SEO belangrijker dan social media

Bezoekers en leads genereren? Zoekmachinemarketing werkt het beste!
In je zoektocht naar meer leads, verkeer en sales kun je je als ondernemer het beste richten op SEO (zoekmachine optimalisatie). Dit is de meest waardevolle tool om marketing te voeren.
Dat blijkt uit het Digital Marketingrapport 2011. Weten hoe goed jouw website het doet op het gebied van SEO? Je kunt erachter komen via de SEO-scan.
  
Inkomsten genereren: leads en verkoop
Het rapport is gebaseerd op het resultaat uit een enquête onder 500 in-home marketeers (waarvan 70 procent werkzaam is in de business tot business (B2B) marketing). De belangrijkste doelstelling van deze marketeers is het genereren van inkomsten, in de vorm van leads en verkoop.
 
SEO beter dan Adwords en Social Media Marketing
Wat vinden marketeers het meest effectieve instrument om leads en sales te genereren? Juist, SEO! Deze zoekmachinemarketing vinden ze effectiever dan Pay Per Click (zoals Adwords) en Social Media Marketing. Bij SEO gaat het erom dat je website goed is opgebouwd en ingericht, zodat de 'zoekrobot' je een hoge positie geeft op zoekmachine-sites.
 
SEO-verkeer: 70 procent van totaal
In sommige bedrijfstakken is het verkeer dat via SEO komt, goed voor 70 procent van het totale webverkeer. Wil je dus bezoekers op je site krijgen, bedenk dan hoe belangrijk SEO in dit verhaal is. Hoe dat kan? Bedenk je maar eens dat het zoekmachine-gebruik in 2010 is toegenomen met 46 procent ten opzichte van vorig jaar. De verwachting is dat deze stijging het komende jaar nog groter zal zijn. Heel veel van je (potentiële) klanten bevinden zich dus op zoekmachinesites.
  
Online aanwezigheid maximaliseren
Marketeers springen hier al goed op in: 53 procent van de ondervraagde marketeers is op zoek naar een verhoging van hun SEO om daarmee hun online aanwezigheid te maximaliseren. Besteed je veel aandacht aan social media? Helemaal goed. Maar vergeet SEO niet in je online aanwezigheid.
 
SEO-tips
Zoek je naar een manier om je SEO te verbeteren? Hier alvast wat tips:
  • Kies drie zoektermen (keywords) waarop je gevonden wil worden. Zorg dat je deze woorden veel (maar niet te veel, anders word je als spammer gemarkeerd) gebruikt in de teksten op je website. Hoe hoger in de tekst je deze woorden gebruikt, hoe beter. Om te weten welke zoekwoorden populair zijn, kun je de keywordtool van Google gebruiken.
  • Ontdek (via de SEO Scan) waar je zwakke punten liggen op het gebied van SEO en verbeter deze. Bang dat het ingewikkeld zal zijn? Niet nodig, SEO is niet moeilijk.
  • Zorg dat er via andere (goede!) websites wordt gelinkt naar jouw site. Google weegt dit namelijk mee in de rangschikking van de zoekresultaten.
  • Meer tips? Lees het artikel 'Wat is SEO'?
 
Bron: Digital Marketingrapport 2011, www.optimaliseren-zoekmachine.nl, www.mkbservicedesk.nl

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Hoe zorg ik dat mijn website beter wordt gevonden?
Heb je al een website, maar heb je het idee dat er meer uit te halen valt? Het is verleidelijk om een nieuwe website te laten maken. Bespaar geld en...

'Heeft mijn websitebouwer het goed gedaan?'

Meest gestelde vraag bij Seo Scan tijdens Week van Ondernemer
'Meestal minder goed dan je had verwacht', is het antwoord van de seo-experts op de Week van de Ondernemer. Aan de techniek schort er nog wel het een...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten