Columns

Zieke medewerker ontslaan als je de loonkosten niet kunt betalen

Column | Arbeidsovereenkomst ontbinden bij ziekte

Wordt je medewerker ziek, dan moet je zijn loon twee jaar (of één wanneer het regeerakkoord van 2017 in gaat)) doorbetalen. Daarna komt hij in aanmerking voor een WIA-uitkering. Wat als je het loon niet kunt betalen?

11 oktober 2017

Zo belangrijk is je onderscheidend vermogen helemaal niet!

Column | Waar draait ondernemerschap écht om?

Ondernemers houden elkaar graag voor dat het heel belangrijk is dat je onderscheidend bent. Waarin verschilt je business van die van anderen? Wat doe jij dat anderen niet doen?

27 september 2017

5 tips om te stoppen met twijfelen

Ga ervoor!

Twijfel kan je succes in de weg staan. Deze vijf tips helpen je om ermee te stoppen.

08 september 2017

1,8 miljard potentiële investeerders voor jou

Column | Breng je idee onder de aandacht bij je netwerk

Waarom zou je internet niet beter gebruiken? Bijvoorbeeld door dáár te zoeken naar kapitaal voor je start-up? Activeer je eigen netwerk om je idee online onder de aandacht te brengen: crowdfunding.

06 september 2017

Alles met de crowd

Column | Crowdfunding: heilige graal of oude wijn in nieuwe zakken?

Crowdfunding, crowdsourcing, crowdforcing: het is duidelijk dat alles rondom het thema ‘crowd’ hot is. Klanten, ambassadeurs, medewerkers, gelijkgestemden en volkomen vreemden worden bij organisaties en creatietrajecten betrokken en moeten dé oplossing leveren voor de problemen waar we in deze barre tijden mee te maken hebben.

06 september 2017

Een ondernemingsplan in één A4

Column Floris Venneman | In vijf stappen het perfecte plan voor je bedrijf

Dagen, nachten, weken of zelfs maanden zwoegen op een ondernemingsplan: het zal veel startende ondernemers bekend in de oren klinken. Bedenk je eens wat er zou gebeuren als je deze tijd en energie zou steken in het verbeteren van je product of dienst. Of nog beter: in het vinden en contracteren van je eerste klant(en).

06 september 2017

Alle eigenschappen in zich om ondernemer te worden, maar toch...

Column | Hypotheek betalen én ondernemer worden?

"Ik zou natuurlijk eigenlijk ook gewoon voor mezelf moeten beginnen, maar ja, ik heb een hypotheek hè?" Aldus de zoveelste pannenkoek met een loonstrook.

27 juni 2017

Ondernemen met uitdagingen

Column | Voor welke uitdagingen staan starters tegenwoordig?

Ter inspiratie voor mijn columns hier op MKB Servicedesk heb ik samen met Erik-Jan van Emmerik een aantal interviews gedaan met ondernemers en met accountants. Gewoon om eens meer te horen over de uitdagingen waar ondernemers in deze tijd voor staan, zowel voor de commerciële kant van het ondernemen als de financiële kant.

27 juni 2017

'Financieel plan voor veel starters hocus-pocus'

Column Peter ter Beek | Problemen rondom financieel plan

Slechts enkele starters hebben Economie gehad tijdens hun opleiding. Termen als 'balans' en 'winst- en verliesrekening': zijn zelfs in de verste verte geen bekende begrippen voor veel startende ondernemers. En zie dán maar eens een gedegen financieel plan te maken...

27 juni 2017

Veel personeel toegewenst!

Column Erik Weenink | Wel of geen eerste personeelslid?

'Veel personeel toegewenst!' Dat horen we regelmatig van mensen die enthousiast zijn over ons bedrijf. De groei van een bedrijf en het succes dat hiermee samengaat, wordt al snel geassocieerd met de hoeveelheid personeel die in dienst is. Wij hebben ons de laatste tijd afgevraagd: is dat de goede manier van groeien voor een jong bedrijf in economisch onzekere tijd?

27 juni 2017

Do's en dont's voor startende ondernemers

Column Laura Peters | Mijn derde week als ondernemer

Het is mijn derde week als ondernemer. Ik heb bergen energie, maar kom ook de nodige bergen tegen die ik moet beklimmen! Inmiddels heb ik een website en heb ik iedereen - die het wel of niet wilde weten - verteld dat ik ben gestart. Met veel aanmoedigingen en tips tot gevolg.

27 juni 2017

Start-up till you die

Column Mario van Vliet | Jaloers op starters

Ondernemers zijn een gewild volkje. Niet alleen omdat mkb-ers de grootste werkgever en dus de economische motor zijn. Maar ook omdat ondernemers energie hebben én geven. Dat laatste geldt nog het meest voor starters. Daarom zou ik elke dag wel een start-up willen zijn.

27 juni 2017

Leren stopt niet met school

Column Ralph Karseboom

Heb je een diploma? Dat is geweldig, maar het is niet het enige wat je nodig hebt om te slagen in het bedrijfsleven en om financieel te slagen. Helaas leren onze scholen heel weinig over financiën, hoe je financiële vrijheid kunt verkrijgen en hoe je een eigen zaak kan beginnen. En het probleem is dat mensen denken dat ze geen onderwijs meer nodig hebben nadat ze de school hebben verlaten. Grote fout! Ik vertel je hier direct waarom dit een grote fout is.

14 juni 2017

In tien stappen je webinar software selecteren

Column Robert Mares | stappenplan

Webinar software speelt een steeds grotere rol in het succes van online ondernemen. Het is de stuwende kracht voor een wereldwijd bereik. Webinars zijn gemakkelijk toegankelijk voor miljoenen internet gebruikers, maar welke software moet je gebruiken? Tien stappen.

12 juni 2017

Zijn mkb'ers zo anders?

Column John de Waard | Digitaliseren goed voor kleine bedrijven

Uit onderzoek van Ricoh Europe is gebleken dat een fors deel van de managers (6 op de 10) vindt dat het allemaal te lang duurt als ze informatie moeten zoeken op papier. Een even zo groot deel vindt eigenlijk ook dat het digitaal een stuk beter zou werken.

12 juni 2017

Digitaal werken: denk aan je beveiliging!

Column John de Waard | Let op je documenten en data

Door het toenemende thuiswerken in combinatie met digitaliseren verlaten papieren documenten, maar ook digitale gegevens meer en meer ongestoord het pand. En jouw, zich onderweg uitslovende medewerkers, zijn zich echt niet elk moment bewust van de risico’s.

12 juni 2017

Zorg dat je klanten je krediet geven

Column John de Waard | Gevolgen Prinsjesdag

Nu de stofwolken van Prinsjesdag weer zijn opgetrokken, kunnen we de balans opmaken. En die is nu niet heel erg in het voordeel van de ondernemers. Veel regelingen gaan op de schop of worden versoberd. Dat wordt weer de broekriem aanhalen.

12 juni 2017

De consument wordt je belangrijkste concurrent

Column Mario van Vliet | Do it yourself or join them

Het zijn spannende tijden. Niet alleen door de onzekere economische situatie, maar ook door de enorme snelheid waarmee techniek zich ontwikkelt. Wat vandaag onvoorstelbaar lijkt, is morgen bewaarheid.

12 juni 2017

Getoond 181 tot en met 198 van 697 totaal, er zijn meerdere pagina's