Bedrijf starten

Starten & ZZP

Klanten werven: hoe vind je klanten?

Waar vind je nieuwe klanten, wat heb je te zeggen en hoe kom je met ze in contact?

Iedere starter zal zich er het hoofd over breken: hoe vind ik mijn eerste klanten? Door klanten te werven en te houden maak jij van je beginnende bedrijf een stabiele en succesvolle onderneming. In dit artikel vind je 9 stappen die jou helpen om meer klanten aan te trekken en je bestaande te behouden.

28 juni 2024 5 minuten

Bellen via internet: zo werkt VoIP

Hoe werkt zakelijk bellen via VoIP?

Als ondernemer wil je graag goed bereikbaar zijn. Zorgen dat je een goed werkend telefoonsysteem hebt, is daarom cruciaal. En als je slim bent, gebruik je VoIP: zo kun je geld besparen.

10 juni 2024 4 minuten

Kan ik mijn eigen naam als handelsnaam gebruiken?

Mogelijke risico's als je je eigen naam gebruikt voor je bedrijf of product

Bij het kiezen van een handelsnaam voor je bedrijf of product ligt het snel voor de hand om daarvoor je eigen familienaam te gebruiken. In dit artikel wordt kort beschreven wat het risico hiervan kan zijn.

27 mei 2024 2 minuten

Wat is een handelsnaam?

Hoe kies ik een handelsnaam en waar moet ik rekening mee houden?

Je hebt je bedrijf gestart. Nu nog een naam verzinnen. Hoe het zit met handelsnamen en de daarbij behorende regels lees je in dit artikel.

27 mei 2024 3 minuten

Hoe verminder je spam in je mailbox?

Tien tips om ongewenste mail te beperken

Spam in je mail kost tijd en veroorzaakt irritatie. Het kan ook vervelende gevolgen hebben als je een spam mail opent en een malafide link volgt. Spam is niet volledig uit te roeien. Wel kun je de stroom aan ongewenste e-mails sterk verminderen en er op een slimme en veilige manier mee omgaan. Aan de hand van 10 tips lees je hoe je dat aanpakt.

06 mei 2024 5 minuten

Wat is een dga en wanneer ben je dga?

Directeur-grootaandeelhouder (dga) ben je bij een bv of nv

Je hebt je eigen bedrijf. Vaak ben je als eigenaar van een bv of nv ook directeur-grootaandeelhouder (dga). Maar: niet altijd. Hoe zit dat precies? En waar moet je zoal aan denken als je dga bent?

10 april 2024 4 minuten

Wat is fictief loon en wat moet ik ermee?

Verplicht loon uit je BV halen

Als je eigenaar of mede-eigenaar bent van een bedrijf waarin je meewerkt, mag je niet alle winst investeren in je onderneming. Je moet jezelf ook loon uitkeren. De Belastingdienst hanteert hiervoor een bepaalde grens: het fictief loon. Hoe werkt dat precies?

08 april 2024 4 minuten

Aansturen van medewerkers: do’s & don’ts

Een solide basis voor effectief leiderschap

Als kersverse werkgever ga je voor het eerst medewerkers aansturen. Een grote stap in je carrière met een reeks nieuwe verantwoordelijkheden. We leggen uit waarom goed aansturen van medewerkers zo belangrijk is en waar je op moet letten als je de bazenpet draagt.

28 september 2023 3 minuten

Zakelijke administratie opzetten in 4 stappen

Een stappenplan voor ondernemers

Een zakelijke administratie opzetten is een belangrijk onderdeel van ondernemerschap. Waarom moet je een administratie of boekhouding opzetten? Hoe doe je dat en wat zijn de eisen van de Belastingdienst? Gebruik dit stappenplan.

28 maart 2023 4 minuten

Administratie uitbesteden of zelf boekhouden?

Dit moet je overwegen als je je boekhouding wilt uitbesteden

Jij bepaalt wie de administratie doet: je kunt zelf boekhouden of je administratie uitbesteden. Of iets daar tussenin. Maar wanneer laat je een boekhouder je administratie doen en wanneer doe je het zelf? In dit artikel leer je meer over het uitbesteden van de administratie.

28 maart 2023 4 minuten

Van idee naar startup: zo pak je het aan

Wat maakt een succesvolle startup?

Je hebt een idee en daar wil je een startup van maken. Maar hoe doe je dat? In dit artikel leer je meer over de startup als bedrijf, maar ook wat je kunt doen om je idee om te zetten in een succesvol bedrijf. Met praktische tips voor het valideren van je idee, het maken van je bedrijfsplan, het ophalen van financiering en handige hulpmiddelen voor startups.

07 maart 2023 4 minuten

Bbz-uitkering: de bijstand voor zelfstandigen uitgelegd

Zo kom je voor de Bbz in aanmerking

Ben je zelfstandig ondernemer en verkeer je tijdelijk in financiële problemen? Of ontvang je een uitkering en wil je een eigen bedrijf starten? Dan kun je bij je woongemeente een Bbz-uitkering aanvragen.

21 november 2022 5 minuten

Startup financiering: 5 opties op een rij

Welke financiering is er voor jou als startende ondernemer?

Je hebt een geweldig idee voor een nieuwe technologie of een innovatief product en zoekt een kapitaalinjectie. Je kunt dan gebruik maken van startup financiering. In dit artikel leggen we uit welke mogelijkheden je hebt en geven we enkele tips.

01 november 2022 3 minuten

Overzicht subsidies startende ondernemer

Welke subsidies zijn er voor starters?

Er zijn verschillende subsidies voor startende ondernemers. De overheid wil daarmee ondernemerschap stimuleren. Hoe kun je profiteren van starters subsidie? Bekijk de mogelijkheden en voorwaarden voor ondernemers.

25 oktober 2022 5 minuten

Een webshop beginnen: zo pak je het aan

11 tips voor een webshop beginnen

Een eigen webshop beginnen: daar dromen veel mensen van. Op zich is een webshop beginnen niet heel ingewikkeld. Maar er een succes van maken is een heel ander verhaal. Hoe pak je het aan?

12 september 2022 17 minuten

Een bedrijf starten, waar moet ik beginnen?

In tien stappen naar je eigen bedrijf

Yes, je wilt een bedrijf starten of voor jezelf te beginnen als zzp'er! Maar wat nu? Welke zaken moeten allemaal geregeld worden voordat je onderneming officieel bestaat? Volg dit stappenplan om niets te vergeten.

12 januari 2022 5 minuten

Wat is de wettelijke regelgeving voor webshops?

Aan welke eisen moet mijn webshop voldoen?

Wil jij graag een webshop starten? Dan heb je niet alleen goede producten en een gebruiksvriendelijke website nodig. Het is ook belangrijk om je aan de wet en regelgeving te houden. Anders loop je het risico op een boete.

26 mei 2021 3 minuten

Je bedrijf starten vanuit loondienst

7 punten waar je aan moet denken

Je eigen bedrijf starten is spannend, maar ook een beetje onzeker, vooral financieel gezien. Je kunt er daarom voor kiezen om in de beginfase in deeltijd te ondernemen en daarnaast in loondienst te blijven werken.

26 mei 2021 4 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 44 totaal, er zijn meerdere pagina's