De postbus

Wie, wat, waar, hoe en waarom zou je een postbus gebruiken?

De postbus

Eénderde van de bedrijven in Nederland maakt gebruik van een postbus. Dit correspondentieadres geeft je bedrijf een professionele uitstraling en zorgt dat je 's ochtends vroeg al over je post beschikt.

Nederland telt ongeveer 900 postbuslocaties. Je hebt vrijwel altijd een eigen postbus in de buurt. Bovendien kan je op de meeste postbuslocaties al om 8.00 uur terecht. Lukt het je niet om de post op te halen, dan kun je gebruik maken van de PostNL Brengservice. Dan wordt de postbuspost gewoon bij je bezorgd.

Kosten

Een postbusadres kan uitsluitend aangevraagd worden bij PostNL (postbus aanvragen doe je hier). Dit kost je eenmalig 39 euro (entreetarief excl. btw). Jaarlijks betaal je 175 euro (excl. btw) vooraf via automatische incasso of een PostNL klantnummer. De factuur moet je binnen tien werkdagen na factuurdatum te hebben voldaan.

Looptijd

Een postbusovereenkomst met PostNL duurt een jaar en wordt steeds stilzwijgend met een jaar verlengd. Tot één maand voor het einde van het afgesloten contractjaar kan je de overeenkomst opzeggen. Ook tussentijdse opzegging van de postbus is mogelijk, zolang je een opzegtermijn van één maand aanhoudt. Postbus opzeggen? Klik hier. Het is mogelijk om de postbus over te zetten op een andere naam. Dit kost eenmalig 39 euro exclusief btw aan administratiekosten.

Verhuizen

Als je gaat verhuizen kan dit gevolgen hebben voor je postbus. Soms is een verhuizing van dien aard dat een wijziging van de postbus niet nodig is, maar meestal zal de afstand tussen postbuslocatie en je vestigingsadres zodanig veranderen dat een wijziging naar de dichtstbijzijnde postbuslocatie gewenst is. In dat geval zal je wederom een entreetarief van 39 euro moeten betalen. Daarna krijg je een nieuw postbusnummer. De kosten per maand blijven dezelfde.

Professionele uitstraling

Voor een professionele uitstraling van je bedrijf en de mogelijkheid om ’s ochtends vroeg al over je post te beschikken is het aldus raadzaam een postbus aan te vragen.

Wat vind je van dit artikel?