maatregelen van de Wet werk en zekerheid (Wwz) op het gebied van flexibel personeel is op 1 januari 2015 ingegaan, het tweede deel over ontslag en de ketenregeling op 1 juli 2015. Ben je er klaar voor en pas je de regels vanaf begin dit jaar toe? Zorg dat je niet in de problemen komt en gebruik deze checklist, hier moet je op letten.
transitieverg.jpg

Extra regelgeving transitievergoeding

Overgangsrecht en kosten in mindering brengen
Er is extra regelgeving bekend gemaakt voor de transitievergoeding, die per 1 juli 2015 de ontslagvergoeding vervangt. Er mogen bepaalde kosten in mindering worden gebracht op de vergoeding zoals kosten voor een opleiding. Hier zijn aanvullende regels voor, zoals dat je werknemer hier vooraf mee moet instemmen. En ben je als werkgever op 1 juli 2015 gebonden aan een cao, sociaal plan of individuele afspraken over vergoedingen? Dan geldt er een overgangsregeling.
ontslag5.jpg

Uitgewerkte regelgeving ontslagrecht

Ontslagregeling per 1 juli 2015 Wwz
Vanaf 1 juli 2015 gelden er nieuwe regels voor het ontslagrecht, door de Wet werk en zekerheid (Wwz). In aanvulling is er nu de uitgewerkte regelgeving ontslagrecht, onder andere over de UWV-procedure bij ontslag en over het vervangen van vaste medewerkers door flexibele of goedkopere arbeidskrachten. Wat zijn de regels?
1juli.jpg

Wetswijzigingen op het gebied van personeel

Per 1 juli 2015
Wat verandert er op per 1 juli 2015 wettelijk op het gebied van je personeel, waar moet je rekening mee houden? Onder meer de tweede reeks maatregelen van de wet Werk en Zekerheid op het gebied van de ketenbepaling en ontslag.
ober.jpg

Overgangsregeling voor transitievergoeding

Door aanpassing blijft inhuur seizoenswerkers mogelijk
Er komt een overgangsregeling voor de transitievergoeding voor tijdelijke werknemers, zodat je als ondernemer bijvoorbeeld wel opnieuw je seizoenswerkers kunt inhuren. Dat schrijft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een aanbiedingsbrief.
Werknemers zoeken vk.jpg

Een uitzendkracht inhuren? Dit moet je weten

Uitzendkracht: contract, salaris en communicatie
Uitzendbureaus nemen jou als ondernemer veel werk uit handen. Toch komt er bij het inhuren van uitzendkrachten nog wel wat kijken. En natuurlijk wil je ook de beste deal. Zorg dat je het slim aanpakt.
vergoeding.jpg

Wet Werk en Zekerheid: Transitievergoeding

Ontslagvergoeding per 1 juli 2015 aangepast
De ontslagvergoeding is sinds 1 juli 2015 een transitievergoeding. Als je een medewerker ontslaat die minimaal twee jaar in dienst is, heeft hij recht op een vergoeding van eenderde maandsalaris per gewerkt jaar.
Ontslag ontslaan stappen.jpg

Welke stappen doorloop ik bij ontslag?

In zes stappen het ontslag van je werknemer regelen
Als je één of meerdere medewerkers moet ontslaan, dan heb je te maken met ontslagregels. Wat houden ze in en in welke volgorde komen deze verplichtingen aan bod?
shutterstock_273971804 (1).jpg

Wat zijn de regels rondom het nulurencontract?

Wanneer geef ik mijn personeel een nulurencontract?
Een medewerker in dienst nemen, zonder dat je een uren-afspraak met hem maakt. Dat kan met het nulurencontract. Wat houdt deze contractsoort precies in?
check.jpg

Proeftijd: zo werkt het

Ontdek of een medewerker bij je past
Om uit te vinden of een nieuwe werknemer in je bedrijf past en aan de verwachtingen voldoet, kun je een proeftijd instellen. Daarmee kunnen beiden partijen eenvoudig weer uit elkaar gaan als het niet bevalt. Er zijn wel wat regels waar je rekening mee moet houden bij de proeftijd.
Getoond 1 tot 10 van 38. Er zijn meerdere pagina's.
 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten