Online marketing

Strategie, marketing & sales

Bereik meer klanten met affiliate marketing

Extra geld verdienen met je website

Als je met internetmarketing aan de slag gaat, bestaat er een legio aan online marketingkanalen waarmee je potentiële klanten kunt bereiken. Een daarvan is affiliate marketing. Wat is het precies en hoe kun je er geld mee verdienen?

07 maart 2023 4 minuten

Wat is online marketing en hoe zet je het effectief in?

Welke begrippen horen bij online adverteren?

Je website staat live. Kom maar op met die bezoekers en conversies! Maar hoe zorg je er nu voor dat mensen op jouw website landen? Een stukje kennis op het gebied van online marketing kan je daarbij helpen.

21 december 2022 7 minuten

Hoe komt mijn website bovenaan in Google?

5 praktische tips om hoog te scoren in de zoekresultaten van Google

Die felbegeerde eerste plek in de zoekresultaten van Google, dat willen we allemaal. In dit artikel geven we een aantal tips om je website bovenaan Google te krijgen.

05 oktober 2022 5 minuten

Google reviews op je website plaatsen

Een simpel stappenplan voor het tonen van klantervaringen

Google reviews zijn zeer waardevol: ze zeggen iets over de klantbeleving van je onderneming. Je kunt Google reviews ook prominent op je website tonen. We geven een korte instructie.

03 oktober 2022 3 minuten

Website verbeteren: 12 tips om beter gevonden te worden op Google

SEO website verbeteren aan de hand van praktische tips

Hoger scoren in de zoekresultaten van zoekmachines als Google begint met je website verbeteren. Naast on-page SEO zijn er ook een aantal technische website-aspecten die in orde moeten zijn. We geven een aantal tips.

30 september 2022 5 minuten

Is Amazon Nederland interessant voor mijn business?

Check of jouw product kans maakt om succesvol te zijn op Amazon.nl

Amazon betrad in 2020 de Nederlandse markt: in dat jaar startte het Amerikaanse verkoopplatform met een .nl-domein. Hoe is het gegaan? En vooral: liggen er nu kansen voor ondernemers om producten te verkopen via Amazon.nl? In dit artikel lees je over opvallende bevindingen uit recent onderzoek en verkooptips van Amazon-deskundige Michelle de Zeeuw.

01 maart 2022 9 minuten

Hoe bepaal ik mijn doelgroepen?

Doelgroep bepalen onmisbaar voor een succesvolle marketingstrategie

Het bepalen van de doelgroep is noodzakelijk voor een effectieve marketingstrategie. Het is verleidelijk om te denken dat jouw product of dienst voor iedereen geschikt is. Toch is het verstandig om goed in kaart te brengen voor wie jouw diensten of producten bedoeld zijn en wie je nou concreet wilt bereiken met welke boodschap.

29 juni 2021 5 minuten

Persbericht schrijven: een spoedcursus

Gouden tips bij het schrijven van een persbericht

Het schrijven van een persbericht is een vak apart. Een goed geschreven persbericht met een aantrekkelijke, nieuwswaardige invalshoek vergroot de kans dat de journalist de informatie verwerkt in een bericht of artikel. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw persbericht voldoende kans maakt op publicatie?

27 juni 2021 6 minuten

Beschrijving van de communicatie-instrumenten

Welke instrumenten moet je inzetten?

Als je een fantastisch product of dienst hebt, wil je dat natuurlijk van de daken schreeuwen. Met de communicatie-instrumenten die bij jouw doelgroep passen krijg je jouw boodschap bij de klant.

11 januari 2021 3 minuten

Wat staat er in een online marketing plan?

Column Zuleikha Meijen | Zulutions

Discussies over het nut van het maken van een online marketing plan komen tegenwoordig minder voor. Waar de meeste ondernemers tegenaan lopen is de vraag “Wat zet ik een online marketing plan?”. Ik omschrijf het online marketing plan als een geïntegreerd onderdeel van een business plan. Het sluit naadloos aan op jouw huidige bedrijfsstrategie en eigenlijk staat, evenals bij offline marketing, het geraamte al vast.

18 december 2020 2 minuten

Hoe trek ik klanten naar mijn webshop?

Zorg voor een hoge ranking

Een fraaie website is nog geen garantie voor een succesvolle online winkel. Je zult ervoor moeten zorgen dat zoveel mogelijk mensen jouw webshop weten te vinden. In dit artikel lees je hoe je een hoge ranking scoort bij Google.

03 april 2020 5 minuten

Hoe zet ik WhatsApp slim in voor mijn bedrijf?

Een revolutie in zakelijk WhatsApp-gebruik

WhatsApp is met 9.4 miljoen gebruikers (Telecompaper) de grootste berichten-app in Nederland. Hoe doe je hier als ondernemer je voordeel mee?

26 maart 2020 3 minuten

Hoe werkt Google AdWords?

Stappenplan voor online adverteren voor je onderneming via Google AdWords

Wil je online reclame maken voor je onderneming en ben je bereid daarvoor te betalen? Dan is online adverteren een goede optie. Een voorbeeld is Google AdWords. Vind nieuwe klanten via dit online advertentiesysteem.

24 maart 2020 5 minuten

Waarom Whatsapp Business iets voor jou is

Conversation marketing als innovatiekans voor service en support

Whatsapp lanceerde een nieuwe variant van zijn berichtendienst in Nederland: Whatsapp Business. Dit is speciaal gericht op kleinere bedrijven en biedt je de kans om te innoveren op service en klantcontact.

20 november 2018 2 minuten

Stappenplan Google Analytics

Hoe analyseer ik gratis mijn website?

Google Analytics vertelt je onder meer hoe bezoekers op je site zijn gekomen, wat de meest populaire onderdelen van je website zijn, wat jouw klanten hebben gedaan op je site en hoeveel tijd bezoekers gemiddeld bij je doorbrengen.

18 oktober 2018 3 minuten

Hoe zet ik een Duitse webwinkel op?

Checklist voor online ondernemers

Heb je online ambities en wil je een webwinkel openen in Duitsland? De Duitse online markt verschilt op een aantal punten van de Nederlandse. Hieronder de vijf belangrijkste verschillen.

17 oktober 2018 2 minuten

Hoe werkt Search Engine Advertising (SEA)?

Hoe kan ik online adverteren?

De eerder besproken manieren om je website beter gevonden te laten worden, zijn niet de enige methodes om extra bezoekers te genereren. Met behulp van advertenties (SEA) trek je ook bezoekers naar je website.

12 oktober 2018 4 minuten

Hoe verbeter ik mijn retentie?

Zorg dat je klanten terugkeren | 5 tips

Nieuwe klanten werven is tijdrovend. Het loont dan ook om je meer te richten op het behoud van je bestaande klanten: retentie. Hoe zorg je er nu voor dat ze bij je blijven? En nog belangrijker, hoe zorg je ervoor dat ze van je blijven kopen?

14 juni 2018 2 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 23 totaal, er zijn meerdere pagina's