Duurzame bedrijfsvoering

Duurzaam ondernemen

Meer duurzaam inkopen in 2023? Zo maak je een goede start

Over duurzame uitgaven doen die passen bij jouw bedrijf

Je stemt met je portemonnee. Dat wil zeggen: met iedere euro die jij uitgeeft, kun je een bewuste keuze maken. Waar wil je dat jouw geld terecht komt? Welke productieprocessen, ondernemers en arbeidsrechten wil je met je bedrijf ondersteunen? Door dit jaar (meer) bewuste afwegingen te maken, maak je duurzaam inkopen eigen. Deze 6 stappen helpen je op weg.

09 januari 2023 3 minuten

Energielabel C kantoren 2023: heb jij alles geregeld?

Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorpanden minstens energielabel C hebben

Per 1 januari 2023 geldt er een nieuwe verplichting voor ondernemers: kantoorpanden moeten vanaf dan wettelijk gezien energielabel C of hoger hebben. Wanneer geldt deze regel? En wat kun je nog doen om aan de vereisten te voldoen?

21 november 2022 4 minuten

Subsidies duurzame energie voor ondernemers

Op welke regelingen en subsidies kun je aanspraak maken?

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren zijn er verschillende subsidies voor duurzame energie. Naast subsidies en fiscale regelingen stimuleert de overheid het opwekken van duurzame energie door mkb-ondernemers met verschillende overheidsregelingen. Maar dan moet je wel weten waar je aanspraak op kunt maken. Daarom hebben we de verschillende regelingen en subsidies voor je verzameld.

24 oktober 2022 3 minuten

Een groen dak: slim, mooi en groen

Alle voordelen van een groen dak voor jouw bedrijf

Veel ondernemers doen niks met het dak van hun bedrijfspand. Dat is zonde, want het dak van je bedrijfspand kan echt meerwaarde hebben. Heb je weleens nagedacht over een groen dak? Waarom is een groen dak een mooie optie?

24 oktober 2022 5 minuten

DEI+ subsidie voor energie- en klimaatinnovatie

Subsidieregeling voor bedrijven ter bevordering van innovatieve klimaatprojecten

Met de DEI subsidie stimuleert de Nederlandse overheid het verduurzamen van bedrijven. Denk aan maatregelen om minder CO2 uit te stoten, het hergebruiken van afval voor nieuwe materialen en meer. Een subsidie voor innovatieve ondernemers dus. Lees hier wat de DEI+ subsidie precies is, aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe je 'm aanvraagt.

11 oktober 2022 3 minuten

ISDE: investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing

Voordelig investeren in duurzame energie voor woningeigenaren én zakelijke gebruikers

De ISDE wordt vaak aangevraagd voor door particulieren met een eigen huis. Maar wist je dat deze subsidie ook zakelijk gebruikt kan worden? Bekijk snel of deze investeringssubsidie ook mogelijkheden biedt voor jouw bedrijf.

11 oktober 2022 4 minuten

MOOI-subsidie

Samenwerkingssubsidie als je wilt bijdragen aan de klimaatdoelen

Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) is een regeling voor partijen die willen samenwerken aan innovatieve oplossingen die bijdragen aan de klimaatdoelen. Hoe kom je in aanmerking voor MOOI-subsidie en wat zijn de voorwaarden?

06 juni 2022 3 minuten

Zo gaat Drukkerij De Bink in 2022 nog duurzamer ondernemen

Interview met ondernemer Marco over zijn motivatie en ambities rondom duurzaamheid binnen de drukkerij

Het Nederlandse MKB zet duurzaamheid steeds vaker én hoger op de agenda. Om jou te inspireren met hun plannen, acties, en motivatie, zetten we in deze reeks een ondernemer in de schijnwerpers die hier echt mee aan de slag gaat. Deze week: Marco van der Krogt, die duurzaamheid binnen en buiten de drukkerij een blijvende plek geeft.

04 maart 2022 7 minuten

Circulaire economie: een wereld zonder afval en met mooie ondernemerskansen

De circulaire economie, donut economie en circulair ondernemen in een notendop

Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Amsterdam wordt een donut-stad. Maar wat is een circulaire economie? Wat wordt bedoeld met de donut economie? En welke rol én voordelen heb je als ondernemer in dit duurzame systeem?

