Organisatie & processen

Bedrijfsvoering

Bellen via internet: zo werkt VoIP

Hoe werkt zakelijk bellen via VoIP?

Als ondernemer wil je graag goed bereikbaar zijn. Zorgen dat je een goed werkend telefoonsysteem hebt, is daarom cruciaal. En als je slim bent, gebruik je VoIP: zo kun je geld besparen.

10 juni 2024 4 minuten

Zakelijke meetings: wanneer fysiek of virtueel contact?

Virtueel vergaderen of een echte afspraak maken?

Vergaderen kan tegenwoordig makkelijk via videoconferencing. Toch blijft het belangrijk om elkaar af en toe in het echt te ontmoeten. Hoe weet je wanneer je iets via de digitale weg kan afhandelen en wanneer je in het echt moet afspreken?

17 mei 2024 3 minuten

Hoe verminder je spam in je mailbox?

Tien tips om ongewenste mail te beperken

Spam in je mail kost tijd en veroorzaakt irritatie. Het kan ook vervelende gevolgen hebben als je een spam mail opent en een malafide link volgt. Spam is niet volledig uit te roeien. Wel kun je de stroom aan ongewenste e-mails sterk verminderen en er op een slimme en veilige manier mee omgaan. Aan de hand van 10 tips lees je hoe je dat aanpakt.

06 mei 2024 5 minuten

Hoe kan ik internetten op mijn laptop?

Altijd en overal veilig internetten op je laptop

Mobiele werkers kunnen eigenlijk niet zonder laptop. Natuurlijk wil je ook kunnen internetten op je laptop, zodat je overal online kunt werken. Verbinding maken kan op verschillende manieren. Van de kabel en WiFi tot mobiel internet, een hotspot en satelliet internet: zo werkt het.

06 mei 2024 4 minuten

Welke soorten duurzame energie zijn er?

En welke energiebesparende maatregelen kun je nemen?

De wereld warmt op en we stoten te veel CO2 uit. De energietransitie is in volle gang, want in 2050 moet ons land praktisch CO2-neutraal zijn. Ook jij kunt een belangrijke bijdrage leveren. Zo kun je investeren in duurzame energie, zoals zonne-energie. Waarom is duurzame energie zo belangrijk en welke soorten zijn er?

22 december 2023 4 minuten

Hoe maak ik een website?

Volg dit stappenplan website maken en ga succesvol online

Tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer zonder een zakelijke website. Online ondernemers behalen meer omzet dan hun offline collega's. Maar... hoe maak je een website? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Volg dit stappen plan en ga in acht stappen succesvol online.

24 november 2023 7 minuten

Hoe beveilig ik mijn zakelijke laptop?

Bescherm de zakelijke laptops van jezelf en je medewerkers

Een zakelijke laptop geeft jezelf en je medewerkers de vrijheid om overal en altijd te werken. Handig voor hen, maar ook voor cybercriminelen. Je medewerkers zijn nu niet alleen actief op het beveiligde netwerk op kantoor, maar ook thuis en onderweg. Voorkom dat criminelen toegang krijgen tot de gegevens en neem deze voorzorgsmaatregelen.

30 juni 2023 3 minuten

Hoe vind ik een geschikte leverancier?

De juiste zakenpartner bij import is heel belangrijk

Als je gaat importeren is het belangrijk dat je een betrouwbare leverancier vindt. Maar waar vind je die, waar moet je op letten en welke afspraken moet je maken? Dit artikel helpt je op weg naar een geschikte leverancier.

07 januari 2022 2 minuten

Wat is een bedrijfscontinuïteitsplan?

Sneller herstellen na een calamiteit of ramp

Hoe positief van aard veel ondernemers ook zijn, die houding beschermt een bedrijf niet tegen noodlottige rampen en calamiteiten. Een natuurramp, pandemie, datalek of cyberaanval overkomt de besten. Een goed bedrijfscontinuïteitsplan kan de gevolgen van een calamiteit of ramp beperken.

07 juli 2021 3 minuten

Ondernemerstrends 2021

Wat staat ons komend jaar te wachten?

Met welke trends moet jij je het komende jaar bezighouden? Hoe kun je de concurrentie voorblijven en waar moet je rekening mee houden? MKB Servicedesk heeft een paar trends op een rij gezet, zodat je weet wat je moet doen in 2021 om te overleven in deze snel veranderende wereld.

21 december 2020 2 minuten

Welke landen behoren tot de EU en de EER?

Landen in de Europese Unie en Europese Economische Ruimte

Binnen de EER is sprake van vrij verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal. Maar welke landen behoren tot de EU en de EER?

18 september 2020 1 minuten

Wat staat er in een importplan?

Van missie tot wet- en regelgeving

Uit je marktonderzoek is gebleken dat de Nederlandse markt klaar is voor jouw product of dienst uit het buitenland. Tijd voor een uitgebreid importplan. Door te kijken naar zaken als bijkomende kosten, risico’s, transport en wet- en regelgeving kun je je plannen concreet maken.

09 september 2020 3 minuten

Stappenplan 'Eerste hulp bij importeren'

Een stappenplan met handige links om import tot een succes te maken

Heb je een gat in de Nederlandse markt gezien en wil je gaan importeren? Lees om te beginnen eens dit stappenplan door. Hier vind je praktische tips om je plannen tot een succes te maken. Inclusief tips en verhalen van ondernemers die al importeren.

09 september 2020 4 minuten

Exporteren: een checklist

In 10 stappen naar het buitenland

Er komt veel kijken bij exporteren en internationaal zakendoen. Niet alleen is de wetgeving per land anders, ook de benodigde papieren en gebruiken verschillen. In dit artikel vind je een checklist met punten waar je als potentieel exporteur aan moet denken.

08 september 2020 4 minuten

Eerste Hulp bij Exporteren

Een stappenplan met handige links om je internationale plannen tot een succes te maken

Heb je plannen om te exporteren en ben je op zoek naar praktische tips om het tot een succes te maken? In dit artikel geven we je een overzicht van de belangrijkste zaken die je moet regelen, inclusief verhalen van exporterende ondernemers.

08 september 2020 4 minuten

Importeren vanuit landen buiten de EU

Welke regels zijn er voor het invoeren van goederen?

Je kunt niet zomaar goederen uit een niet-EU-land op de Europese markt brengen. Deze goederen moeten eerst via de douane in het vrije verkeer worden gebracht. Hiervoor moet je aan verschillende formaliteiten voldoen.

19 augustus 2020 2 minuten

Wat is order fulfillment?

Wanneer kies je voor uitbesteding van fulfillment?

Als webwinkelier is het misschien niet direct nodig om allerlei zaken uit te besteden. Naarmate je onderneming groeit, kun je echter kiezen om ‘de achterkant’ van het bestelproces door specialisten te laten uitvoeren.

19 augustus 2020 2 minuten

Hoe regel ik de logistiek bij import?

Waar moet je op letten als je goederen uit het buitenland naar Nederland vervoert?

Als je alles hebt voorbereid en uitgezocht, is het tijd om ook daadwerkelijk die producten uit het buitenland naar Nederland te halen. Het importeren kan beginnen! Maar ook daar komt natuurlijk het nodige bij kijken. In dit artikel helpen we je op weg.

18 augustus 2020 3 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 62 totaal, er zijn meerdere pagina's