Zakelijk autorijden

Mobiliteit

Wat is bpm en hoe bereken je het?

Bpm berekenen voor ondernemers

Wil je een nieuw voertuig kopen of importeren? Dan krijg je te maken met bpm. In dit artikel lees je wat deze belastingvorm precies is en hoe je zelf de bpm kunt berekenen.

02 mei 2024 3 minuten

Btw-auto of marge-auto, wat is het verschil?

De juiste zakelijke auto voor jou

Wanneer je als ondernemer een tweedehands auto wilt kopen, kom je vaak de termen btw-auto en marge-auto tegen. Maar wat betekenen deze termen eigenlijk? En nog belangrijker, welke vorm past het beste bij jou en je bedrijf?

02 mei 2024 3 minuten

Youngtimer regeling: deze auto's rijd je in 2024

Alles over wat je over zakelijke youngtimers moet weten

Veel ondernemers kiezen voor een youngtimer omdat ze profiteren van een zeer aantrekkelijke bijtellingsregeling. Dat betekent geld besparen en tegelijkertijd een luxe auto rijden. Maar wat is een youngtimer eigenlijk? En wat zijn de voordelen van de youngtimer regeling?

02 mei 2024 6 minuten

Zakelijk een occasion leasen? Dit zijn de mogelijkheden

Is een tweedehands auto van de zaak iets voor jou?

Ben je als ondernemer op zoek naar een voordelige manier om een auto te leasen? Dan is het leasen van een zakelijke occasion misschien wel iets voor jou. Hierbij lease je een tweedehands auto voor je onderneming. Wat zijn de mogelijkheden van het zakelijk leasen van occasions? En wat zijn de voor- en nadelen? Lees het hier.

02 mei 2024 4 minuten

Wat is mobiel werken?

Hier moet je aan denken als je medewerkers hybride werken

Mobiel werken, ook wel hybride werken genoemd, draait erom dat jij en je medewerkers volledig plaatsonafhankelijk kunnen werken. Dit heeft verschillende voordelen, zoals een betere werk-privébalans en kostenbesparing. Toch zijn er ook een aantal aandachtspunten. In dit artikelen bespreken we waar je allemaal aan moet denken als je overstapt op mobiel (thuis)werken.

16 juni 2023 3 minuten

Wat is financial lease en wat zijn de voor- en nadelen?

Ontdek of financial lease iets voor jouw bedrijf is.

Ben je als ondernemer op zoek naar een auto van de zaak? Dan kan financial lease een aantrekkelijke manier zijn om deze te financieren. In dit artikel bespreken we wat financial lease precies is, wat de voor- en nadelen zijn en waar je op moet letten als je deze vorm overweegt.

21 april 2023 4 minuten

Auto van de zaak: kopen of leasen?

Ontdek de voordelen en nadelen bij een bedrijfsauto

Een auto van de zaak is voor veel ondernemers onmisbaar. Je moet immers op afspraken kunnen komen en je producten kunnen vervoeren. Maar wat is de beste optie voor jouw bedrijf: een auto kopen of leasen? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van beide mogelijkheden.

21 april 2023 4 minuten

In 10 stappen een auto van de zaak kiezen

Hoe kies je de juiste bedrijfsauto?

Ben je op zoek naar een auto van de zaak voor je medewerkers? Of zoek je juist een bedrijfswagen waarmee je zelf goed voor de dag kunt komen? Wanneer je een zakelijke auto wilt kiezen, heb je met meer keuzes te maken dan bij een privè-auto. Deze tien stappen helpen je om de beste keuze te maken voor jouw bedrijf.

30 maart 2023 5 minuten

Hoe werkt zakelijk leasen?

De voordelen en kosten op een rij

Wist je dat zakelijk leasen heel voordelig kan zijn voor zelfstandig ondernemers? Je rijdt zo een nieuwe auto, bestelwagen, vrachtwagen of bus zonder de aanschafkosten in één keer neer te hoeven tellen. Ook kom je zo in aanmerking voor een aantal interessante fiscale voordelen. In dit artikel leggen we uit hoe zakelijk leasen werkt, wat het kost en waar je op moet letten.