24 februari 2022 4 minuten

Duurzame mobiliteit: zo maak je groenere reisbewegingen

In 7 stappen naar een groener mobiliteit

Hoe jij en je medewerkers van A naar B reizen heeft direct invloed op de voetafdruk van je bedrijf. Neem daarom mobiliteit onder de loep als je duurzamer wilt ondernemen. Daarmee verklein je de milieubelasting van reisbewegingen en vergroot je het welzijn van medewerkers, medemensen en de planeet. Maar hoe begin je met het verduurzamen van reisbewegingen?

11 februari 2022 6 minuten

Zo gaat Bouwbedrijf Tom van Garderen in 2022 nog duurzamer ondernemen

Interview met ondernemer Tom over zijn motivatie en ambities rondom duurzaamheid binnen zijn bouwbedrijf

Het Nederlandse MKB zet duurzaamheid steeds vaker én hoger op de agenda. Om je te inspireren met hun plannen, acties en motivatie, zetten we in deze reeks een ondernemer in de schijnwerpers die hier echt mee aan de slag gaat. Maak kennis met Tom van Garderen, die Baarn met zijn bouwbedrijf duurzaam op weg helpt.

25 januari 2022 4 minuten

Duurzame inzetbaarheid: wat is het en hoe begin je ermee?

Zo creëer je waarde voor je werknemers en investeer in gelukkige en productieve werknemers

Als werkgever wil je dat je personeel duurzaam inzetbaar is. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies? En hoe begin je ermee? In dit artikel lees je wat de echte betekenis van duurzame inzetbaarheid is, welke misvattingen er bestaan over deze term en hoe je bij kunt dragen aan de duurzame inzetbaarheid van je werknemers.

24 januari 2022 7 minuten

Diversiteit en inclusiviteit: zo vergroot je die binnen jouw bedrijf

Manieren om een diverse, gelijkwaardige, en inclusieve werkomgeving te creëren

Duurzaamheid gaat ook over sociale gelijkheid. Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit zijn begrippen die hier nauw mee samenhangen. Maar waarom is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden? En waar begin je?

21 januari 2022 5 minuten

Advocatenkantoor vergroot impact met het B Corp-raamwerk

Interview met Jellien over duurzaamheid binnen advocatenkantoor DOEN Legal

Het Nederlandse MKB zet duurzaamheid steeds vaker én hoger op de agenda. Om jou te inspireren met hun plannen, acties, en motivatie, zetten we in deze reeks een ondernemer in de schijnwerpers die hier echt mee aan de slag gaat. Vandaag is Jellien aan het woord. Als advocaat bij DOEN Legal houdt zij zich momenteel bezig met de B Corp-certificering van dit bedrijf.

21 januari 2022 4 minuten

Zo wil Appsolutely in 2022 nog meer verschil maken

Interview met ondernemer Jaap over zijn motivatie en ambities rondom duurzaamheid

Het Nederlandse MKB zet duurzaamheid steeds vaker én hoger op de agenda. Om jou te inspireren met hun plannen, acties, en motivatie, zetten we in deze reeks een ondernemer in de schijnwerpers die hier echt mee aan de slag gaat. Deze week: Jaap van Appsolutely, een Salesforce-specialist die klanten helpt met het verbeteren en optimaliseren van processen, door software oplossingen te implementeren.

14 januari 2022 5 minuten

Wat is duurzaam inkopen?

Draag substantieel bij aan het milieu en de maatschappij met je inkoopbeleid

Duurzaam inkopen wil zeggen dat je bij je inkoop rekening houdt met milieu en maatschappij. Deze manier van inkopen is om meerdere redenen een goed idee. Hoe gaaf is het dat je als ondernemer wezenlijk kunt bijdragen aan een beter milieu en een betere maatschappij?

07 januari 2022 5 minuten

Hoe breng je je CO2-uitstoot in kaart?

Bijdragen aan een gezonder klimaat in 5 stappen

Het komt steeds vaker voorbij: bedrijven die hun CO2-uitstoot meten. Door je CO2-voetafdruk in kaart te brengen, sorteer je niet alleen voor op toekomstige wetgeving, maar krijg je ook inzicht in de oorzaken én kansen om je impact op het milieu te verbeteren. Maar hoe pak je dat aan?

07 januari 2022 3 minuten

Hoe start ik met duurzaam ondernemen?

Ons stappenplan om te veranderen in een duurzame ondernemer

Duurzaam ondernemen heeft de aandacht van veel ondernemers in binnen- en buitenland. Dat is een mooi begin. Maar de vraag is: hoe? Hoe kun je starten met duurzaam ondernemen?

03 januari 2022 5 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 54 totaal, er zijn meerdere pagina's