Economische cijfers

Strategie, marketing & sales

Financiële vooruitblik 2024: veranderingen en verwachtingen voor ondernemers in het mkb

Economische trends, belastingen, personeelskosten en financiering

Ondernemers zijn graag goed voorbereid. Ook - of misschien wel juist - financieel gezien. In 2024 gaat er op dit vlak het een en ander veranderen voor ondernemers in het mkb. Waar moet je rekening mee houden? In dit artikel praten we je bij over de stand van zaken van de Nederlandse economie, verwachte veranderingen in kosten, nieuwe belastingregels en financieringstrends.

22 januari 2024 5 minuten

Wat betekent Prinsjesdag 2022 voor ondernemers?

Bekijk de webinar van woensdag 21 september terug

Prinsjesdag 2022 heeft dit jaar veel gevolgen voor ondernemers. Wil je weten wat de veranderingen voor jou betekenen? Lees dan deze pagina en kijk de webinar ‘Prinsjesdag 2022: de belangrijkste wijzigingen voor de werkgever’ terug.

20 september 2022 1 minuten

Wat is deflatie?

Uitleg over deflatie en de invloed op jouw onderneming

Deflatie komt in het algemeen weinig voor, zeker in Nederland. Dit in tegenstelling tot inflatie wat juist algemeen voorkomt. Bij deflatie is er sprake van waardevermeerdering van het geld die ontstaat door prijsdalingen.

20 oktober 2020 2 minuten

Prinsjesdag 2020: dit moet je als ondernemer weten

Veranderingen voor belasting, personeel en klimaat

Prinsjesdag 2020 was anders dan normaal vanwege de coronacrisis. Wat verandert er nu eigenlijk voor de ondernemer? Net als vorig jaar hebben wij de relevante (wets)wijzigingen voor ondernemers op een rijtje gezet.

15 september 2020 3 minuten

Wat is consumentenvertrouwen?

Waarom is het belangrijk voor mij als de MKB-ondernemer

Consumentenvertrouwen is een term die in politiek en media vaak gebruikt wordt. Maar wat betekent het nu precies? En waarom is het belangrijk voor mij als MKB-ondernemer?

02 april 2020 2 minuten

Wat is inflatie?

Uitleg over inflatie en de invloed op je onderneming

Inflatie is een waardevermindering van het geld, ontstaan door prijsstijgingen. Als geld minder waard wordt, kunnen consumenten voor hetzelfde geld minder goederen en diensten kopen.

26 maart 2020 3 minuten

Wat is een recessie?

Uitleg over het begrip 'recessie'

Wat is een recessie nu precies en wat zijn de gevolgen ervan? Er is er sprake van een economische recessie wanneer er twee opeenvolgende kwartalen een negatieve economische groei is. Dat wil zeggen een daling van de waarde van alle geproduceerde goederen en diensten in Nederland (het bruto binnenlands product, bbp).

24 maart 2020 1 minuten