Vennootschapsbelasting

Belastingen

De Innovatiebox: innoveren én minder belasting betalen

Lager vpb-tarief voor winst uit WBSO-innovatie

Innoveren én fors minder belasting betalen: dat is mogelijk als je gebruikmaakt van de Innovatiebox. Dankzij deze regeling haal je meer rendement uit je R&D-investeringen. Wat houdt de Innovatiebox precies in en hoe maak je er handig gebruik van?

16 februari 2024 4 minuten

Vpb tarieven: verhoging naar 19 procent

Tarieven en veranderingen in de vennootschapsbelasting uitgelegd

Wat zijn de vpb tarieven dit jaar? En hoe verhouden de tarieven zich met de afgelopen jaren? Hoe zit het met het drempelbedrag? We leggen het je uit.

28 maart 2023 2 minuten

Wat is vennootschapsbelasting?

De tarieven en voorwaarden

De vennootschapsbelasting (vpb) is een belasting die wordt geheven over de winst van ondernemingen, zoals bv’s en nv’s. Voor wie deze belasting precies geldt en wat de tarieven zijn, lees je in dit artikel.

02 januari 2023 4 minuten

Verliesverrekening vpb: wat je moet weten

Hoe werkt carry back en carry forward?

In de vennootschapsbelasting (vpb) mag je het verlies uit het ene jaar verrekenen met de winst van een ander jaar. Een interessante regeling, want hierdoor hoef je minder vennootschapsbelasting te betalen. Hoe zit dat precies? En wat is er per 2022 veranderd aan de verliesverrekening vpb?

31 oktober 2022 4 minuten

Vpb berekenen uitgelegd: handige calculator

Calculator om de vennootschapsbelasting te berekenen

Hoeveel vennootschapsbelasting moet jij dit jaar betalen? Met deze vpb-rekenmachine weet je meteen waar je aan toe bent. Vpb berekenen doe je zo!

31 oktober 2022 1 minuten