Verzekeren & pensioen

Bedrijfsvoering

Verschillen tussen pensioen in de tweede en derde pijler

Een bedrijfspensioen of extra salaris voor lijfrente?

De meeste werkgevers bieden hun personeel op den duur bedrijfspensioen. Daarnaast zijn er ondernemers die hun medewerkers het zelf laten regelen via de derde pijler. Wat is een pensioen in de tweede en derde pijler en wat zijn de verschillen?

20 juli 2023 5 minuten

Hoe moet ik mijn jaarruimte berekenen?

Dankzij nieuwe pensioenwet is de jaarruimte in 2023 flink verruimd

Als ondernemer denk je na over je pensioen. Maar je moet er zelf voor zorgen dat je op je oude dag een appeltje voor de dorst hebt. De praktijk laat zien dat veel ondernemers geen regelingen treffen voor hun pensioen. Maar is dat handig? Een belastingtechnisch aantrekkelijke manier om je pensioen te regelen is door gebruik te maken van je jaarruimte. Wat is jaarruimte en hoe kun je je jaarruimte berekenen?

30 juni 2023 4 minuten

Pensioen regelen voor werknemers: een stappenplan

Een pensioenregeling voor je personeel

Heb jij al iets geregeld voor de oude dag van je medewerkers? Bij een pensioenregeling leggen jij en je medewerker maandelijks geld in voor hun pensioen. Als je medewerker de pensioenleeftijd heeft bereikt, wordt het opgebouwde bedrag uitgekeerd. Een pensioen regelen voor werknemers wordt vaak enorm gewaardeerd. In sommige sectoren is het zelfs verplicht. In dit artikel lees je hoe je pensioen kunt regelen voor je personeel.

20 april 2023 4 minuten

Wat zijn de kosten van pensioen voor de werkgever?

Rekenvoorbeeld: hoeveel pensioenbijdrage betaal je als ondernemer?

Ben jij je aan het oriënteren op het aanbieden van pensioen voor je werknemers? En ben je benieuwd wat de kosten zijn voor jou als werkgever? Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals hoeveel je medewerker verdient, en welke verdeling je aanhoudt voor het betalen van de premie. In dit artikel zetten we de kosten overzichtelijk voor je op een rij, inclusief handig rekenvoorbeeld.

20 april 2023 2 minuten

Wat is de AOW-leeftijd in 2023?

Wanneer kun jij stoppen met werken?

In 2023 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 10 maanden. De leeftijd waarop je recht hebt op AOW wordt de komende jaren in stapjes verhoogd naar 67 jaar in 2024. Maar hoe zit het met je pensioenopbouw? En wat is de leeftijd waarop jij AOW krijgt?

21 februari 2023 3 minuten

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Bedrijfsaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid: hoe werkt dat?

Veroorzaak je als bedrijf schade aan klanten, gasten of werknemers? Dan kun je aansprakelijk worden gesteld. Je kunt hierdoor gedwongen worden een schadevergoeding te betalen. Aansprakelijk gesteld worden is dus een belangrijke risicofactor voor ieder bedrijf. Dit risico kun je afdekken met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering.

16 januari 2023 4 minuten

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn bedrijfspand?

Een overzicht van de belangrijkste verzekeringen

Als je een bedrijfspand huurt of bezit, komen daar verschillende risico’s bij kijken. Een storm, brand, inbraak of andere gebeurtenis kan grote gevolgen hebben voor je onderneming. Naast de fysieke schade aan je pand, inventaris en goederen kunnen ook bedrijfsprocessen stil komen te liggen. Dit kan (tijdelijk) inkomstenverlies tot gevolg hebben. Gelukkig zijn er zakelijke verzekeringen om de financiële schade te beperken en je te helpen bij het herstel.

16 januari 2023 3 minuten

Rechtsbijstand voor ondernemers

Aandachtspunten zakelijke rechtsbijstandverzekering

Je krijgt soms te maken met conflicten waar je juridische hulp bij nodig hebt. Een vervelende situatie die flink in de papieren kan lopen. Gelukkig zijn er zakelijke rechtsbijstandverzekeringen waarmee je een vergoeding krijgt voor de inzet van onafhankelijke juridisch experts. Hoe werkt zo’n verzekering en voor welke ondernemers is het relevant?

