Financieringsplan

Financiering

Het belang van werkkapitaal voor je bedrijf: berekeningen en strategieën

Versterk je bedrijf met goed werkkapitaalbeheer

Werkkapitaal vormt het kloppende hart van je bedrijf. Een gezond werkkapitaal is cruciaal om aan je dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. In dit artikel lees je over het belang van dit belangrijke financiële instrument, hoe je het eenvoudig berekent en zo nodig optimaliseert.

21 mei 2024 6 minuten

Bedrijfswaarde berekenen met deze 4 methodes

Zo stuur je op de waarde van je bedrijf

De bedrijfswaarde berekenen is onmisbaar als je je bedrijf te koop zet. Hiervoor bestaan verschillende methodes. Welke dat zijn en hoe je ze toepast, leggen we je uit.

31 januari 2023 5 minuten

Financiële ratio’s berekenen, zo doe je dat

Bereken rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit

Financiële ratio’s berekenen doe je om inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van je onderneming. Belangrijk voor jezelf, maar ook voor een potentiële kredietverstrekker. Wat zijn financiële ratio’s precies, welke zijn van belang en hoe bereken je ze?

30 januari 2023 4 minuten

Wat is gestapeld financieren?

Op zoek naar de juiste mix van financiering

Gestapeld financieren is belangrijk in de wereld van bedrijfsfinanciering. Het komt vaak voor dat er meerdere bronnen en vormen worden ingezet om financiering rond te krijgen. Dit heet ook wel hybride financiering of financieringsmix.

07 november 2022 3 minuten

Financieel plan maken voor je onderneming

Deze begrotingen horen in je ondernemingsplan

Tijdens elke levensfase van je bedrijf is een goed financieel plan cruciaal. Voor jezelf is zo'n plan heel handig om je financiële koers uit te stippelen. Daarnaast kunnen financiers en andere partijen je vragen om een ondernemingsplan met financiële onderbouwing. Hoe maak je dit plan? Volg deze stappen.

07 november 2022 5 minuten

Startup financiering: 5 opties op een rij

Welke financiering is er voor jou als startende ondernemer?

Je hebt een geweldig idee voor een nieuwe technologie of een innovatief product en zoekt een kapitaalinjectie. Je kunt dan gebruik maken van startup financiering. In dit artikel leggen we uit welke mogelijkheden je hebt en geven we enkele tips.

01 november 2022 3 minuten

Bedrijfsovername financieren, zo ga je te werk

Financiering voor overname bedrijf

Een bedrijf overnemen is meestal niet gratis. Daar komen de nodige kosten bij kijken. Hoe kun je de bedrijfsovername financieren? Welke mogelijkheden zijn er in de markt? En hoe ga je te werk? Volg deze stappen en aanraders.

31 oktober 2022 6 minuten

Groei financieren: welke opties zijn er?

Eigen geld, krediet, factoring, crowdfunding en subsidie

Hoe kom je aan geld om groeiplannen te financieren? Ren niet direct naar de bank maar verdiep je eerst in de mogelijkheden. We helpen je op weg met 6 opties en 2 gouden tips. Zo kun je een deel van de groei financieren.

24 oktober 2022 3 minuten

Financiering aanvragen bij de bank: hoe regel je dat?

Zo vergroot je de kans dat je financieringsaanvraag wordt goedgekeurd

Je wilt geld lenen voor je onderneming. Zakelijke financiering aanvragen bij de bank is dan een veel gekozen optie. Voor zo’n financieringsaanvraag zijn talloze redenen te bedenken. Welke dat kunnen zijn, wat je nodig hebt en hoe je de aanvraag goed voorbereidt, leggen we in dit artikel uit.

03 oktober 2022 4 minuten

Zakelijke financiering van je bedrijfspand

Welke financieringsopties heb je en hoe pak je het aan?

Om een bedrijfspand te kunnen kopen of te verbouwen, heb je meestal een zakelijke financiering nodig. Wat moet je weten over de financiering van zakelijk vastgoed? Tijd om te onderzoeken hoe je jouw zakelijk vastgoed kunt financieren.

05 november 2021 4 minuten

Hoe stel ik een ondernemingsplan (businessplan) op?

Wie ben je, wat wil je en hoe ga je dat doen?

Jouw businessplan, ook wel ondernemingsplan genoemd, is je houvast voor het opzetten van je onderneming. Door gegevens en verwachtingen op een rij te zetten, kun je goed inschatten of jouw plan haalbaar is.

26 mei 2021 6 minuten

7 financieringsvormen voor innovatie

Van leningen en kredieten tot crowdfunding en microfinanciering

Als je innovatief bezig bent of een vernieuwend plan hebt, kun je op zoek gaan naar geld om dit te bekostigen. Financieren dus. Wat zijn goede financieringsvormen voor innovatie? 7 relevante opties op een rij.

20 augustus 2020 3 minuten

Jaarcijfers op tijd deponeren is goed voor je rating

Veel bedrijven verplicht cijfers aan te leveren bij KvK

Na 13 maanden vervalt de maximale termijn voor het aanleveren van je jaarcijfers bij de Kamer van Koophandel. Veel bedrijven zijn verplicht op tijd aan te leveren en hebben daar veel voordeel bij. Onder andere heeft het een goed effect op de kredietwaardigheid van je onderneming. Hoe zit dat?

01 februari 2019 3 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 27 totaal, er zijn meerdere pagina's