Duurzame bedrijfsvoering

Duurzaam ondernemen

Groene arbeidsvoorwaarden: stimuleer duurzaam denken

Groene arbeidsvoorwaarden nieuwe trend in arbeidsvoorwaarden

Steeds meer bedrijven zetten in op duurzaamheid. Niet alleen door naar hun inkoopbeleid en CO2-voetafdruk te kijken, maar ook door hun werknemers groene arbeidsvoorwaarden aan te bieden. Wat zijn groene arbeidsvoorwaarden en waarom zijn deze arbeidsvoorwaarden in opmars? En hoe begin je ermee?

17 augustus 2023 5 minuten

Groene subsidie bereikt kleine ondernemer niet

Ondernemers kiezen het liefst voor duurzaamheid, maar geldgebrek en bureaucratie houdt ze tegen

Uit onderzoek van de Hogeschool Utrecht, Qredits en ONL blijkt dat in 2022 slechts 5% van de kleinere ondernemers in 2022 een subsidie voor duurzaamheid heeft aangevraagd. Kleine ondernemers lopen vooral groene subsidies mis door moeilijke regelgeving en geldgebrek.

26 juni 2023 1 minuten

Desmond Boateng van DGTLBase: ‘Met een divers en inclusief team ben je innovatiever’

Over het belang van diversiteit op de werkvloer

Duurzaam ondernemen, daar moet je wat mee. Hoe pakken andere ondernemers dat nu aan? We spreken Desmond Boateng, oprichter van online marketingbureau DGTLBase. Hij deelt zijn ondernemersverhaal, zijn visie op diversiteit en inclusiviteit, en hoe hij deze waarden binnen zijn eigen organisatie toepast.

23 juni 2023 6 minuten

True Pricing: hoe pas je deze methodiek toe?

Wat is het en waarom gaan steeds meer bedrijven hiermee aan de slag?

Steeds meer bedrijven gaan aan de slag met True Pricing, een methode om de werkelijke kosten van producten te berekenen en deze transparant te communiceren naar de consument. Maar wat is True Pricing precies? Waarom is het relevant voor bedrijven én consumenten? En, hoe pas je True Pricing toe? We leggen het uit.

23 mei 2023 4 minuten

Subsidies duurzame energie voor ondernemers

Op welke regelingen en subsidies kun je aanspraak maken?

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren zijn er verschillende subsidies voor duurzame energie. Naast subsidies en fiscale regelingen stimuleert de overheid het opwekken van duurzame energie door mkb-ondernemers met verschillende overheidsregelingen. Maar dan moet je wel weten waar je aanspraak op kunt maken. Daarom hebben we de verschillende regelingen en subsidies voor je verzameld.

03 april 2023 3 minuten

Meer duurzaam inkopen in 2023? Zo maak je een goede start

Over duurzame uitgaven doen die passen bij jouw bedrijf

Je stemt met je portemonnee. Dat wil zeggen: met iedere euro die jij uitgeeft, kun je een bewuste keuze maken. Waar wil je dat jouw geld terecht komt? Welke productieprocessen, ondernemers en arbeidsrechten wil je met je bedrijf ondersteunen? Door dit jaar (meer) bewuste afwegingen te maken, maak je duurzaam inkopen eigen. Deze 6 stappen helpen je op weg.

09 januari 2023 3 minuten

Energielabel C kantoren 2023: heb jij alles geregeld?

Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorpanden minstens energielabel C hebben

Per 1 januari 2023 geldt er een nieuwe verplichting voor ondernemers: kantoorpanden moeten vanaf dan wettelijk gezien energielabel C of hoger hebben. Wanneer geldt deze regel? En wat kun je nog doen om aan de vereisten te voldoen?

21 november 2022 4 minuten

Een groen dak: slim, mooi en groen

Alle voordelen van een groen dak voor jouw bedrijf

Veel ondernemers doen niks met het dak van hun bedrijfspand. Dat is zonde, want het dak van je bedrijfspand kan echt meerwaarde hebben. Heb je weleens nagedacht over een groen dak? Waarom is een groen dak een mooie optie?

24 oktober 2022 5 minuten

DEI+ subsidie voor energie- en klimaatinnovatie

Subsidieregeling voor bedrijven ter bevordering van innovatieve klimaatprojecten

Met de DEI subsidie stimuleert de Nederlandse overheid het verduurzamen van bedrijven. Denk aan maatregelen om minder CO2 uit te stoten, het hergebruiken van afval voor nieuwe materialen en meer. Een subsidie voor innovatieve ondernemers dus. Lees hier wat de DEI+ subsidie precies is, aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe je 'm aanvraagt.

