Exportfinanciering

Financiering

Exportkredietverzekering: verzeker je goederen of diensten

5 tips en 5 voordelen van de exportkredietverzekering

Om het risico van wanbetaling bij export op te vangen, kun je een exportkredietverzekering afsluiten. Waar moet je op letten bij zo’n verzekering? We geven je enkele tips en voordelen.

28 oktober 2022 3 minuten

Geld ontvangen uit buitenland voor export

9 vragen over exportkrediet en uitleg over betaalmethodes export

Bij export wordt vrijwel nooit vooruit betaald. Je stuurt de goederen, de betaling komt later; als het goed is. Je verleent dus exportkrediet aan je verre klanten. In dit artikel beantwoorden we tien vragen over geld ontvangen uit buitenland, het risico dat je loopt en de verzekeringen die je hiertegen kunt afsluiten. Ook bespreken we veelgebruikte betaalvormen voor export.

24 oktober 2022 5 minuten

Exportfinanciering: waar heb je het voor nodig?

Voorkom een tekort aan liquide middelen

Met exportfinanciering beschik je over een pakket aan financieringsmogelijkheden om liquiditeitsproblemen te voorkomen. Deze kunnen ontstaan als gevolg van exporttransacties.

10 oktober 2022 2 minuten

Dutch Trade and Investment Fund (DTIF)

Financiële hulp bij zakendoen in het buitenland

Heb je de ambitie om de activiteiten van je bedrijf uit te breiden naar het buitenland? Dan kun je misschien aankloppen bij het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF) om je plannen te realiseren. Wat houdt deze regeling in en wanneer kun je er gebruik van maken?

26 november 2021 3 minuten

Geld nodig voor internationaal ondernemen?

Overheidssubsidies -en regelingen bij export op een rij

Om jouw internationale ambities waar te kunnen maken, heb je waarschijnlijk extra geld nodig. Om export mogelijk te maken, zijn er verschillende financieringsmogelijkheden. De bank, in de crowd, maar ook de overheid biedt subsidies en regelingen waar je gebruik van kunt maken. Maak er gebruik van!

01 december 2017 4 minuten