Samenwerken

Groeien

Samen een bedrijf beginnen: wat zijn de opties?

Kies de samenwerking die het beste bij jouw situatie past

‘Samen sta je sterker.’ Met dat motto starten sommige ondernemers een bedrijf met een collega-ondernemer. Een samenwerking kan veel voordelen hebben. Maar hoe pak je het aan? Welke samenwerkingsvorm is het beste voor jou? En waar moet je allemaal op letten?

10 december 2021 5 minuten

Hoe werk ik samen met andere ondernemers?

Bundel je krachten: doe het samen

Als startende ondernemer heb je veel zaken waar je rekening mee moet houden. Je moet jezelf presenteren aan klanten en opdrachtgevers, een boekhouding opzetten, misschien een bedrijfspand betrekken en een website bouwen. Dit hoef je niet allemaal alleen te doen. Ga samenwerken met andere (startende) ondernemers.

27 juni 2017 4 minuten

Hoe vind ik een zakenpartner?

Innoveren samen met een business partner

Er zijn talloze redenen om te kiezen voor een zakenpartner, zeker op het gebied van innovatie. Door samen te werken met een business partner kun je bijvoorbeeld de financiering van een innovatief product rond krijgen, maar ook kennis uitwisselen, een onderzoeksproject starten, je product verkopen of de buitenlandse markt verkennen. Als hebt besloten dat je wilt samenwerken, hoe vind je dan een geschikte partner?

22 april 2014 3 minuten

Het geheim van innovatie? Zorg voor kruisbestuiving

Stimuleer ideeën en talenten binnen je bedrijf

Wat maakt een bedrijf innovatief? Dat hangt af van hoe open een onderneming is naar haar mensen. En hoe talenten maar ook ideeën worden benut en gestimuleerd.

04 januari 2013 2 minuten