Boekhouding

Administratie

Waarom is een goede urenregistratie zo belangrijk?

Zo registreer je efficiënt eigen uren en die van personeel

Een goede urenregistratie is essentieel voor een succesvolle bedrijfsvoering. Het is zelfs verplichte kost, maar niet iedereen staat erom te springen. Het kan tijdrovend zijn en je verdient er niet (direct) geld mee. Toch kan een goede urenregistratie juist geld opleveren. Hoe dat precies zit en hoe je efficiënt uren registreert, leggen we in dit artikel uit.

19 april 2024 5 minuten

Een factuur maken: stappenplan & voorbeeldfactuur

Een goede factuur is het halve werk

Je hebt je werk gedaan, tijd om de factuur te maken. Maar welke gegevens moeten erop, hoe bepaal je de factuurdatum en hoe zorg je ervoor dat je aan de wettelijke eisen voor een factuur voldoet? In dit artikel leren we je stap voor stap een goede factuur maken, zodat je ook betaald wordt voor je geleverde werk.

09 februari 2024 6 minuten

Hoe werkt afschrijving?

Alles over het afschrijven van investeringen

Regel je zelf je boekhouding? Dan ben je vast wel eens de tem ‘afschrijving’ tegengekomen. Wat is het en hoe werkt afschrijving precies?

09 februari 2024 5 minuten

Fiscale winst: wat is het en hoe bereken je het?

En wat is het verschil met commerciële winst?

Je fiscale winst bepaalt hoeveel belasting je moet betalen. Handig om te weten, maar wat is fiscale winst, wat is het verschil met commerciële winst en hoe doe je de fiscale winstberekening?

09 februari 2024 2 minuten

Dit zijn de eisen van de Belastingdienst voor je administratie

De wettelijke eisen voor je administratie

Je bent verplicht administratie bij de houden, maar aan welke eisen moet die boekhouding voldoen? Voor ondernemers gelden andere regels dan voor particulieren. Na dit artikel weet je precies aan welke verplichtingen je moet voldoen.

09 februari 2024 4 minuten

Online boekhouden: 8 voordelen (en 4 nadelen)

Wat is het, hoe kies je het juiste programma en tips om te starten

Online boekhouden wordt steeds makkelijker door slimme en efficiënte programma’s. Maar om ermee te starten wil je eerst weten hoe het werkt en hoe je het juiste programma kiest. Het antwoord op deze en andere vragen lees je in dit artikel.

28 maart 2023 5 minuten

Zakelijke administratie opzetten in 4 stappen

Een stappenplan voor ondernemers

Een zakelijke administratie opzetten is een belangrijk onderdeel van ondernemerschap. Waarom moet je een administratie of boekhouding opzetten? Hoe doe je dat en wat zijn de eisen van de Belastingdienst? Gebruik dit stappenplan.

28 maart 2023 4 minuten

Basis boekhouding: zelf aan de slag

Dit zijn de belangrijkste termen

De basis boekhouding kun je prima zelf doen. Enige basiskennis van boekhouden is wel handig. Daarom vind je hier een korte uitleg over de jaarrekening, de balans en de winst-en-verliesrekening.

28 maart 2023 3 minuten

UBL-facturen: minder fouten en sneller betaald

Dit is wat je moet weten over de UBL-factuur

Je hoort de term UBL facturen steeds vaker. Vanuit je boekhoudpakket of een klant die erom vroeg. Maar wat is het? En hoe zorgt een ander bestandsformaat ervoor dat er minder fouten worden gemaakt en je sneller betaald krijgt? Dat en meer vind je hieronder.

28 maart 2023 3 minuten

Boekhoudpakketten mkb: zo maak je de juiste keuze

Keuzegids voor online boekhouden

Wil je sneller en makkelijker boekhouden, én meer uit je cijfers kunnen halen? Kies dan uit een van de vele online boekhoudpakketten. In dit artikel helpen we je bij de keuze voor een goed online boekhoudpakket, dat past bij jou en je onderneming.

28 maart 2023 6 minuten

Administratie uitbesteden of zelf boekhouden?

Dit moet je overwegen als je je boekhouding wilt uitbesteden

Jij bepaalt wie de administratie doet: je kunt zelf boekhouden of je administratie uitbesteden. Of iets daar tussenin. Maar wanneer laat je een boekhouder je administratie doen en wanneer doe je het zelf? In dit artikel leer je meer over het uitbesteden van de administratie.

28 maart 2023 4 minuten

Hoe maak ik een jaarverslag?

Tips voor het maken van een jaarverslag

Sommige bedrijven zijn wettelijk verplicht om een jaarverslag op te stellen en dit te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Hoe maak je een jaarverslag, wat moet er in een jaarverslag staan en hoe ziet de inhoudsopgave eruit?

28 maart 2023 5 minuten

Snel en veilig overstappen van boekhouder doe je zo

10 meestgestelde vragen die je helpen bij de switch van accountant

Speel je met de gedachte om over te stappen naar een andere boekhouder? Je bent zeker niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat 44% van de huidige ondernemers al eens is overgestapt van accountant. Maar hoe doe je dat en waar kun je het beste rekening mee houden? We helpen je verder met antwoorden op de 10 meestgestelde vragen.

02 februari 2023 4 minuten

Factuur of bonnetje kwijt in je boekhouding? Zo los je dat op

Stappenplan bij het kwijtraken van je administratie

Ben je een bonnetje of factuur kwijt? Dit heeft financiële gevolgen en moet gecorrigeerd worden in je boekhouding. Hoe je een verloren bonnetje of factuur rechtzet in je boekhouding en wat je belastingtechnisch moet regelen, leggen we uit in dit artikel.

31 januari 2023 5 minuten

Financieel adviseur, wanneer heb je die nodig?

Goed zakelijk financieel advies is meestal rendabel

Bij ondernemen komt van alles kijken. Je krijgt te maken met verschillende belastingen, administratieve verplichtingen, regelingen en voordelen. De vraag is: heb je de hulp van een financieel adviseur nodig?

23 december 2022 8 minuten

Bewaartermijn administratie: hoe lang moet je administratie bewaren?

Plus 3 tips om je administratie netjes te houden

Voor ondernemers geldt er een wettelijke bewaartermijn administratie. Je hebt fiscale bewaarplicht. Hoe lang je welke delen van je administratie moet bewaren en hoe je dat moet doen, lees je in dit artikel.

20 december 2022 2 minuten

5 tips voor een slimme boekhouding

Zo laat je je administratie in je voordeel werken

Je bent niet gaan ondernemen om een boekhouding bij te houden. Daarom geven we je 5 tips om een slimme boekhouding te organiseren, zodat je er niet onnodig tijd aan kwijt bent. Maar ook zodat het je iets oplevert en je zonder al teveel moeite voldoet aan de wettelijke verplichtingen.

19 december 2022 4 minuten

Boekhouder: dit kun je verwachten

De taken en kosten van een goede boekhouder

Veel ondernemers vinden boekhouding maar lastig of saai. Maar er zijn mensen die het serieus goed kunnen en het nog leuk vinden ook. Dat zijn boekhouders. Wat doet een boekhouder precies? Hoe kom je aan een goede boekhouder? En wat kost het?

06 december 2022 5 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 44 totaal, er zijn meerdere pagina's