Informatie over zorgtoeslag

Hoeveel mag je als ondernemer verdienen om nog in aanmerking te komen?
Voor de kosten van de zorgverzekering kun je een tegemoetkoming krijgen. Dit is de zorgtoeslag. De hoogte hiervan is inkomensafhankelijk. Ook het inkomen van je (eventuele) partner speelt hierbij een rol. Meer informatie over de zorgtoeslag in dit artikel.
Om tegemoet te komen aan de in veel gevallen hogere kosten van de zorgeverzekering, is de zorgtoeslag in het leven geroepen. Om in aanmerking te komen voor deze toeslag moet je echter wel aan een paar eisen voldoen. Deze eisen gelden voor 2014:
  • Je bent achttien jaar of ouder
  • Je bent in Nederland verzekerd voor de ziektekosten
  • Je inkomen is niet hoger dan 28.482 euro per jaar. Heb je een partner? Dan mag je inkomen maximaal 37.145 euro. Hierbij gaat Belastingdienst/Toeslagen uit van het toetsingsinkomen.
Wat is het toetsingsinkomen?
Het toetsingsinkomen is het verzamelinkomen uit jouw aanslag inkomstenbelasting. Als je geen aangifte doet, is het toetsingsinkomen het belastbaar loon, zoals dat blijkt uit de jaaropgaaf. Als het inkomen is vrijgesteld of in het buitenland wordt belast, telt dit ook mee. Je kunt het toetsingsinkomen ook zelf schatten door te kijken naar de meeste recente aanslag Inkomstenbelasting of door twaalf maal het maandloon te nemen en hierbij 8 procent vakantiegeld op te tellen en een eventuele dertiende maand. Schat liever te hoog dan te laag. Vergeet niet om vrijgestelde inkomsten mee te tellen.
 
Wie is je toeslagpartner?
Als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, is die persoon automatisch je toeslagpartner. De uitzondering is als jullie niet op hetzelfde adres wonen en duurzaam gescheiden leeft van elkaar. Maar ook als je samenwoont met familie bijvoorbeeld kan dat betekenen dat je een toeslagpartner hebt. De MKB Servicedesk of de Belastingdienst helpt je graag als je wilt weten wie precies je toeslagpartner is.
Kinderen hebben geen recht op toeslag. Als ze achttien jaar of ouder zijn, kunnen ze zelf een zorgtoeslag aanvragen.
 
Waar kan ik zorgtoeslag aanvragen?
Klik hier om de zorgtoeslag aan te vragen of te wijzigen. Dit is de officiële site van de Belastingdienst. Als je het online wilt aanvragen heb je ook een inlogcode van DigiD nodig. Dit is de digitale ‘vingerafdruk’ die je nodig hebt bij online overheidsinstanties.

Waarom zou ik mijn personeel een collectieve zorgverzekering aanbieden?

Waarom is een zorgverzekering belangrijk?
Voor jou als ondernemer is het belangrijk dat de zorgverzekering van je personeel goed geregeld is. Je medewerkers moeten tenslotte goed geholpen...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Radonweg 7
3542 AN Utrecht
Tel: 088 652 00 50 (kennispartners, leveranciers en mediacontacten)

 
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten