SaaS & IT

Bedrijfsvoering

Wat is een goed zakelijk e-mailadres?

Zorg dat je betrouwbaar overkomt

Een zakelijke e-mail komt een stuk professioneler en betrouwbaarder over dan een standaard Gmail of Outlook e-mailadres. Maar hoe maak je zo'n zakelijk e-mailadres aan en waar moet je op letten?

12 juli 2024 3 minuten

ICT-calamiteitenplan: dit moet erin staan

Een IT-herstelplan maken voor je bedrijf

Een back-up alleen is niet genoeg om na een calamiteit de bedrijfsprocessen van je onderneming weer op de rit te krijgen. Om te zorgen dat je dit kunt herstellen, moet je zorgen voor een goed ICT-herstelplan.

11 juli 2024 3 minuten

Wat is open source-software?

Open source-software voor bedrijven

Software voor je bedrijf is er in alle soorten en maten. Er is tegenwoordig bovendien een groot aanbod aan open source software. Voor zakelijke toepassingen doet die allang niet meer onder voor dure standaardsoftware. Je kunt het zo van het web afplukken en de openbare broncode naar eigen behoefte aanpassen. Dat is vooral gunstig voor kleine of middelgrote ondernemingen. Maar wat is het precies en hoe werkt het?

09 juli 2024 3 minuten

Zakelijke telefonie: hier moet je op letten

Mobiel zakelijk bellen of VoIP, het kan allemaal

Altijd, overal en gemakkelijk bereikbaar zijn: als ondernemer is dat heel belangrijk. Je wilt immers graag dat je klanten je snel kunnen bereiken. Gelukkig zijn er anno 2024 talloze aanbieders van zakelijke telefoonabonnementen, zowel vast als mobiel. Waar moet je als ondernemer in het mkb op letten bij het afsluiten van een zakelijk telefoonabonnement?

09 juli 2024 4 minuten

Zo kan een ERP-systeem jouw bedrijf vooruit helpen

Wat is een ERP-systeem en wat heb je eraan?

Als ondernemer wil je graag het maximale uit je bedrijf halen. Een van de tools die je hiervoor kunt gebruiken is ERP, oftewel Enterprise Resource Planning. Een ERP-systeem automatiseert en verbindt bedrijfsprocessen binnen een organisatie.

27 juni 2024 3 minuten

Hoe digitaliseer ik mijn bedrijf?

Stappenplan voor digitalisering

De digitale transformatie, het nieuwe werken, thuis teamsen met collega’s – elk bedrijf heeft ermee te maken. En dat is goed, want dit maakt het werk efficiënter, gemakkelijker en leuker. Maar hoe doe je dat, je bedrijf digitaliseren?

27 juni 2024 5 minuten

Waar laat ik al mijn data?

Ontdek veelgebruikte manieren om veilig je data op te slaan

Data is de levensader van je onderneming. Van gevoelige klantgegevens tot financiële rapporten, je bent continu bezig met data die cruciaal is voor je dagelijkse activiteiten en besluitvorming. Het veilig en efficiënt opslaan van deze gegevens is niet alleen van groot belang, maar in veel gevallen ook wettelijk verplicht. Maar waar laat je al die data? In dit artikel lees je over de verschillende vormen van dataopslag inclusief voor- en nadelen.

27 juni 2024 6 minuten

Wat is cloud computing?

De voordelen van software as a service

Met cloud computing heb je altijd en overal toegang tot je bedrijfsdocumenten en -toepassingen, zonder dat je vastzit aan één computer of een stapel papieren. In dit artikel kijken we naar deze technologie. Wat is het, hoe werkt het en waarvoor kun je cloud computing gebruiken? Ontdek zelf hoe je je bedrijf efficiënter en flexibeler kunt maken door te werken met de cloud.

25 juni 2024 3 minuten

Printen vanaf je telefoon: Zo doe je het

Snel printen met je smartphone of tablet

Printen vanaf je telefoon, dat is tegenwoordig heel makkelijk. Je hoeft allang niet meer achter je pc of laptop te kruipen om even snel een document, formulier of foto af te drukken. Hoe je print vanaf je smartphone of tablet? Dit zijn alle opties op een rij.

12 juni 2024 2 minuten

Bellen via internet: zo werkt VoIP

Hoe werkt zakelijk bellen via VoIP?

Als ondernemer wil je graag goed bereikbaar zijn. Zorgen dat je een goed werkend telefoonsysteem hebt, is daarom cruciaal. En als je slim bent, gebruik je VoIP: zo kun je geld besparen.

10 juni 2024 4 minuten

ICT-beheer, uitbesteden of zelf doen?

Wanneer het verstandig is om te outsourcen

Als je bedrijf groeit, groeit de ICT met je mee. Voor je het weet bezit je een omvangrijke verzameling servers, laptops, printers en telefoons. De systemen waar die op draaien, moeten goed beheerd en onderhouden worden. Blijf je dat zelf doen of geef je het uit handen?

03 juni 2024 3 minuten

Hoe werkt een Zoom vergadering?

Start een online meeting met Zoom

Zoom is een online vergaderplatform dat veel gebruikt wordt om op afstand te vergaderen. In een handomdraai nodig je mensen uit voor je meeting. Hoe start je een Zoom vergadering? En wat zijn de voordelen en opties voor bedrijven?

21 mei 2024 4 minuten

Zo maak je als ondernemer slim gebruik van ChatGPT

Hoe werkt deze AI-tool en wat zijn de voor- en nadelen?

Maak jij al gebruik van ChatGPT? Deze tool is regelmatig in het nieuws en social media staat er vol mee. Niet eerder wist een AI-taalmodel zoveel indruk te maken. Maar hoe werkt het nu precies, wat biedt het aan kansen en wat zijn de nadelen van het gebruik van deze tool?

17 mei 2024 8 minuten

Digitaal werken: 7 redenen om je bedrijf te digitaliseren

De voordelen van digitaal werken voor ondernemers

Wil jij graag aan de slag met digitaal werken? Het digitaliseren van bedrijfsprocessen levert veel voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan meer overzicht en tijdsbesparing. Ontdek de zeven belangrijkste redenen om jouw onderneming te digitaliseren.

16 mei 2024 4 minuten

Hoe verminder je spam in je mailbox?

Tien tips om ongewenste mail te beperken

Spam in je mail kost tijd en veroorzaakt irritatie. Het kan ook vervelende gevolgen hebben als je een spam mail opent en een malafide link volgt. Spam is niet volledig uit te roeien. Wel kun je de stroom aan ongewenste e-mails sterk verminderen en er op een slimme en veilige manier mee omgaan. Aan de hand van 10 tips lees je hoe je dat aanpakt.

06 mei 2024 5 minuten

Hoe kan ik internetten op mijn laptop?

Altijd en overal veilig internetten op je laptop

Mobiele werkers kunnen eigenlijk niet zonder laptop. Natuurlijk wil je ook kunnen internetten op je laptop, zodat je overal online kunt werken. Verbinding maken kan op verschillende manieren. Van de kabel en WiFi tot mobiel internet, een hotspot en satelliet internet: zo werkt het.

06 mei 2024 4 minuten

Bedrijfstelefonie: alle opties op een rij

VoIP, Hosted VoIp, Skype, Google Talk en VoipBuster

Je bent je aan het oriënteren op telefonie voor je bedrijf. Vroeger was het simpel, dan koos je de vaste lijn. Maar met onder andere VoIP- en cloud-systemen is het aanbod groter geworden. Wat is het juiste telefoonsysteem voor jouw bedrijf? In dit artikel staan de verschillende opties op een rij, inclusief de voor- en nadelen.

06 mei 2024 3 minuten

Wat is eHerkenning en hoe gebruik je het?

DigiD voor ondernemers

Wat DigiD is voor particulieren is eHerkenning voor ondernemers. De manier om je online te identificeren en authenticeren bij overheidsinstanties. In dit artikel lees je wat eHerkenning is, hoe je het gebruikt, waar en hoe je eHerkenning kunt aanvragen en het antwoord op meer veelgestelde vragen over deze online manier van identificeren. 

06 mei 2024 4 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 35 totaal, er zijn meerdere pagina's