Beloning & arbeidsvoorwaarden

Personeel

Groene arbeidsvoorwaarden: stimuleer duurzaam denken

Groene arbeidsvoorwaarden nieuwe trend in arbeidsvoorwaarden

Steeds meer bedrijven zetten in op duurzaamheid. Niet alleen door naar hun inkoopbeleid en CO2-voetafdruk te kijken, maar ook door hun werknemers groene arbeidsvoorwaarden aan te bieden. Wat zijn groene arbeidsvoorwaarden en waarom zijn deze arbeidsvoorwaarden in opmars? En hoe begin je ermee?

17 augustus 2023 5 minuten

Werkgeversbijdrage kinderopvang uitgelegd

Hoeveel draag je af aan de Belastingdienst?

Heb je personeel in dienst? Dan ben je verplicht bij te dragen aan de kosten voor de kinderopvang. Hoe dat precies werkt, lees je in dit artikel.

17 augustus 2023 3 minuten

Tertiaire arbeidsvoorwaarden, wat en hoe?

Alles over faciliteiten en voorzieningen die je personeel kunt aanbieden

Je maakt met je medewerker verschillende afspraken op het moment dat hij bij je komt werken. Primaire, secundaire en zelfs tertiaire arbeidsvoorwaarden. Wat zijn tertiaire arbeidsvoorwaarden en hoe gebruik je ze in je voordeel?

17 augustus 2023 4 minuten

Hoeveel verdient een ondernemer?

Salarissen van startend zzp’er tot gevestigde ondernemer

Het ondernemerschap is prachtig: doen wat je leuk vindt, eigen baas zijn en daar geld mee verdienen. Maar hoeveel verdient een ondernemer nou eigenlijk? Dat verschilt nogal. Een startende pionier houdt onderaan de streep iets anders over dan iemand die al jaren aan de weg timmert. Dus in dit artikel een genuanceerd antwoord op de vraag: hoeveel verdient een ondernemer?

17 augustus 2023 2 minuten

Wat zijn primaire arbeidsvoorwaarden?

Alles over de belangrijkste afspraken met je werknemers

Heb je personeel in dienst? Dan heb je te maken met (primaire) arbeidsvoorwaarden. Aan welke regels moet je je houden? In dit artikel praten we je bij over primaire arbeidsvoorwaarden.

08 augustus 2023 3 minuten

Vakantiegeld: verplicht of niet?

De Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WMM)

Ben je als werkgever verplicht vakantiegeld uit te betalen? Wat zijn precies de regels en uitzonderingen? In dit artikel leggen we die aan je uit.

08 augustus 2023 2 minuten

Telefoon van de zaak en telefoonvergoeding (en de belasting)

Alles over de telefoonregeling en belastingvrij telefoonkosten vergoeden

Een telefoon van de zaak is een van de meest verstrekte secundaire arbeidsvoorwaarden. In dit artikel lees je de voordelen van het overnemen van de telefoonkosten, hoe je dit fiscaal gunstig aanpakt en met welke regels je rekening moet houden.

07 augustus 2023 4 minuten

Feestdagen en toeslagen, hoe zit dat nu precies?

Werknemer toeslag betalen op feestdag niet verplicht

Terwijl de meeste mensen vrij zijn, wil jij misschien dat je personeel op bepaalde feestdagen werkt. Vaak wordt er een toeslag betaald over het uurloon en dat kan het voor je medewerkers aantrekkelijker maken om te werken. Maar ben je dat verplicht? Wat zijn de regels en de meest gebruikte toeslagen?

07 augustus 2023 4 minuten

Onkostenvergoeding en onbelaste vergoedingen

Je personeel vergoeden zonder belasting te betalen

Over sommige vergoedingen aan je medewerkers hoef je geen loonheffingen te betalen. Dat levert je al snel een netto voordeel van 50% op. Welke vergoedingen zijn onbelast?

