Werken in de zon, hoe doe je dat?

5 oplossingen voor efficiënt buitenwerken

Werken in de zon, hoe doe je dat?

In de tuin of op het strand werken, kan dat? Veel ondernemers en werknemers doen het al. Hoe zorg je ervoor dat de productiviteit hoog blijft? Bekijk 5 slimme oplossingen voor werken in de zon.

Met dit weer ga je toch niet binnen zitten? Op een zomerse dag snakken veel kantoorwerkers naar de buitenlucht. Jaloers zien ze buiten mensen voorbij fietsen in strandkleding. Hoe kun je je werknemers tegemoet komen (en er stiekem ook zelf van profiteren)?

Werken in de zon, 5 oplossingen

De grootste uitdaging bij werken in de zon is dat je niet goed op het scherm kunt kijken als het licht erop valt. Je scherm spiegelt namelijk en weerkaatst zo het zonlicht recht in je ogen. Gelukkig zijn er slimme oplossingen. 

1. Helderheid en contrast aanpassen

Vaak kun je op je eigen laptop, tablet of smartphone al aanpassingen doen om de zichtbaarheid te verbeteren. Je kunt namelijk beter op je scherm kijken als je de helderheid op maximaal zet. Het helpt ook om het contrast van je beeldscherm hoger te zetten.

2. Deels in de schaduw zitten

Het scheelt natuurlijk ook om in de schaduw te gaan zitten, maar misschien wil je juist in de zon zitten. Je kunt er dan voor kiezen om alleen je laptop in de schaduw te zetten en zelf net in de zon plaats te nemen. Of je gaat met je gezicht richting de zon zitten, dan valt het licht in ieder geval niet direct op je scherm.

3. Nieuwe laptop of tablet

Mochten de eerste twee oplossingen niet werken, dan is het misschien wel tijd voor een andere laptop of tablet. In veel nieuwe laptops en tablets zitten bijvoorbeeld geïntegreerde oplossingen voor werken in de zon. Bijvoorbeeld de X360 830 convertible met 1000 nits-scherm van HP. Het scherm van dit apparaat is zo scherp dat je prima in de zon kunt werken zonder extra maatregelen te nemen.

4. Anti-glarefolie

Apparaten met touchscreen weerkaatsen vaak nog meer dan een gewoon scherm. Gelukkig is er een simpele oplossing: plak een anti-glarefolie op je scherm. Deze folie zorgt ervoor dat je scherm minder glanst en ook minder zonlicht weerkaatst. Het aanbrengen van de folie is niet eenvoudig en het ziet er misschien wat onverzorgd uit. Het kan er ook voor zorgen dat je touchscreen minder goed reageert.

Een goed alternatief voor deze folie is het kopen van een apparaat met een mat scherm. Daardoor lijkt je touchscreen-scherm op een normaal scherm en weerkaatst hij ook minder zonlicht.

5. Doos of laptop-tent

Sommige slimmeriken hebben hun laptop in een grote kartonnen doos gezet. De kunst is de doos zo neer te zetten dat een zijde van de doos het zonlicht blokkeert. Misschien een goede oplossing als je in je tuin werkt, maar op het strand of in het park wil je daar natuurlijk niet mee gezien worden. Er is nu ook een officiële laptop-tent op de markt. Deze vouw je om je laptop heen zodat de zon tegen wordt gehouden.

Werken in de zon, 3 extra tips

Wil jij deze zomer ook werken in de zon? Kijk dan even naar de volgende tips. Powerbank Als je buiten werkt is er misschien geen stopcontact in de buurt. Hoe los je dat op? Misschien met een verlengsnoer, maar dan ben je nog gebonden aan een stopcontact in de buurt. Je kunt ook kiezen voor een laptop met verwisselbare accu. Deze kun je meenemen naar het strand, zodat je nooit met een lege accu zit. Je kunt ook een powerbank met forse capaciteit aanschaffen.

Je apparaat kan oververhit raken in de zon. Veel apparaten beschikken wel over een kleine ventilator die de hitte afdrijft, maar dit is niet altijd genoeg. Gelukkig is er een laptopkoeler. Deze plaats je onder je device en sluit je aan met een USB-kabel.  3. Werk-privébalans Als je jouw werknemers de ruimte geeft om hun werk deels zelf in te vullen, zul je ze motiveren hun best te doen voor je bedrijf. Op die manier wordt werken ook genieten. Wil je hier meer over weten? Download dan de gratis whitepaper ‘Zo help je jouw medewerkers aan een goede werk-privébalans’

Wat vind je van dit artikel?