Duurzaam beleid opstellen

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen in 2023: 7 praktische tips

Van goede voornemens naar concrete stappen

Jawel, 2023 is van start! Voor veel ondernemers betekent dat: een nieuw boekjaar, een verwachtingsvol jaarplan dat klaar ligt en een verse dosis ambitie. Ongetwijfeld komen termen als “duurzaamheid”, “sociale en ecologische impact”, of “maatschappelijk verantwoord ondernemen” hierin voor. Maar hoe zorg je ervoor dat het niet alleen bij duurzame voornemens blijft? Met deze zeven praktische tips kun jij in 2023 een verschil maken.

01 januari 2023 4 minuten

MOOI-subsidie

Samenwerkingssubsidie als je wilt bijdragen aan de klimaatdoelen

Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) is een regeling voor partijen die willen samenwerken aan innovatieve oplossingen die bijdragen aan de klimaatdoelen. Hoe kom je in aanmerking voor MOOI-subsidie en wat zijn de voorwaarden?

06 juni 2022 3 minuten

Zes manieren om als klein bedrijf met duurzaamheid aan de slag te gaan

Duurzaam ondernemen als klein bedrijf: Creative Beards geeft het goede voorbeeld

Bijdragen aan een duurzame toekomst of sociale gelijkheid: kleine bedrijven of zzp’ers kunnen dat lastig of zelfs zinloos vinden. Maar niets is minder waar. Ook jij kunt een positief verschil maken en anderen inspireren. Dat is precies wat Ted Griffioen met zijn animatiestudio Creative Beards vanaf dag één heeft gedaan.

18 maart 2022 5 minuten

Triple Bottom Line: ondernemen volgens de 3 P's

De 3 P’s van People, Planet, Profit in een notendop

De 3 P’s, PPP, Triple P, en Triple Bottom Line - allemaal refereren ze naar het trio People, Planet, Profit. Waarom zijn deze 3 P’s zo belangrijk? En hoe kun je ondernemen volgens die principes?

11 maart 2022 5 minuten

Zo vermijd je greenwashing en communiceer je eerlijk over duurzaamheid

Ga voor eerlijke duurzaamheidsclaims en voorkom imagoschade

Ben je met duurzaamheid bezig en boek je goede resultaten? Dan wil je daar natuurlijk over delen. Maar dat vraagt om een zorgvuldige aanpak. Want consumenten zijn gevoelig voor ‘greenwashing’: bedrijven die zich naar de buitenwereld duurzamer voordoen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Wat houdt greenwashing precies in en hoe voorkom je reputatieschade?

04 februari 2022 4 minuten

Wat is de betekeniseconomie?

Een kennismaking met de betekeniseconomie en kansen voor het bedrijfsleven

Binnen het bedrijfsleven hangt een transitie in de lucht. Eén waarin bedrijven niet langer financiële waarde maar waarde voor mens en milieu voorop zetten. Deze positieve verandering hebben we te danken aan de opkomst van de betekeniseconomie. Waar komt de betekeniseconomie vandaan? En welke kansen biedt het ondernemers?

21 januari 2022 4 minuten

Hoe betrek je je medewerkers bij de missie van je bedrijf?

In 3 stappen naar medewerkers met een missie

Het betrekken van je medewerkers bij je missie heeft veel voordelen. Zo zorg je ervoor dat de neuzen dezelfde kant op staan, dat je team voldoening haalt uit hun werk en dat het doel dat je hebt met jouw bedrijf ook bij klanten goed overkomt. Maar hoe betrek je je medewerkers bij je missie?

14 januari 2022 4 minuten

Zo verwerk je duurzaamheid in je strategie

Stappenplan voor het opstellen van een mission statement en KPI’s

Als je je plek als bedrijf in de toekomst zeker wilt stellen, moet je met duurzaamheid aan de slag. Een goede manier om daarmee te beginnen, is door een missie en doelen op te stellen die laten zien waar je als bedrijf aan bij wilt dragen. Maar hoe pak je dat aan?

14 januari 2022 5 minuten

Hoe start ik met duurzaam ondernemen?

Ons stappenplan om te veranderen in een duurzame ondernemer

Duurzaam ondernemen heeft de aandacht van veel ondernemers in binnen- en buitenland. Dat is een mooi begin. Maar de vraag is: hoe? Hoe kun je starten met duurzaam ondernemen?

03 januari 2022 5 minuten

Duurzaam businessmodel opstellen? Zo begin je

Aan de slag met het Business Model Canvas

Duurzaamheid komt voor veel bedrijven steeds hoger op de agenda te staan: bedrijven zien de voordelen in en geven duurzaamheid een plek binnen hun businessmodel. Maar wat houdt een duurzaam businessmodel precies in? En hoe start je hiermee?

03 januari 2022 3 minuten

Een MVO beleid opstellen voor je bedrijf

Stap voor stap richting duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat voor het als bedrijf verantwoordelijkheid dragen voor milieu en maatschappij. Maar wat is MVO beleid en hoe pas je het toe binnen jouw organisatie?

08 juni 2020 2 minuten

Welke vormen van mvo zijn er?

Duurzaam, groen, sociaal, ethisch en maatschappelijk betrokken ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken uit het ondernemersleven. Dit kun je op meerdere manieren doen. Hier gaan we in op de verschillende vormen, de verschillen en de overeenkomsten.

23 november 2018 3 minuten

Hoe stel ik mvo-doelstellingen op?

Een stappenplan om maatschappelijk verantwoord te ondernemen

Ga met mvo-doelstellingen gestructureerd te werk. Een vaag voornemen om beter te zorgen voor mens en omgeving zal binnen je onderneming niet leiden tot een meer maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering.

24 oktober 2016 2 minuten

Mvo-verslaglegging, moet dat?

De voor- en nadelen van het aanleggen van een mvo-verslag

Bijna elk bedrijf doet wel iets aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat wil je ook laten zien aan het publiek, je klanten en opdrachtgevers. Je kunt je activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) vastleggen in een apart verslag, maar is dat de moeite waard?

21 oktober 2016 4 minuten

Voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wat levert mvo mij als ondernemer op?

Het invoeren van maatschappelijk verantwoord ondernemen in je bedrijf heeft nogal wat voeten in de aarde. Maar de investering kan zich op tal van terreinen terugverdienen.

18 oktober 2016 2 minuten

Maak winst met duurzaam ondernemen

De grootste voordelen op een rij

Duurzaam ondernemen is eigenlijk niets minder dan korte termijn en lange termijn doelen op elkaar afstemmen. Niet alleen hapsnap winst nú, maar ook zorgen dat er straks winst kan worden gemaakt.

18 oktober 2012 2 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 25 totaal, er zijn meerdere pagina's