04 augustus 2023 3 minuten

Vakantiegeld uitbetalen: hoeveel en wanneer?

Hou hier rekening mee als je vakantiegeld uitbetaalt

Iedereen die in Nederland woont en in loondienst werkt, heeft recht op vakantiegeld. Hoeveel betaal je je personeel en natuurlijk: wanneer moet je vakantiegeld uitbetalen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over vakantiegeld uitbetalen.

01 augustus 2023 3 minuten

Tijd-voor-tijd: alles over TVT-uren

Wat je vooral wel en vooral niet moet doen

Tijd-voor-tijd is een aantrekkelijke manier om je personeel te belonen voor extra werk. Maar let op: je moet rekening houden met de regels, bijvoorbeeld in verband met het minimumloon. Hoe benut je TVT-uren optimaal in jouw organisatie? Dit moet je weten over tijd-voor-tijd.

21 juli 2023 5 minuten

Overuren uitbetalen: regels en opties

Zo gebruik je overuren om je werknemers te motiveren

Je werknemer maakt overuren om in drukke tijden al het werk gedaan te krijgen. Natuurlijk moet je die overuren uitbetalen. Maar hoe werkt dat precies? Wat zijn de regels en welke opties heb je?

11 juli 2023 4 minuten

Bonusregeling opzetten, een stappenplan

Zo creëer je een effectieve bonusregeling

Een bonusregeling opzetten kan een goede manier zijn om personeel aan te trekken en te behouden. Maar waar moet je rekening mee houden als je een bonusregeling opzet en vastlegt? Welke soorten bonussen zijn er, welke wettelijke regels zijn er en met welke andere punten moet je rekening houden bij het opzetten van een bonusregeling?

11 juli 2023 4 minuten

Overwerken: alles over de overuren van werknemers

Deze regels zijn belangrijk als je werknemers voor je overwerken

In drukke periodes wil je graag dat je werknemers een stapje extra voor je doen en voor je overwerken. Maar dit onderwerp roept altijd veel vragen op. Hoe zit het met de regels bij overwerken? In dit artikel lees je wat de wet zegt over dit onderwerp.

11 juli 2023 4 minuten

Wettelijke verlofdagen voor je personeel bepalen

Alles over betaalde vakantiedagen

In Nederland heb je als werkgever te maken met wettelijk verlof: betaalde vakantiedagen voor je personeel. Om hoeveel dagen gaat het, hoe werkt de opbouw en kunnen werknemers dagen meenemen naar het volgende jaar? Het antwoord op deze en andere vragen delen we hier.

21 april 2023 3 minuten

De loonkloof: wat is het en hoe los je die op?

Veel vrouwen krijgen minder betaald dan mannen

Uit onderzoek van de Van Spaendonck Groep blijkt dat nog steeds veel vrouwen minder betaald krijgen dan mannen. Anders gezegd: de loonkloof is een actueel probleem waar je als werkgever iets mee moet. Hoe pak je het aan?

13 maart 2023 4 minuten

Werkkostenregeling: welke kosten vallen daaronder?

Vrije ruimte binnen WKR 2023 tijdelijk sterk verruimd

Via de werkkostenregeling kun je personeel onbelaste vergoedingen geven. Maar niet alle kosten kun je volgens de Belastingdienst verrekenen onder deze noemer. Welke kosten vallen wel binnen deze regeling?

02 januari 2023 7 minuten

Kerstpakket ideeën: 5 tips waar je personeel blij van wordt

Wat zit erin en wat zijn de belastingregels rondom het kerstpakket?

Het kerstpakket is een graag gezien cadeau door je personeel, maar hoe zorg je voor een leuk en origineel kerstpakket? Ben je verplicht je medewerkers een kerstpakket te geven en hoe zit het belastingtechnisch? Kun je de kosten ervan aftrekken van je winst?

07 november 2022 3 minuten

Getoond 19 tot en met 36 van 87 totaal, er zijn meerdere pagina's