16 januari 2023 4 minuten

Waarom zou ik mijn werknemers (nog) een collectieve zorgverzekering aanbieden?

Voordelen anno 2023 van een collectieve zorgverzekering voor jou en je werknemers

Wil je wat extra doen voor je werknemers? Bied ze dan een collectieve zorgverzekering aan. Met persoonlijk advies en kortingen op de aanvullende en tandartsverzekering profiteren ze van veel voordelen. Ook nu de korting op de basispremie verdwijnt in 2023.

12 december 2022 3 minuten

Collectieve zorgverzekering verdwijnt niet in 2023, aantrekkelijke voordelen blijven bestaan

Kleine en middelgrote werkgevers kunnen nog steeds interessante kortingen bieden

In 2023 mag er geen korting meer gegeven worden op de basisverzekering. Maar de collectieve zorgverzekering blijft wel bestaan. Wat ga je daarvan merken, heeft een collectieve zorgverzekering nog wel voordelen en wat kun je doen voor je werknemers?

28 november 2022 3 minuten

Exportkredietverzekering: verzeker je goederen of diensten

5 tips en 5 voordelen van de exportkredietverzekering

Om het risico van wanbetaling bij export op te vangen, kun je een exportkredietverzekering afsluiten. Waar moet je op letten bij zo’n verzekering? We geven je enkele tips en voordelen.

28 oktober 2022 3 minuten

Een goed pensioen voor jouw personeel, wat is dat eigenlijk?

Werkgevers spelen een belangrijke rol bij pensioenopbouw

De richtlijn voor een goed pensioen in Nederland is 70% van je gemiddeld verdiende bruto inkomen. Waar is dit percentage op gebaseerd? En hoe regel je zo'n goed pensioen voor jouw medewerkers?

14 juli 2022 4 minuten

Waarom juist jonge medewerkers profiteren van een pensioenregeling

Het voordeel van vroeg beginnen voor jouw personeel

Pensioen is een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde voor werknemers, jong en oud. Zorgen dat alles goed geregeld is voor je werknemers maakt je een gewilde werkgever. Wacht niet te lang: hoe eerder werknemers beginnen met pensioenopbouw, hoe beter. Zo zit dat.

14 juli 2022 3 minuten

Besparen met een pensioenregeling: zo zit dat

Pensioen regelen voor je werknemers levert belastingvoordeel op

Als jij pensioen regelt voor je werknemers, bespaar je op je werkgeverslasten. Hoe werkt dat?

20 juni 2022 2 minuten

5 redenen om geen pensioen te regelen voor je werknemers

Spoiler alert: de meeste vooroordelen kloppen niet

Zo'n 10% van de Nederlandse werkgevers heeft geen pensioenregeling voor zijn werknemers. Waarom niet? En in hoeverre kloppen de vooroordelen?

20 juni 2022 3 minuten

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn bedrijf?

Check tegen welke risico’s je je moet beschermen

Er zijn heel wat soorten bedrijfsverzekeringen. Zo veel dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Welke verzekeringen voor bedrijven zijn er? En welke heb jij als ondernemer nodig?

11 februari 2022 4 minuten

Nieuw pensioenstelsel 2020

Wat houden de nieuwe regels in?

In juni 2019 is het nieuwe Pensioenakkoord gesloten, met nieuwe afspraken over pensioenen en AOW. Zo krijgen we vanaf 1 januari 2023 een nieuw pensioenstelsel. Het doel is meer transparantie en een persoonlijker pensioen. Wat is de status van het nieuwe pensioenstelsel in 2020 en wat zijn de regels?

29 november 2021 2 minuten

Hoe regelen je collega-ondernemers hun pensioen?

Wat is de beste optie voor jou?

Een pensioen is typisch iets waar veel ondernemers zich liever niet in willen verdiepen. Meer dan de helft doet dat dan ook niet, terwijl het juist iets is wat je wél goed geregeld moet hebben. Hoe bouwen andere ondernemers hun pensioen op?

25 oktober 2021 4 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 39 totaal, er zijn meerdere pagina's