Beloning & arbeidsvoorwaarden

Personeel

3 valkuilen bij het in dienst nemen van uitzendkrachten

Pas op voor een boete van je uitzendbureau

Bevalt een uitzendkracht je zó goed dat je hem zelf in dienst wilt nemen? Gefeliciteerd! Maar let wel op dat je niet in één van de drie valkuilen trapt. Dit zijn ze.

14 september 2020 2 minuten

Hoeveel moet je personeel verdienen?

Wat moet ik betalen?

Hoeveel moet je betalen aan die medewerker met zoveel jaar ervaring en die specifieke functie?

20 augustus 2020 2 minuten

Wat zijn primaire arbeidsvoorwaarden?

Dit moet je als ondernemer regelen

Heb je personeel in dienst? Dan krijg je te maken met (primaire) arbeidsvoorwaarden. Over het algemeen geldt: hoe zwaarder de functie, des te gunstiger de voorwaarden worden voor een medewerker.

14 juli 2020 2 minuten

Is het vakantiegeld verplicht of niet?

De Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WMM)

Voor veruit de meeste werkgevers is het vaste prik, elk jaar in mei of juni het vakantiegeld uitbetalen. Zo kunnen je werknemers met een gerust hart vakanties boeken. Toch vragen sommige ondernemers zich af: is vakantiegeld verplicht?

14 mei 2020 2 minuten

Wat is deeltijd-WW?

Deeltijd-ww zorgt voor behoud van werknemers tijdens corona

De overheid had voor corona de werktijdverkorting (ook wel deeltijd-ww) uitgebreid. Deeltijd-ww houdt in dat je werknemers minder gaan werken en je voor de minder gewerkte uren ww kan aanvragen. Deze is nu echter vervangen door de NOW, de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud.

08 april 2020 2 minuten

Wat gebeurt er als ik een nettoloonafspraak maak?

Netto-afspraak in plaats van bruto-afspraak

Met de meeste mensen die je aanneemt, maak je een bruto loonafspraak. Pas na aftrek van loonheffing, sociale premies, etc. is bekend wat ‘in het handje’ overblijft. Veel medewerkers willen een netto loonafspraak.

02 april 2020 2 minuten

Wat is werktijdverkorting?

Behoud je personeel ook bij onverwachte tegenvallers

Wanneer je bedrijf een onverwachte tegenvaller te verwerken heeft, zoals brand of een overstroming, dan kan het zijn dat je (tijdelijk) minder medewerkers nodig hebt. Maak gebruik van werktijdverkorting.

02 april 2020 2 minuten

Bonusregeling bij een arbeidsovereenkomst

Wat houdt het in en waar moet ik op letten?

Veel medewerkers ontvangen bovenop hun maandelijkse loon iets extra’s. Dit kan bestaan uit een bonus, winstdeling of dertiende maand. In dit artikel vind je inleidende bepalingen over dergelijke regelingen.

24 maart 2020 5 minuten

Je vergoedt de OV-kosten van je medewerkers. Maar hoe zit het met de privéreizen?

Regel het in je administratie

Vergoed je de reiskosten per openbaar vervoer van je werknemers? Top! Je medewerkers maken daarnaast waarschijnlijk ook privé gebruik van het openbaar vervoer, mag je dat ook vergoeden? En hoe zit dat met de administratie ervan? We zetten de belangrijkste voorwaarden kort voor je op een rijtje.

19 maart 2020 3 minuten

Hoeveel uren mag mijn werknemer overwerken?

Wettelijke regels en beperkingen van overwerk

In drukke periodes heb je alle handen binnen je bedrijf nodig om de orders van klanten te verwerken. Je ontkomt er dan niet aan dat je personeel overuren moet draaien. Wat is wettelijk toegestaan en hoe pak je dat aan?

19 maart 2020 2 minuten

Hoe beloon ik goede medewerkers?

Het nut van een goed arbeidsvoorwaardenbeleid

Goede arbeidsvoorwaarden maken van jou een aantrekkelijke baas. Deze voorwaarden houden meer in dan alleen het salaris. Denk aan bedrijfsfitness, een reiskostenvergoeding en extra verlofdagen.

10 maart 2020 2 minuten

Vakbonden

Welke vakbonden zijn er en waarom lid worden?

Voor alle werknemers zijn er in Nederland een paar grote vakbonden. In dit artikel worden beschreven welke er zijn. Maar ook meer informatie over hoe dat nou zit als werkgever? Welke opties heb je dan?

09 oktober 2019 2 minuten

Over welke vergoedingen voor personeel hoef ik geen belasting te betalen?

Onbelast vergoeden en verstrekken

Over sommige vergoedingen en verstrekkingen aan medewerkers hoef je als werkgever geen loonheffingen te betalen. Dat levert je al snel een nettovoordeel van 50 procent op. Doe er je voordeel mee.

25 september 2019 3 minuten

Moet ik reiskostenvergoeding doorbetalen in vakanties?

Wanneer wel en wanneer niet vergoeden?

De reiskosten van medewerkers mag je tot 0,19 euro per kilometer belastingvrij vergoeden. Maar als ze ziek zijn of vrije dagen opnemen, hoeven ze die reiskosten niet te maken en mag je de vergoeding stopzetten.

25 september 2019 1 minuten

Werkgeversbijdrage kinderopvang

Nieuwe regeling nader toegelicht

Als werkgever ben je verplicht bij te dragen aan de kosten voor de kinderopvang. Hoe gaat de verplichte bijdrage in zijn werk?

25 september 2019 2 minuten

Hoe ga ik om met reiskostenvergoeding voor mijn personeel?

Uitleg over de meestvoorkomende reiskostenvergoedingen

De meeste medewerkers zullen met eigen vervoer of openbaar vervoer naar de zaak komen. Deze reiskosten worden vaak vergoed door jou, de werkgever. In welke situaties is dit verplicht en hoe ga je hier mee om?

25 september 2019 3 minuten

Hoe bepaal ik het salaris van mijn expat?

Goed voorbereid aan de onderhandeltafel

Als je werknemers in het buitenland stationeert horen daar vaak speciale voorwaarden bij. Hoe kom je tot een goed salaris en secundaire voorwaarden? Tips voor een goede onderhandeling met je expat.

25 september 2019 3 minuten

Wat voor salaris kent een ondernemer zichzelf toe?

Het gemiddelde inkomen bedraagt 38.000 euro

In 2005 vroeg het maandblad 'Sprout' aan ruim tweeduizend ondernemers naar hun inkomen. Dat lag toen op gemiddeld 45.657 euro. De ondernemer was toen redelijk tevreden met zijn inkomen. In 2008 is dat een stuk minder. Bijna de helft (45 procent) is ontevreden met het inkomen. Toch zegt 80 procent er goed van te kunnen leven.

25 september 2019 1 minuten

Getoond 19 tot en met 36 van 74 totaal, er zijn meerdere pagina's