Ondernemers in beeld

Nieuws

Zo werkt de werkkostenregeling (WKR) in 2024

Percentages van de WKR veranderen. Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Via de werkkostenregeling (WKR) kun je jouw medewerkers helpen fit en vitaal te worden. Wat mag je allemaal onbelast vergoeden en wat verandert er in 2024? Experts van bedrijfsgezondheidsnetwerk Zorg van de Zaak geven een update.

31 mei 2024 4 minuten

CO2 meten en reduceren: Koppert Cress is er serieus mee aan de slag

Projectleider Innovatie Tim Koning van dochterbedrijf Division Q over de waarom en hoe

Je klanten vragen erom, je wilt je voorbereiden op de CSRD, je bent intrinsiek gemotiveerd om de milieu-impact van je bedrijf te verkleinen - er zijn tal van redenen om aan de slag te gaan met het in kaart brengen en verkleinen van je ecologische voetafdruk. Maar waar begin je? En wat maakt ‘t uitdagend? We vroegen het Tim Koning, Projectleider Innovatie bij Division Q.

15 december 2023 6 minuten

De groene arbeidsovereenkomst: stimuleer duurzame keuzes met je arbeidsvoorwaarden

Legal Designer Savannah Koomen over de waarde van groene arbeidsvoorwaarden

Wil jij aan de slag met het verduurzamen van je arbeidsvoorwaarden? De groene arbeidsovereenkomst helpt je om een goede start te maken. Wat is de groene arbeidsovereenkomst precies en hoe kun je ermee aan de slag? We gaan in gesprek met Savannah Koomen, Legal Designer bij Patroon Design en het creatieve brein achter dit idee.

03 november 2023 3 minuten

Desmond Boateng van DGTLBase: ‘Met een divers en inclusief team ben je innovatiever’

Over het belang van diversiteit op de werkvloer

Duurzaam ondernemen, daar moet je wat mee. Hoe pakken andere ondernemers dat nu aan? We spreken Desmond Boateng, oprichter van online marketingbureau DGTLBase. Hij deelt zijn ondernemersverhaal, zijn visie op diversiteit en inclusiviteit, en hoe hij deze waarden binnen zijn eigen organisatie toepast.

23 juni 2023 6 minuten

Internationale yogadag: 'Moment om je team kennis te laten maken met yoga'

Interview met Gina Guldenaar, projectleider bij Zorg van de Zaak

Bedrijfsyoga heeft veel voordelen. Het helpt je medewerkers ontspannen, het versterkt het teamgevoel en bovendien kan iedereen meedoen. Gina Guldenaar (Zorg van de Zaak): "Het geitenwollensokken-imago is al lang achterhaald."

09 juni 2023 3 minuten

Maurik van CORE Changemakers: ‘Onze studenten helpen ondernemers met duurzaamheid door AI toe te passen’

Hoe je met behulp van AI impact kunt maken op veilige recycling

AI is trending. Maar wat kun je er nu precies mee als ondernemer? In die zoektocht hoef je niet alleen te staan. Op MKB Servicedesk lees je ervaringen en verhalen van experts en mede- ondernemers. Deze keer neemt Maurik je mee in de manier waarop CORE Changemakers AI toepast om recycling veiliger te laten verlopen.

23 mei 2023 6 minuten

Deze ondernemers gingen op handelsmissie naar SXSW: dit kun jij van ze leren

Tips en resultaten van een handelsmissie naar South by Southwest

Ondernemers Gerben Plasmeijer (Obsession), Willem Treep (The Food Line-up) en René van Engelenburg (Dropstuff) gingen op handelsmissie naar de Verenigde Staten. Zij vertellen wat dat oplevert en delen tips voor een succesvolle reis.

11 april 2023 4 minuten

Danijel Dercksen over hybride samenwerken en digitaal sparren

Zo kun je op afstand creatief brainstormen

Succesvol ondernemen op afstand kun je leren, bewijst Danijel Dercksen van creatief contentbureau qontent matters. Hij deelt zijn tips en lessen. "Ook op afstand voel ik me verbonden met mijn team."

