Verzekeren & pensioen

Bedrijfsvoering

Is schade door natuurgeweld verzekerd?

Wat je van de verzekeraar kunt verwachten bij schade door stormen en overstromingen

Je hebt een inboedel- of opstalverzekering om jezelf in te dekken tegen schade, bijvoorbeeld stormschade en waterschade. Maar bij extreem natuurgeweld is het niet vanzelfsprekend dat de verzekering de schade dekt. Hoe zit dat, bijvoorbeeld als je getroffen bent door de overstromingen in Limburg? Wat kun je als ondernemer verwachten?

23 juli 2021 3 minuten

ZZP pensioen: welke mogelijkheden heb je?

Investeren in je oudedagsvoorziening is fiscaal aantrekkelijk

Als zzp’er wil je op een bepaald moment ook van je oude dag kunnen genieten. Maar als je niks regelt, krijg je alleen AOW als je met pensioen gaat. Je bouwt als ondernemer namelijk niet automatisch pensioen op. En alleen een AOW is geen vetpot. Bovendien heb je pas recht op een AOW vanaf je 67ste. Dus als je eerder wilt stoppen, heb je een spaarpotje nodig. Hoe zorg je ervoor dat je als zzp’er toch pensioen opbouwt? Welke mogelijkheden heb je?

23 april 2021 3 minuten

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Handige rekenvoorbeelden

Wil je als zelfstandig ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, maar heb je geen idee hoeveel dat je gaat kosten? Wij hebben een aantal rekenvoorbeelden voor je op een rij gezet.

19 maart 2020 2 minuten

Waarom je nu met pensioen aan de slag moet

Nalatigheid kan dramatische consequenties hebben

Heb jij het pensioen van je medewerkers én van jezelf volledig op orde? Grote kans van niet. Dat kan heftige gevolgen hebben voor je personeel en zelfs je bedrijfscontinuïteit.

10 maart 2020 2 minuten

Moeten zzp’ers zich toch verplicht verzekeren?

En waarom is het belangrijk?

Het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is aan te raden voor zzp’ers, maar het is niet verplicht. Na 2020 komt er mogelijk wel een verzekeringsplicht. Waarom is het verzekeren tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid zo belangrijk?

06 januari 2020 2 minuten

Welke verzekeringen moet je als zzp'er in ieder geval afsluiten?

Een inventarisatie van je risico's

Toegegeven: risico’s inventariseren en verzekeringen afsluiten is niet de leukste klus, maar het moet wel gebeuren. Want zeg nou zelf: het geeft een prettig gevoel als je alles goed afgewogen en geregeld hebt.

04 november 2019 3 minuten

Wat is de Zorgverzekeringswet?

En wat betekent deze wet voor mij als ondernemer?

De Zorgverzekeringswet (Zvw) vervangt sinds 2006 het onderscheid tussen ziekenfonds en particulier verzekerden. Deze wet brengt een aantal regels voor jou als ondernemer met zich mee.

14 september 2019 4 minuten

Vermogen opbouwen als ondernemer, wat zijn de opties?

Voor de ondernemer is een zakelijke buffer een fijn bezit. Met sparen of beleggen kun je je plannen realiseren. En levert mogelijk ook nog belastingvoordeel op.

27 juni 2019 3 minuten

Ook een DGA gaat met pensioen

Hoe regel je een pensioen?

Als DGA van je eigen BV heb je een aantal keuzemogelijkheden. Of je kiest ervoor om de pensioenvoorziening in eigen beheer te houden of je kiest ervoor het in een aparte BV onder te brengen.

06 september 2018 2 minuten

Hoe maak ik een persoonlijk pensioenplan in 5 stappen?

Hoe zorg je als ondernemer dat je voldoende pensioen opbouwt?

Je bent een zelfstandig ondernemer en leeft in het nu. Drukmaken over je oude dag? Liever niet! Toch zul ook jij ooit willen stoppen met je bedrijf. Misschien moet je toch eens beginnen met het opbouwen van je pensioen.

06 september 2018 3 minuten

Wat is een (semi-)collectieve pensioenregeling?

Welke collectieve regelingen zijn er op het gebied van pensioenen?

Als ondernemer met personeel kun je je personeel als secundaire arbeidsvoorwaarde een pensioenregeling aanbieden. Een collectieve of semi-collectieve pensioenregeling behoren dan tot de opties.

06 september 2018 2 minuten

Wat is een AOV voor zelfstandige ondernemers?

Welk risico dek je af met een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Je inkomen verzekeren voor het geval je arbeidsongeschikt raakt. Een geruststellende gedachte. Wat is een AOV precies?

10 juli 2018 6 minuten

Wat heb ik aan een tussenpersoon?

Wat kan en mag ik verwachten?

Bij het afsluiten van een verzekering komt veel kijken. Een tussenpersoon neemt je dit werk uit handen en voorziet je van objectief advies. Zo weet je welke verzekeringen jij het beste af kunt sluiten voor je onderneming.

02 mei 2018 1 minuten

Wat is de compensatieregeling?

Overzicht wettelijke compensaties na stroom- en gasstoringen

Na een grote stroomstoring of gasstoring heb je niet altijd recht op een schadevergoeding. Bij extreme weersomstandigheden moet je bijvoorbeeld zelf voor noodstroom zorgen. Soms kun je wél standaardcompensatie krijgen. Een overzicht van de wettelijke compensaties.

24 januari 2017 2 minuten

Moet ik wel of geen eigen risicodrager worden?

Wat gebeurt er met de premies?

Eigen risicodrager worden betekent dat je uitkeringen van zieke (ex)-werknemers voor eigen rekening neemt. Als je dit niet wilt, is het mogelijk deze uitkeringen te verzekeren. Wat is het beste voor jouw bedrijf?

09 juli 2015 2 minuten

Beleggen: Zakelijk of Privé?

Beleggingspand, aandelen, obligaties, let op de fiscale aspecten!

Je bedrijf draait goed en je hebt geld over als DGA en wil dit graag beleggen, dit kan bijvoorbeeld door geld bij een vermogensbeheerder te plaatsen (aandelen en obligaties) of door zelf een beleggingspand te kopen.

13 augustus 2012 2 minuten

Getoond 19 tot en met 36 van 39 totaal, er zijn meerdere pagina's