Beloning & arbeidsvoorwaarden

Personeel

Feestdagen en toeslagen, hoe zit dat nu precies?

Werknemer toeslag betalen op feestdag niet verplicht

Terwijl de meeste mensen vrij zijn, wil jij misschien dat je personeel op bepaalde feestdagen werkt. Vaak wordt er een toeslag betaald over het uurloon en dat kan het voor je medewerkers aantrekkelijker maken om te werken. Maar ben je dat verplicht? Wat zijn de regels en de meest gebruikte toeslagen?

07 augustus 2023 4 minuten

Onkostenvergoeding en onbelaste vergoedingen

Je personeel vergoeden zonder belasting te betalen

Over sommige vergoedingen aan je medewerkers hoef je geen loonheffingen te betalen. Dat levert je al snel een netto voordeel van 50% op. Welke vergoedingen zijn onbelast?

04 augustus 2023 3 minuten

Vakantiegeld uitbetalen: hoeveel en wanneer?

Hou hier rekening mee als je vakantiegeld uitbetaalt

Iedereen die in Nederland woont en in loondienst werkt, heeft recht op vakantiegeld. Hoeveel betaal je je personeel en natuurlijk: wanneer moet je vakantiegeld uitbetalen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over vakantiegeld uitbetalen.

01 augustus 2023 3 minuten

Dit is het minimumloon horeca in 2023

Iemands ervaring, functie en leeftijd bepalen het loon in de horeca

Wat is het minimumloon in de horeca? Is dit loon hoger dan het wettelijk minimumloon? Ben je verplicht cao-lonen aan te houden? En hoe bepaal je het juiste loon? Een overzicht van de antwoorden.

31 juli 2023 3 minuten

Tijd-voor-tijd: alles over TVT-uren

Wat je vooral wel en vooral niet moet doen

Tijd-voor-tijd is een aantrekkelijke manier om je personeel te belonen voor extra werk. Maar let op: je moet rekening houden met de regels, bijvoorbeeld in verband met het minimumloon. Hoe benut je TVT-uren optimaal in jouw organisatie? Dit moet je weten over tijd-voor-tijd.

21 juli 2023 5 minuten

Overuren uitbetalen: regels en opties

Zo gebruik je overuren om je werknemers te motiveren

Je werknemer maakt overuren om in drukke tijden al het werk gedaan te krijgen. Natuurlijk moet je die overuren uitbetalen. Maar hoe werkt dat precies? Wat zijn de regels en welke opties heb je?

11 juli 2023 4 minuten

Bonusregeling opzetten, een stappenplan

Zo creëer je een effectieve bonusregeling

Een bonusregeling opzetten kan een goede manier zijn om personeel aan te trekken en te behouden. Maar waar moet je rekening mee houden als je een bonusregeling opzet en vastlegt? Welke soorten bonussen zijn er, welke wettelijke regels zijn er en met welke andere punten moet je rekening houden bij het opzetten van een bonusregeling?

11 juli 2023 4 minuten

Overwerken: alles over de overuren van werknemers

Deze regels zijn belangrijk als je werknemers voor je overwerken

In drukke periodes wil je graag dat je werknemers een stapje extra voor je doen en voor je overwerken. Maar dit onderwerp roept altijd veel vragen op. Hoe zit het met de regels bij overwerken? In dit artikel lees je wat de wet zegt over dit onderwerp.

11 juli 2023 4 minuten

13e maand: de regels over deze eindejaarsuitkering

Alle vragen over de 13e maand en de eindejaarsuitkering beantwoord

De dertiende maand is onder werknemers een populaire secundaire arbeidsvoorwaarde. Waar moet je rekening mee houden als je een 13e maand aanbiedt aan je personeel? In dit artikel praten we je bij over alle regels rond de 13e maand en de eindejaarsuitkering.

07 juli 2023 3 minuten

Wettelijke verlofdagen voor je personeel bepalen

Alles over betaalde vakantiedagen

In Nederland heb je als werkgever te maken met wettelijk verlof: betaalde vakantiedagen voor je personeel. Om hoeveel dagen gaat het, hoe werkt de opbouw en kunnen werknemers dagen meenemen naar het volgende jaar? Het antwoord op deze en andere vragen delen we hier.

21 april 2023 3 minuten

De loonkloof: wat is het en hoe los je die op?

Veel vrouwen krijgen minder betaald dan mannen

Uit onderzoek van de Van Spaendonck Groep blijkt dat nog steeds veel vrouwen minder betaald krijgen dan mannen. Anders gezegd: de loonkloof is een actueel probleem waar je als werkgever iets mee moet. Hoe pak je het aan?

13 maart 2023 4 minuten

Werkkostenregeling: welke kosten vallen daaronder?

Vrije ruimte binnen WKR 2023 tijdelijk sterk verruimd

Via de werkkostenregeling kun je personeel onbelaste vergoedingen geven. Maar niet alle kosten kun je volgens de Belastingdienst verrekenen onder deze noemer. Welke kosten vallen wel binnen deze regeling?

02 januari 2023 7 minuten

Kerstpakket ideeën: 5 tips waar je personeel blij van wordt

Wat zit erin en wat zijn de belastingregels rondom het kerstpakket?

Het kerstpakket is een graag gezien cadeau door je personeel, maar hoe zorg je voor een leuk en origineel kerstpakket? Ben je verplicht je medewerkers een kerstpakket te geven en hoe zit het belastingtechnisch? Kun je de kosten ervan aftrekken van je winst?

07 november 2022 3 minuten

Minimumloon in 2023 met ruim 10 procent omhoog

De grootste stijging van het minimumloon ooit

Het wettelijk minimumloon gaat op 1 januari 2023 met 10,15% omhoog. Wat zijn de gevolgen van deze wijziging?

26 september 2022 1 minuten

Heldere arbeidsvoorwaarden verplicht per 1 augustus 2022

Nieuwe wet voor werkgevers

Ondernemers met personeel moeten per 1 augustus 2022 rekening houden met een nieuwe wet, die ze verplicht te zorgen voor heldere en transparante arbeidsvoorwaarden. Wat verandert er voor werkgevers?

17 juni 2022 2 minuten

Wat is de gebruikelijkloonregeling?

Regels om je loon te bepalen als DGA

Als werknemer met minimaal vijf procent belang in een vennootschap of coöperatie krijg je te maken met de gebruikelijkloonregeling. Dit geldt dus ook voor directeur-grootaandeelhouders (DGA). Wat houdt deze regeling precies in?

02 november 2021 3 minuten

Het nulurencontract: wat zijn de regels?

Wanneer geef ik mijn personeel een nulurencontract?

Een medewerker in dienst nemen, zonder dat je een uren-afspraak met hem maakt. Dat kan met het nulurencontract. Wat houdt deze contractsoort precies in?

20 april 2021 3 minuten

Hoe beloon ik goede medewerkers?

Het nut van een goed arbeidsvoorwaardenbeleid

Goede arbeidsvoorwaarden maken van jou een aantrekkelijke baas. Deze voorwaarden houden meer in dan alleen het salaris. Denk aan bedrijfsfitness, een reiskostenvergoeding en extra verlofdagen.

10 maart 2020 2 minuten

Getoond 19 tot en met 36 van 84 totaal, er zijn meerdere pagina's