Financieringsbronnen

Financiering

Wat is factoring? Zo werkt het

Nooit meer wachten op je geld: opties voor mkb en zzp

Onbetaalde facturen en lang wachten op je geld; voor veel ondernemers is dat een flinke ergernis. Je bedrijf kan er zelfs op vastlopen. Factoring kan een oplossing zijn, door deze vorm van financiering houd je de cashflow op gang. Hoe werkt factoring precies? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

04 juli 2024 5 minuten

Hoe kom ik aan financiering zonder tussenkomst van de bank?

De meestvoorkomende opties van non-bancaire financiering

Ondernemers denken bij financiering vaak aan een zakelijke lening of krediet bij de bank, maar er zijn meer financiers en financieringsvormen op de markt. Denk bijvoorbeeld aan fintech-bedrijven, private investeerders en crowdfunding. Of het financieren van jouw onderneming op basis van je eigen facturen met factoring. Wat zijn de aandachtspunten bij alternatieve financiering?

04 juli 2024 7 minuten

Steeds meer ondernemers financieren via crowdfunding

Populair alternatief voor zakelijk lenen bij de bank

Voor een zakelijke lening naar de bank? Het kan ook anders. Steeds meer mkb-bedrijven kiezen voor crowdfunding, een alternatieve financieringsvorm. In 2022 werd in Nederland een recordbedrag van 1,08 miljard euro via crowdfunding opgehaald. Een groei van 48% ten opzichte van het jaar ervoor.

12 mei 2023 2 minuten

Mkb financiering: hoe kom ik aan geld voor mijn onderneming?

Financiering vinden voor je groeiplannen

Als ondernemer heb je soms net wat extra geld nodig voor je bedrijf. Bijvoorbeeld als kapitaalinjectie om te starten of om groeiplannen te financieren. In dit artikel lees je alles over mkb financiering.

04 mei 2023 3 minuten

Geld lenen voor je bedrijf? Dit is de top 5 financieringsvormen

Top 5 financieringsvormen voor het mkb

Heb je extra geld nodig voor je bedrijf? Dan kun je zakelijke financiering aanvragen bij verschillende instanties. Welke partijen zijn het meest relevant voor het midden- en kleinbedrijf? Deze top 5 geeft je een handig overzicht.

04 mei 2023 4 minuten

Microkrediet: zakelijk geld lenen tot € 50.000

Welke mogelijkheden heb je en waar kun je terecht?

Ben je op zoek naar een klein zakelijk krediet en voldoe je niet aan de strenge eisen van de bank? Dan kun je een microkrediet aanvragen. Dit is een vorm van microfinanciering speciaal in het leven geroepen voor startende én gevestigde ondernemers die op zoek zijn naar een kleine lening. Hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen?

04 mei 2023 3 minuten

Groeien met hulp van business angels

Private investeringen op het gebied van innovatie, productontwikkeling en werkkapitaal

Je hebt als startende ondernemer goud in handen: het ontwikkelde product begint aan te slaan bij de markt en nu maak je plannen om te groeien. Daarom ben je op zoek naar geld om die groei te realiseren. Misschien is een business angel net wat je zoekt.

24 april 2023 4 minuten

Geld lenen van je bv

Wat is er mogelijk en waar moet je rekening mee houden?

Als je aanmerkelijkbelanghouder of directeur-grootaandeelhouder (dga) bent van een bv heb je bepaalde voordelen. Eén voordeel is dat je de mogelijkheid hebt om voordelig geld te lenen van je bv. Waarom is dat soms een slimme optie? En aan welke voorwaarden moet je voldoen?

13 december 2022 5 minuten

Wat is de BMKB (borgstellingskrediet midden- en kleinbedrijf)?

Kom ik vanuit de overheid in aanmerking voor BMKB-krediet?

Krijg je financiering niet rond, maar heb je wel goede bedrijfsperspectieven? Dan kun je via je financier bij de overheid aankloppen voor de borgstellingsregeling voor het midden- en kleinbedrijf (BMKB).

