Uurtarief

Starten & ZZP

Loonkloof neemt toe, maar niet onder zzp’ers

Acceptatie van thuiswerken mogelijke verklaring

De loonkloof bestaat nog steeds en is zelfs een beetje groter geworden. Maar dat is niet het geval onder zzp’ers. Volgens onderzoek van Intelligence Group verdienen vrouwen die als zzp’er werken inmiddels nagenoeg hetzelfde per uur als hun mannelijke collega’s. Dat zou betekenen dat de loonkloof bij zzp’ers verdwenen is.

08 december 2023 2 minuten

Je uurtarief verhogen doe je zo

Waarom zou je het doen en hoe pak je het aan?

Toen je begon aan een opdracht, heb je als zzp’er een uurtarief afgesproken. Inmiddels werk je al een tijd voor deze opdrachtgever en wordt het tijd om je uurtarief te verhogen. Hoe pak je het aan?

11 februari 2022 4 minuten

Hoe bepaal ik mijn uurtarief?

Wat is een goed uurtarief voor een freelancer?

Je uurtarief is als het goed is niet een getal dat zomaar uit de lucht komt vallen. Daar denk je goed over na. Je kunt je uurtarief berekenen op basis van je gewenste inkomen en de zakelijke kosten die je hebt. Hoe kun je een goed gefundeerd uurtarief bepalen?

07 januari 2022 5 minuten

ZZP uurtarief berekenen

Bereken eenvoudig wat je aan uurtarief moet hanteren

Een manier om je uurtarief te bepalen als freelancer of zzp'er, is te berekenen wat je minimaal nodig hebt om je gewenst inkomen te verdienen. Aan de hand van je streefbedrag, te verwachten kosten en declarabele uren bereken je het tarief.

07 januari 2022 1 minuten