Beloning & arbeidsvoorwaarden

Personeel

Arbeidsvoorwaardengesprek: tips voor werkgevers over salarisonderhandeling en meer

Alles voor een geslaagd arbeidsvoorwaardengesprek

Jij weet het zeker: deze kandidaat wil je graag aan je organisatie toevoegen. Maar je moet nog een arbeidsvoorwaardengesprek voeren. Hoe pak je het aan? In dit artikel geven we je handige tips voor een succesvol arbeidsvoorwaardengesprek.

14 september 2023 6 minuten

Moet ik reiskostenvergoeding doorbetalen tijdens vakanties?

Wanneer wel en wanneer niet vergoeden?

De reiskosten van medewerkers mag je tot € 0,21 per kilometer belastingvrij vergoeden. Maar als ze ziek zijn of vrije dagen opnemen, hoeven ze die reiskosten niet te maken en mag je de vergoeding stopzetten. Hoe zit het eigenlijk met het verschil tussen vaste en variabele reiskostenvergoeding; heeft dat invloed op het wel of niet doorbetalen tijdens vakanties? En wat is de rol van de Belastingdienst?

14 september 2023 3 minuten

Reiskostenvergoeding privégebruik openbaar vervoer: hoe zit dat precies?

Pluk de vruchten van een NS Business card

Vergoed je de reiskosten per openbaar vervoer van je werknemers? Top! Je medewerkers maken daarnaast waarschijnlijk ook privé gebruik van het openbaar vervoer; mag je dat ook vergoeden? En hoe zit dat met de administratie ervan? We zetten de belangrijkste voorwaarden kort voor je op een rijtje.

08 september 2023 3 minuten

Loonsverhoging geven in 2024: zo pak je het aan

Laat salarisverhoging niet aan toeval over

Personeel aantrekken en behouden is geen eenvoudige taak in tijden van flinke inflatie en een krappe arbeidsmarkt. Loonsverhoging geven lijkt dan een van de weinige opties die je hebt. Toch is het niet verstandig om in het wilde weg met loonsverhogingen te strooien. Hoe pak je het aan? Zo voorkom je dat je salarisverhoging aan het toeval overlaat.

08 september 2023 6 minuten

Wat gebeurt er als ik een nettoloonafspraak maak?

Let hierop als je een nettoloonafspraak maakt met je medewerker

Met de meeste werknemers maak je brutoloonafspraken. Pas na aftrek van bijvoorbeeld loonheffing en sociale premies is bekend wat er ‘in het handje’ overblijft. Sommige werknemers maken daarom liever nettoloonafspraken. Wat gebeurt er als je een nettoloonafspraak maakt? Hier moet je op letten.

24 augustus 2023 2 minuten

Groene arbeidsvoorwaarden: stimuleer duurzaam denken

Groene arbeidsvoorwaarden nieuwe trend in arbeidsvoorwaarden

Steeds meer bedrijven zetten in op duurzaamheid. Niet alleen door naar hun inkoopbeleid en CO2-voetafdruk te kijken, maar ook door hun werknemers groene arbeidsvoorwaarden aan te bieden. Wat zijn groene arbeidsvoorwaarden en waarom zijn deze arbeidsvoorwaarden in opmars? En hoe begin je ermee?

17 augustus 2023 5 minuten

Werkgeversbijdrage kinderopvang uitgelegd

Hoeveel draag je af aan de Belastingdienst?

Heb je personeel in dienst? Dan ben je verplicht bij te dragen aan de kosten voor de kinderopvang. Hoe dat precies werkt, lees je in dit artikel.

17 augustus 2023 3 minuten

Tertiaire arbeidsvoorwaarden, wat en hoe?

Alles over faciliteiten en voorzieningen die je personeel kunt aanbieden

Je maakt met je medewerker verschillende afspraken op het moment dat hij bij je komt werken. Primaire, secundaire en zelfs tertiaire arbeidsvoorwaarden. Wat zijn tertiaire arbeidsvoorwaarden en hoe gebruik je ze in je voordeel?

17 augustus 2023 4 minuten

Hoeveel verdient een ondernemer?