05 mei 2022 4 minuten

Karim Akhlal (Recrout) over de do's en don'ts van leidinggeven op afstand

'Een goede samenwerking is niet vanzelfsprekend'

Succesvol samenwerken op afstand, hoe doe je dat? Karim Akhlal van HR-techbedrijf Recrout heeft er jaren ervaring mee en deelt zijn tips. "Er is geen gebrek aan talent als je open staat voor werken op afstand."

05 mei 2022 4 minuten

Elske van de Fliert (Zero-e): 'Thuis werken levert winst op voor mens en milieu'

Zo ontwikkelde deze ondernemer zich tijdens de coronacrisis

Ondernemen op afstand kan niet alleen financiële winst opleveren, ook het milieu heeft er profijt van. Elske van de Fliert van Zero-e vertelt hoe zij en haar opdrachtgevers continu in ontwikkeling zijn. "Ga op zoek naar oplossingen die passen bij jouw organisatie."

05 mei 2022 4 minuten

Succesvol ondernemen op afstand: Caroline van Blerkom (Lexicon Trainingen) gooide haar businessmodel compleet om

Zij deelt haar ervaringen en tips

Caroline van Blerkom gooide haar hele businessmodel om in coronatijd. Ze ontwikkelde in korte tijd online taaltrainingen en e-learnings. "Dit was niet mijn eerste crisis, maar wel de meest bizarre."

05 mei 2022 4 minuten

Florien Smits (Choosewise): 'In de toekomst werken we niet hybride, maar tribride'

Zij begon haar ondernemersavontuur tijdens de coronacrisis

In de toekomst wisselen we tijdens onze werkweek tussen drie locaties: kantoor, thuis en ergens dichtbij huis. Dat is de visie van Florien Smits, mede-oprichter van Choosewise. Via haar app kunnen flexwerkers per minuut een plekje op uiteenlopende locaties boeken. "De ideale werkweek is niet hybride, maar tribride."

05 mei 2022 4 minuten

Zo gaat Drukkerij De Bink in 2022 nog duurzamer ondernemen

Interview met ondernemer Marco over zijn motivatie en ambities rondom duurzaamheid binnen de drukkerij

Het Nederlandse MKB zet duurzaamheid steeds vaker én hoger op de agenda. Om jou te inspireren met hun plannen, acties, en motivatie, zetten we in deze reeks een ondernemer in de schijnwerpers die hier echt mee aan de slag gaat. Deze week: Marco van der Krogt, die duurzaamheid binnen en buiten de drukkerij een blijvende plek geeft.

04 maart 2022 7 minuten

Zo gaat Bouwbedrijf Tom van Garderen in 2022 nog duurzamer ondernemen

Interview met ondernemer Tom over zijn motivatie en ambities rondom duurzaamheid binnen zijn bouwbedrijf

Het Nederlandse MKB zet duurzaamheid steeds vaker én hoger op de agenda. Om je te inspireren met hun plannen, acties en motivatie, zetten we in deze reeks een ondernemer in de schijnwerpers die hier echt mee aan de slag gaat. Maak kennis met Tom van Garderen, die Baarn met zijn bouwbedrijf duurzaam op weg helpt.

25 januari 2022 4 minuten

Advocatenkantoor vergroot impact met het B Corp-raamwerk

Interview met Jellien over duurzaamheid binnen advocatenkantoor DOEN Legal

Het Nederlandse MKB zet duurzaamheid steeds vaker én hoger op de agenda. Om jou te inspireren met hun plannen, acties, en motivatie, zetten we in deze reeks een ondernemer in de schijnwerpers die hier echt mee aan de slag gaat. Vandaag is Jellien aan het woord. Als advocaat bij DOEN Legal houdt zij zich momenteel bezig met de B Corp-certificering van dit bedrijf.

21 januari 2022 4 minuten