21 november 2022 5 minuten

Wat is het innovatiekrediet?

Wat houdt het in en wat heb je eraan als ondernemer?

Ben je een nieuw product, proces of dienst aan het ontwikkelen? Of werk je aan de ontwikkeling van een nieuw medicijn of apparaat? Dan is het innovatiekrediet wellicht de financiële ondersteuning die je nodig hebt. Voor start-ups, gevestigde bedrijven en alles daar tussenin. Wat is het innovatiekrediet, om hoeveel geld gaat het en hoe vraag je het aan?

21 november 2022 3 minuten

Bbz-uitkering: de bijstand voor zelfstandigen uitgelegd

Zo kom je voor de Bbz in aanmerking

Ben je zelfstandig ondernemer en verkeer je tijdelijk in financiële problemen? Of ontvang je een uitkering en wil je een eigen bedrijf starten? Dan kun je bij je woongemeente een Bbz-uitkering aanvragen.

21 november 2022 5 minuten

De BMKB-Groen: hoe werkt het?

Borgstelling financiering als je duurzaam investeert

De BMKB-Groen maakt investeren in het verlagen van je energiekosten makkelijker. Met de groene borgstellingsregeling steunt de overheid in het verduurzamen van je onderneming. Wat is de BMKB-Groen, voor wie is het, welke investeringen kun je ermee financieren en hoe vraag je hem aan?

21 november 2022 2 minuten

Wat is de groeifaciliteit?

Overheid staat garant bij financiering snelgroeiende bedrijven

Als je wilt groeien, dan heb je daar vaak extra geld voor nodig: hiervoor heeft de overheid Groeifaciliteit in het leven geroepen. Wat is het precies en hoe kom je ervoor in aanmerking?

14 november 2022 2 minuten

Wat is de GO-regeling en hoe vraag je die aan?

Alles over de Garantie Ondernemingsfinanciering

De GO-regeling (Garantie Ondernemingsfinanciering) is voor ondernemers die op zoek zijn naar krediet voor hun bedrijf. Hier vind je wat de Garantie Overheidsfinanciering inhoudt, aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe je de GO-regeling aanvraagt.

14 november 2022 2 minuten

Wat is private equity financiering?

Financiële impuls van private investeerders

Wil je de groei van je onderneming financieren? Dat kan met private equity financiering. Wat is private equity precies, wanneer zet je het in en welke vormen bestaan er? Welke voor- en nadelen heeft deze financieringsvorm? We leggen het aan je uit.

01 november 2022 3 minuten

Hoe kun je voordelig geld lenen aan je BV?

Lenen aan je eigen BV wordt anders behandeld dan lenen aan een derde

Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) kun je voordelig geld lenen aan je bv. Waarom is een zakelijke rente lening aan je bv interessant? Waar moet je fiscaal op letten bij een zakelijke lening aan je eigen bv?

29 augustus 2022 3 minuten

Dutch Good Growth Fund (DGGF)

Financiering voor zakendoen in een ontwikkelingsland of opkomende markt

Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in een ontwikkelingsland of een opkomende markt, kunnen voor financiering aankloppen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Er is namelijk een speciaal fonds om zulke initiatieven te ondersteunen: Dutch Good Growth Fund (DGGF). Wat moet je weten over dit financieringsprogramma?

29 oktober 2021 3 minuten

Wat is het bedrijfsovernamefonds voor startende boeren en tuinders?

En welk financieel voordeel biedt het jou?

Er is een belangrijke wijziging in de financieringsmogelijkheden voor startende boeren en tuinders per 2020. Hiermee wil de rijksoverheid - onder de landbouwsubsidie bedrijfsovernamefonds - starters helpen met een duurzame onderneming afgestemd op de toekomst.

20 februari 2020 2 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 23 totaal, er zijn meerdere pagina's