Salarissen van startend zzp’er tot gevestigde ondernemer

Het ondernemerschap is prachtig: doen wat je leuk vindt, eigen baas zijn en daar geld mee verdienen. Maar hoeveel verdient een ondernemer nou eigenlijk? Dat verschilt nogal. Een startende pionier houdt onderaan de streep iets anders over dan iemand die al jaren aan de weg timmert. Dus in dit artikel een genuanceerd antwoord op de vraag: hoeveel verdient een ondernemer?

17 augustus 2023 2 minuten

Reiskostenvergoeding 2023: waar hebben je werknemers recht op?

Onbelaste reiskostenvergoeding gestegen van 19 naar 21 cent

Niet iedereen woont op een steenworp afstand van werk. De gemiddelde woon-werkafstand in Nederland lag vorig jaar op 22,7 kilometer. Een werknemer die reist met eigen vervoer maakt kosten. Hiervoor kun je reiskostenvergoeding geven. Waar hebben je werknemers eigenlijk recht op en welke andere zaken zijn van belang?

11 augustus 2023 5 minuten

Secundaire arbeidsvoorwaarden: zo zet je ze in

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden maken het verschil

De meeste sollicitanten kijken vrijwel direct naar de secundaire arbeidsvoorwaarden die een potentiële werkgever biedt. Wat zijn secundaire arbeidsvoorwaarden en hoe maak je er slim gebruik van?

08 augustus 2023 5 minuten

Van bruto naar netto uurloon: bereken het zelf

Bereken het netto uurloon op basis van het bruto uurloon

Als je iemand in dienst neemt, maak je loonafspraken. Meestal spreek je een bruto maandloon af, maar het kan ook een bruto uurloon zijn. Hoe weet je wat er van een bruto uurloon overblijft aan netto uurloon? Dit moet je weten over het bruto en netto loon.

08 augustus 2023 3 minuten

Vakantiegeld: verplicht of niet?

De Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WMM)

Ben je als werkgever verplicht vakantiegeld uit te betalen? Wat zijn precies de regels en uitzonderingen? In dit artikel leggen we die aan je uit.

08 augustus 2023 2 minuten

Wat zijn primaire arbeidsvoorwaarden?

Alles over de belangrijkste afspraken met je werknemers

Heb je personeel in dienst? Dan heb je te maken met (primaire) arbeidsvoorwaarden. Aan welke regels moet je je houden? In dit artikel praten we je bij over primaire arbeidsvoorwaarden.

08 augustus 2023 2 minuten

Telefoon van de zaak en telefoonvergoeding (en de belasting)

Alles over de telefoonregeling en belastingvrij telefoonkosten vergoeden

Een telefoon van de zaak is een van de meest verstrekte secundaire arbeidsvoorwaarden. In dit artikel lees je de voordelen van het overnemen van de telefoonkosten, hoe je dit fiscaal gunstig aanpakt en met welke regels je rekening moet houden.

07 augustus 2023 4 minuten

Feestdagen en toeslagen, hoe zit dat nu precies?

Werknemer toeslag betalen op feestdag niet verplicht

Terwijl de meeste mensen vrij zijn, wil jij misschien dat je personeel op bepaalde feestdagen werkt. Vaak wordt er een toeslag betaald over het uurloon en dat kan het voor je medewerkers aantrekkelijker maken om te werken. Maar ben je dat verplicht? Wat zijn de regels en de meest gebruikte toeslagen?

07 augustus 2023 4 minuten

Onkostenvergoeding en onbelaste vergoedingen

Je personeel vergoeden zonder belasting te betalen

Over sommige vergoedingen aan je medewerkers hoef je geen loonheffingen te betalen. Dat levert je al snel een netto voordeel van 50% op. Welke vergoedingen zijn onbelast?

04 augustus 2023 3 minuten

Vakantiegeld uitbetalen: hoeveel en wanneer?

Hou hier rekening mee als je vakantiegeld uitbetaalt

Iedereen die in Nederland woont en in loondienst werkt, heeft recht op vakantiegeld. Hoeveel betaal je je personeel en natuurlijk: wanneer moet je vakantiegeld uitbetalen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over vakantiegeld uitbetalen.

01 augustus 2023 3 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 82 totaal, er zijn meerdere pagina's