Bank & Lening

Financiering

Wat zijn de kredietkosten van een zakelijke lening?

Aflossing + provisie + rente

Wil je een zakelijke lening afsluiten om je bedrijf te laten groeien? Dan krijg je te maken met kredietkosten. Waar bestaan die uit en waar moet je rekening mee houden?

05 juni 2023 4 minuten

Zakelijke lening aanvragen in 5 stappen

De juiste zakelijke lening, zonder gedoe

Wil je graag een zakelijke lening aanvragen voor de start of groei van je onderneming? In dit artikel zetten we de belangrijkste opties voor je op een rij. Welke financieringsvorm past bij jouw onderneming?

04 mei 2023 5 minuten

Microkrediet: zakelijk geld lenen tot € 50.000

Welke mogelijkheden heb je en waar kun je terecht?

Ben je op zoek naar een klein zakelijk krediet en voldoe je niet aan de strenge eisen van de bank? Dan kun je een microkrediet aanvragen. Dit is een vorm van microfinanciering speciaal in het leven geroepen voor startende én gevestigde ondernemers die op zoek zijn naar een kleine lening. Hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen?

04 mei 2023 3 minuten

Kredietratings: wat zijn het, hoe werkt het?

Kom positief uit de bus bij BKR, Graydon en D&B

Bij een kredietaanvraag wordt je onderneming onder de loep genomen door de financier. Van groot belang tijdens zo’n aanvraag is de kredietrating van jouw bedrijf. Maar wat zijn kredietratings precies en kun je deze zelf positief beïnvloeden?

20 december 2022 3 minuten

Wat is de BMKB (borgstellingskrediet midden- en kleinbedrijf)?

Kom ik vanuit de overheid in aanmerking voor BMKB-krediet?

Krijg je financiering niet rond, maar heb je wel goede bedrijfsperspectieven? Dan kun je via je financier bij de overheid aankloppen voor de borgstellingsregeling voor het midden- en kleinbedrijf (BMKB).

21 november 2022 5 minuten

Renteverhoging zakelijk krediet door de bank: mag dat?

En moet je het zomaar accepteren?

Een tussentijdse renteverhoging van een zakelijk krediet bij de bank kan rauw op je dak vallen. Mag dit zomaar en wat kun je ertegen doen?

21 november 2022 2 minuten

Wat is de beste zakelijke rekening?

Zo kies je de beste aanbieder en pakket dat bij je past

Als ondernemer is het belangrijk de beste zakelijke rekening te kiezen bij een bank die goed aansluit bij je wensen en ideeën. Hoe kies je de juiste bank en wat mag je van een bank verwachten?

11 oktober 2022 3 minuten

Welke soorten leningen en bancaire kredieten zijn er?

Bij de bank kun je terecht voor verschillende financieringsvormen

Een zakelijke lening nodig? Zo'n 75 procent van de ondernemers klopt bij de bank aan voor financiering. Maar voor welke soorten leningen en kredietvormen kun je terecht bij een bank?

11 oktober 2022 3 minuten

Opzeggen krediet door bank: mag dat?

Mag de bank zomaar de kredietovereenkomst opzeggen?

Veel ondernemers zijn afhankelijk van krediet van de bank. Wat als er plotseling extra zekerheden worden gevraagd? En opzeggen krediet door bank: mag dat zomaar en wat kun je doen?

05 oktober 2022 2 minuten

Financiering aanvragen bij de bank: hoe regel je dat?

Zo vergroot je de kans dat je financieringsaanvraag wordt goedgekeurd

Je wilt geld lenen voor je onderneming. Zakelijke financiering aanvragen bij de bank is dan een veel gekozen optie. Voor zo’n financieringsaanvraag zijn talloze redenen te bedenken. Welke dat kunnen zijn, wat je nodig hebt en hoe je de aanvraag goed voorbereidt, leggen we in dit artikel uit.

03 oktober 2022 4 minuten

Financieringsaanvraag beoordelen: waar kijkt de bank naar?

Vergroot de kans dat jouw kredietaanvraag groen licht krijgt

Als je geld nodig hebt voor je onderneming, stap je naar de bank met een businessplan. Welke aspecten vindt een bank belangrijk? En zo’n financieringsaanvraag beoordelen, hoe werkt dat precies?

16 september 2022 2 minuten

Wat is het depositogarantiestelsel en ben je als ondernemer ook gedekt?

Geld op rekeningen banken in Nederland beschermd tot € 100.000

Stel, je bank gaat failliet. Waar heb je dan recht op? Wat krijg je precies vergoed? Het depositogarantiestelsel garandeert bepaalde tegoeden van rekeninghouders. Welke tegoeden dit precies zijn en aan welke voorwaarden je moet voldoen, leggen we in dit artikel uit.

09 september 2022 4 minuten

Wat is Euribor en heeft de stijging gevolgen voor mijn onderneming?

Kredieten met een korte termijn rentevoet fors duurder geworden

De Euribor is de laatste maanden flink gestegen. Wat is Euribor precies en heeft de stijging gevolgen voor ondernemers die een kortlopende lening of zakelijke hypotheek willen afsluiten?

02 september 2022 3 minuten

De zakelijke lening: wat is er mogelijk?

Van kleine tot grote zakelijke leningen

Je hebt extra kapitaal nodig voor je bedrijf: om nieuwe plannen te verwezenlijken, om te kunnen investeren of om een goede start te maken. Een zakelijke lening biedt uitkomst. Dat kan op verschillende manieren. Van een zakelijk krediet bij een bank tot alternatieve vormen van bedrijfsfinanciering. Hoe en waar kun je zakelijk geld lenen? En waar moet je op letten?

12 november 2021 3 minuten

Pas op met afloop rentevaste periode lening

Column Arjan Paardekooper | Reageren op verzoek tot aflossing

Ondernemers die een langlopende lening hebben, worden uiteindelijk geconfronteerd met het aflopen van de rentevaste periode. Door de banken wordt dit moment soms aangegrepen om de lening (oneigenlijk) op te zeggen. Wat te doen?

21 maart 2020 2 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 20 totaal, er zijn meerdere pagina's