30 maart 2023 4 minuten

Auto van de zaak

Wat zijn de opties?

Wil jij je medewerkers graag een auto van de zaak geven? Voor veel medewerkers betekent dit een mooie blijk van waardering. Wil je de auto van de zaak zelf rijden? Dan biedt een bedrijfsauto een aantal interessante financiële voordelen. Wat zijn de opties en welke afspraken moet je met je medewerker maken?

30 maart 2023 4 minuten

Wat kost elektrisch rijden in 2023?

Is elektrisch rijden goedkoper of duurder? En hoe zit het met subsidie?

Elektrisch rijden is erg populair en dat zal de aankomende jaren alleen maar toenemen. Met welke kosten moet je rekening houden wanneer je als ondernemer elektrisch gaat rijden in 2023? In dit artikel lees je wat je kunt verwachten.

12 december 2022 5 minuten

Zakelijk elektrisch rijden: de voor- en nadelen

Ontdek of zakelijk elektrisch rijden iets voor jou is

Zakelijk elektrisch rijden is duurzamer, voordeliger en je kunt de auto voor de deur opladen. Maar er zijn ook argumenten tegen elektrisch rijden, zoals een kleinere actieradius en hogere aanschafkosten. Bovendien duurt laden langer dan tanken. Hoe kom je erachter of een zakelijke elektrische auto iets voor jou is? We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

21 november 2022 5 minuten

Welke leasevormen zijn er?

Welke soorten lease kan je kiezen als je een auto wilt leasen?

Wie zich in autolease verdiept, merkt al gauw dat daar behoorlijk wat jargon bij komt kijken. Daarom zetten we alle leasevormen duidelijk voor je op een rij, zodat je meer inzicht krijgt in de verschillende soorten lease en makkelijker een keuze kunt maken.

15 november 2022 5 minuten

7 handige apps voor in de auto

Welke apps zijn handig op autogebied?

Welke handige apps voor in de auto zijn er? Genoeg… In dit artikel delen we 7 apps waarmee je winst kunt pakken onderweg. En echt niet alleen door snel en effectief naar je bestemming te navigeren, deze apps zijn er ook om brandstof te besparen, autokosten in de gaten te houden, rijveiligheid te vergroten, files te vermijden en je kilometerregistratie bij te houden voor de belasting.

28 april 2021 5 minuten

Voordelen van een zakelijke tankpas

Met één pas overal afrekenen

Als je zakelijk rijdt, dan moet je je bonnetjes van tanken goed bewaren. Doe je dit niet dan zijn de kosten niet aftrekbaar bij de belasting. En dat is zonde. Een tankpas kan je helpen bij het fiscusproof bewaren van je brandstofbonnen. Daarnaast biedt een tankpas nog meer voordelen voor ondernemers. Hoe en wat vertellen we je in dit artikel.

28 april 2021 2 minuten

Gebruik je tijdelijk je bedrijfsauto niet?

Bespaar geld door hem te schorsen

Een bedrijfsauto die je een tijdlang niet gebruikt, kun je laten schorsen. Voordeel daarvan is dat je geld kunt besparen: je hoeft geen motorrijtuigenbelasting en verzekering te betalen en er is geen APK-keuring nodig. Schorsen doe je in principe online, maar kan eventueel ook bij een RDW klantenbalie.

19 maart 2021 2 minuten

Het kentekenbewijs pasje: hoe werkt het?

En hoe werkt tenaamstelling?

Bij aanschaf van een auto krijg je te maken met twee stukken: de kentekencard en een tenaamstellingscode. Die code moet je goed bewaren, voor het moment waarop je de auto weer wil verkopen.

15 maart 2021 4 minuten

Welk motortype past het beste bij jouw wagenpark?

Elektrisch, brandstof of allebei?

Bij het kiezen van je nieuwe auto of het uitbreiden van je wagenpark heb je de keuze tussen verschillende motortypes. In vijf stappen naar het motortype dat past bij jouw wagenpark.

17 september 2020 2 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 40 totaal, er zijn meerdere pagina's