11 oktober 2022 3 minuten

ISDE: investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing

Voordelig investeren in duurzame energie voor woningeigenaren én zakelijke gebruikers

De ISDE wordt vaak aangevraagd voor door particulieren met een eigen huis. Maar wist je dat deze subsidie ook zakelijk gebruikt kan worden? Bekijk snel of deze investeringssubsidie ook mogelijkheden biedt voor jouw bedrijf.

11 oktober 2022 4 minuten

MOOI-subsidie

Samenwerkingssubsidie als je wilt bijdragen aan de klimaatdoelen

Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) is een regeling voor partijen die willen samenwerken aan innovatieve oplossingen die bijdragen aan de klimaatdoelen. Hoe kom je in aanmerking voor MOOI-subsidie en wat zijn de voorwaarden?

06 juni 2022 3 minuten

Zo gaat Drukkerij De Bink in 2022 nog duurzamer ondernemen

Interview met ondernemer Marco over zijn motivatie en ambities rondom duurzaamheid binnen de drukkerij

Het Nederlandse MKB zet duurzaamheid steeds vaker én hoger op de agenda. Om jou te inspireren met hun plannen, acties, en motivatie, zetten we in deze reeks een ondernemer in de schijnwerpers die hier echt mee aan de slag gaat. Deze week: Marco van der Krogt, die duurzaamheid binnen en buiten de drukkerij een blijvende plek geeft.

04 maart 2022 7 minuten

Circulaire economie: een wereld zonder afval en met mooie ondernemerskansen

De circulaire economie, donut economie en circulair ondernemen in een notendop

Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Amsterdam wordt een donut-stad. Maar wat is een circulaire economie? Wat wordt bedoeld met de donut economie? En welke rol én voordelen heb je als ondernemer in dit duurzame systeem?

24 februari 2022 4 minuten

Duurzame mobiliteit: zo maak je groenere reisbewegingen

In 7 stappen naar een groener mobiliteit

Hoe jij en je medewerkers van A naar B reizen heeft direct invloed op de voetafdruk van je bedrijf. Neem daarom mobiliteit onder de loep als je duurzamer wilt ondernemen. Daarmee verklein je de milieubelasting van reisbewegingen en vergroot je het welzijn van medewerkers, medemensen en de planeet. Maar hoe begin je met het verduurzamen van reisbewegingen?

11 februari 2022 6 minuten

Zo gaat Bouwbedrijf Tom van Garderen in 2022 nog duurzamer ondernemen

Interview met ondernemer Tom over zijn motivatie en ambities rondom duurzaamheid binnen zijn bouwbedrijf

Het Nederlandse MKB zet duurzaamheid steeds vaker én hoger op de agenda. Om je te inspireren met hun plannen, acties en motivatie, zetten we in deze reeks een ondernemer in de schijnwerpers die hier echt mee aan de slag gaat. Maak kennis met Tom van Garderen, die Baarn met zijn bouwbedrijf duurzaam op weg helpt.

25 januari 2022 4 minuten

Duurzame inzetbaarheid: wat is het en hoe begin je ermee?

Zo creëer je waarde voor je werknemers en investeer in gelukkige en productieve werknemers

Als werkgever wil je dat je personeel duurzaam inzetbaar is. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies? En hoe begin je ermee? In dit artikel lees je wat de echte betekenis van duurzame inzetbaarheid is, welke misvattingen er bestaan over deze term en hoe je bij kunt dragen aan de duurzame inzetbaarheid van je werknemers.

24 januari 2022 7 minuten

Diversiteit en inclusiviteit: zo vergroot je die binnen jouw bedrijf

Manieren om een diverse, gelijkwaardige, en inclusieve werkomgeving te creëren

Duurzaamheid gaat ook over sociale gelijkheid. Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit zijn begrippen die hier nauw mee samenhangen. Maar waarom is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden? En waar begin je?

21 januari 2022 5 minuten

Advocatenkantoor vergroot impact met het B Corp-raamwerk

Interview met Jellien over duurzaamheid binnen advocatenkantoor DOEN Legal

Het Nederlandse MKB zet duurzaamheid steeds vaker én hoger op de agenda. Om jou te inspireren met hun plannen, acties, en motivatie, zetten we in deze reeks een ondernemer in de schijnwerpers die hier echt mee aan de slag gaat. Vandaag is Jellien aan het woord. Als advocaat bij DOEN Legal houdt zij zich momenteel bezig met de B Corp-certificering van dit bedrijf.

21 januari 2022 4 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 67 totaal, er zijn meerdere pagina's