Hoe verklein ik de kans op ongevallen?

Leer hoe je de VCA-standaard gebruikt
Ongevallen. Niet alleen een gevaar voor jezelf en je personeel, óók voor je imago. Belangrijk is het daarom om zo snel mogelijk te zorgen voor duidelijkheid op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.
Onwetendheid van het personeel is vaak de oorzaak van ernstige ongevallen. Om jezelf én je personeel meer duidelijkheid te geven, is het handig om te werken met de VCA-standaard. Dit is een hulpmiddel om aan de vereisten van de Arbowet te voldoen. Met de VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) kun je het veiligheidsproces organiseren en beheersen.
 
VCA, hoe leer ik daarmee werken?
Elektriciteit, brand- en explosiegevaar, werkvergunningen, besloten ruimten: een kleine greep uit de veiligheidsonderdelen die aan bod komen in de VCA. Om hier goed mee overweg te kunnen, kun je de training ‘VCA-basisveiligheid’ volgen. MKB Cursus & Training biedt medewerkers van bedrijven die werkzaam zijn in sectoren met een verhoogd veiligheidsrisico de tweedaagse cursus ‘VCA-basisveiligheid’. Ook medewerkers van toeleveranciers van deze sectoren zijn welkom. Tijdens deze cursus krijgt je personeel een digitale presentatie te zien, inclusief korte educatieve films en je kunt oefenen met proefexamens. De cursus wordt afgesloten met een examen waarmee je het Certificaat VCA-basisveiligheid kunt halen.  
 
Voor leidinggevenden is er de cursus VCA-VOL: Veiligheid voor Leidinggevenden. 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten