Ondernemers in beeld

Nieuws

Werkgeluk als dynamisch proces: ga voor duurzaam geluk op de werkvloer

Interview met Ilona van Kralingen, praktijkondersteuner bedrijfsarts bij Zorg van de Zaak

Van 25 tot en met 29 september 2023 is de Week van het Werkgeluk, een mooi moment om stil te staan bij het werkgeluk binnen jouw bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers gelukkig zijn op de zaak? Volgens de bevlogen Ilona van Kralingen, praktijkondersteuner bedrijfsarts bij Zorg van de Zaak, is werkgeluk geen eindbestemming maar een continu proces.

18 september 2023 3 minuten

Hoe fit is jouw bedrijf? Zo boost je de vitaliteit op de werkvloer

Interview met Dennis Rupa, ANIOS bij Zorg van de Zaak

Zijn jouw medewerkers vitaal, of kunnen ze wel een opkikker gebruiken? “Vitaliteit op de werkvloer is een belangrijke verantwoordelijkheid van jou als werkgever”, aldus Dennis Rupa van Zorg van de Zaak MKB. Een investering in de vitaliteit van je medewerkers is immers een investering in je bedrijf zelf. Maar waar begin je?

15 september 2023 4 minuten

Desmond Boateng van DGTLBase: ‘Met een divers en inclusief team ben je innovatiever’

Over het belang van diversiteit op de werkvloer

Duurzaam ondernemen, daar moet je wat mee. Hoe pakken andere ondernemers dat nu aan? We spreken Desmond Boateng, oprichter van online marketingbureau DGTLBase. Hij deelt zijn ondernemersverhaal, zijn visie op diversiteit en inclusiviteit, en hoe hij deze waarden binnen zijn eigen organisatie toepast.

23 juni 2023 6 minuten

Hoe aandacht voor levensvragen de geestelijke gezondheid van je medewerkers verbetert

Interview met Leontien Dekker, theoloog bij i mindLife

Zingeving heeft op allerlei manieren te maken met werkgeverschap. Theoloog Leontien Dekker (i mindLife) vertelt welke rol levensvragen spelen voor zowel je medewerkers als je organisatie.

22 juni 2023 4 minuten

Internationale yogadag: 'Moment om je team kennis te laten maken met yoga'

Interview met Gina Guldenaar, projectleider bij Zorg van de Zaak

Bedrijfsyoga heeft veel voordelen. Het helpt je medewerkers ontspannen, het versterkt het teamgevoel en bovendien kan iedereen meedoen. Gina Guldenaar (Zorg van de Zaak): "Het geitenwollensokken-imago is al lang achterhaald."

09 juni 2023 3 minuten

Met de fiets naar het werk: gezonder, productiever en milieuvriendelijker

Over de voordelen van fietsende medewerkers en hoe je dit stimuleert

Medewerkers fietsen vaker naar hun werk en dat heeft volop voordelen. Het is goed voor hun gezondheid, arbeidsproductiviteit en het milieu. Als werkgever kun jij een belangrijke rol spelen om nog meer medewerkers op de fiets naar het werk te krijgen.

25 mei 2023 4 minuten

Maurik van CORE Changemakers: ‘Onze studenten helpen ondernemers met duurzaamheid door AI toe te passen’

Hoe je met behulp van AI impact kunt maken op veilige recycling

AI is trending. Maar wat kun je er nu precies mee als ondernemer? In die zoektocht hoef je niet alleen te staan. Op MKB Servicedesk lees je ervaringen en verhalen van experts en mede- ondernemers. Deze keer neemt Maurik je mee in de manier waarop CORE Changemakers AI toepast om recycling veiliger te laten verlopen.

23 mei 2023 6 minuten

Werkgever opgelet: is jouw werkomgeving veilig genoeg?

Veiligheidsdeskundige Luuk Schoo: 'Preventie is de sleutel'

24 april 2023 3 minuten

Deze ondernemers gingen op handelsmissie naar SXSW: dit kun jij van ze leren

Tips en resultaten van een handelsmissie naar South by Southwest

Ondernemers Gerben Plasmeijer (Obsession), Willem Treep (The Food Line-up) en René van Engelenburg (Dropstuff) gingen op handelsmissie naar de Verenigde Staten. Zij vertellen wat dat oplevert en delen tips voor een succesvolle reis.

11 april 2023 4 minuten

Minder stress, meer creativiteit? Ga aan de wandel tijdens je werkdag

Beweging en natuur helpen spanning los te laten

Wandelen tijdens je werkdag heeft veel voordelen voor jou en je werknemers. Het is goed voor je lichaam, het verlaagt stress en je wordt er creatiever door. Begin ermee op Wandel Tijdens Je Werkdag 2023.

06 april 2023 3 minuten

“Stress is een startsignaal om te leren”

Interview met Dr. Rita Zijlstra, bestuurder bij Zorg van de Zaak en Klinisch Neuropsycholoog

Van 13 tot en met 19 maart is het Brain Awareness Week, een week die volledig in het teken staat van mentale gezondheid. Een belangrijk onderdeel van mentale gezondheid is het anders kijken naar en omgaan met stress. Dr. Rita Zijlstra, bestuurder bij Zorg van de Zaak en Klinisch Neuropsycholoog, vertelt hoe je als werkgever je medewerkers het beste kunt ondersteunen op dit gebied. “Stress verdwijnt niet meer uit onze snel veranderende maatschappij, en het vermijden van stress heeft geen zin. Het is dus belangrijk om het te herkennen en in je voordeel te gebruiken.”

13 maart 2023 4 minuten

Vitaal in 2023: Zorg van de Zaak presenteert de nieuwe MKB FiT-kalender

Bureaukalender met praktische tips en tools

Werken aan vitaliteit is niet moeilijk, het belangrijkste is dat je het volhoudt. Bedrijfsgezondheidsnetwerk Zorg van de Zaak presenteert de MKB FiT-kalender 2023: een hulpmiddel om het hele jaar door aandacht te besteden aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid van je team.

12 december 2022 2 minuten

Gezond ondernemen in tijden van inflatie: help je medewerkers in crisistijd

Interview met Walid Zomers, hoofd van Grip Schuldhulpverlening, onderdeel van Zorg van de Zaak

Het aantal Nederlanders met financiële zorgen neemt toe door de energiecrisis en inflatie. Dat heeft ook invloed op jou als werkgever. Hoe ga je ermee om? Schuldhulpverlener Walid Somers vertelt dat er allerlei manieren zijn om je personeel te steunen.

24 november 2022 3 minuten

Ondernemer, vergeet niet voor jezelf te zorgen!

Interview met Bas Tomassen, directievoorzitter bij Zorg van de Zaak

Ondernemers hebben steeds vaker aandacht voor de vitaliteit van hun team, maar vergeten daarbij hun eigen gezondheid. Daarom organiseert Zorg van de Zaak bijeenkomsten om mkb'ers daarbij te helpen. Directievoorzitter Bas Tomassen (Zorg van de Zaak): "Wie ook aandacht heeft voor zijn eigen vitaliteit, houdt het langer vol."

18 november 2022 3 minuten

Werkgever, ken jij de mantelzorgers in jouw organisatie?

Interview met Janine Dijkman van Gimd, onderdeel van Zorg van de Zaak

Er is grote kans dat iemand in jouw organisatie mantelzorger is. Wat betekent dit voor jou als werkgever? Bedrijfsmaatschappelijk werker Janine Dijkman (Gimd) vertelt wat jij moet weten over mantelzorg.

10 november 2022 3 minuten

Danijel Dercksen over hybride samenwerken en digitaal sparren

Zo kun je op afstand creatief brainstormen

Succesvol ondernemen op afstand kun je leren, bewijst Danijel Dercksen van creatief contentbureau qontent matters. Hij deelt zijn tips en lessen. "Ook op afstand voel ik me verbonden met mijn team."

05 mei 2022 4 minuten

Karim Akhlal (Recrout) over de do's en don'ts van leidinggeven op afstand

'Een goede samenwerking is niet vanzelfsprekend'

Succesvol samenwerken op afstand, hoe doe je dat? Karim Akhlal van HR-techbedrijf Recrout heeft er jaren ervaring mee en deelt zijn tips. "Er is geen gebrek aan talent als je open staat voor werken op afstand."

05 mei 2022 4 minuten

Elske van de Fliert (Zero-e): 'Thuis werken levert winst op voor mens en milieu'

Zo ontwikkelde deze ondernemer zich tijdens de coronacrisis

Ondernemen op afstand kan niet alleen financiële winst opleveren, ook het milieu heeft er profijt van. Elske van de Fliert van Zero-e vertelt hoe zij en haar opdrachtgevers continu in ontwikkeling zijn. "Ga op zoek naar oplossingen die passen bij jouw organisatie."

05 mei 2022 4 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 23 totaal, er zijn meerdere pagina's