Ondernemers hebben 14 miljoen energiezuinige lampen

Meer dan de helft van de ondernemers heeft energiezuinige verlichting
Ondernemers timmeren flink aan de weg op het gebied van energiezuinige verlichting. Van de 20 miljoen lampen die het mkb bezit, zijn er bijna 14 miljoen energiezuinig.
Ben jij energiebewust?
Klik hier
Test het met de scan!
Start
Dat blijkt uit onderzoek van GfK Panelservices onder 1300 respondenten, in opdracht van Stichting LightRec, naar het lampenbezit binnen het midden- en kleinbedrijf.

Energiezuinige lampen
Tot de 14 miljoen energiezuinige lampen die het mkb bezit, behoren 10 miljoen tl-buizen, 3 miljoen spaarlampen, en 0,6 miljoen ledlampen. Hiervan ligt 11 procent op voorraad. 700.000 exemplaren zijn kapot.
 
Hergebruik kapotte spaarlampen
Ondernemers besparen dus flink op verlichting. Een minder positieve ontwikkeling is dat veel ondernemers kapotte spaarlampen in de vuilnisbak of glasbak gooien. "Jammer," verklaart Stichting LightRec tegenover NUzakelijk. "Meer dan 90 procent van de materialen kan worden hergebruikt. Mkb'ers zouden hun gebruikte lampen en armaturen bij de milieustraat af moeten leveren."
 
Weggooien
Veel ondernemers gebruiken naast de duurzame verlichting nog de traditionele gloeilampen, maar langzaam komt daar verandering in. Sowieso is het mkb milieubewuster dan de Nederlandse huishoudens. Ondernemers leveren 10 procent meer oude spaarlampen en tl-buizen in dan consumenten. Consumenten zijn meer dan ondernemers geneigd hun oude spaarlampen en tl-buizen in de vuilnisbak te gooien.
 

Snel besparen op verlichtingskosten?

Bespaar snel tot 80 procent op je verlichting
Als je je bedrijf uitrust met energiezuinige verlichting, kun je als ondernemer tot 80 procent besparen op verlichtingskosten. Snel weten hoe je dat...

Hoe kan ik energie besparen op verlichting?

Kies voor led-lampen
Verlichting kost veel energie. In bedrijfspanden gaat zo'n 22 procent van de energie naar verlichting, in oudere kantoren kan dit oplopen tot 60...

Hoe bespaar ik op verlichting?

Acht praktische tips om licht te besparen
Je hoeft niet meteen al je lampen te vervangen om je verlichting duurzamer te maken. Met kleine gedrags- en techniekveranderingen kun je ook besparen....

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten