Ondernemers in beeld

Nieuws

CO2 meten en reduceren: Koppert Cress is er serieus mee aan de slag

Projectleider Innovatie Tim Koning van dochterbedrijf Division Q over de waarom en hoe

Je klanten vragen erom, je wilt je voorbereiden op de CSRD, je bent intrinsiek gemotiveerd om de milieu-impact van je bedrijf te verkleinen - er zijn tal van redenen om aan de slag te gaan met het in kaart brengen en verkleinen van je ecologische voetafdruk. Maar waar begin je? En wat maakt ‘t uitdagend? We vroegen het Tim Koning, Projectleider Innovatie bij Division Q.

15 december 2023 6 minuten

Zo werkt de werkkostenregeling (WKR) in 2024

WKR gaat van 3% naar 1,92%. Wat betekent dit voor jou als werkgever?

Via de werkkostenregeling (WKR) kun je jouw medewerkers helpen fit en vitaal te worden. Wat mag je allemaal onbelast vergoeden en wat verandert er in 2024? Experts van bedrijfsgezondheidsnetwerk Zorg van de Zaak geven een update.

27 november 2023 4 minuten

Bas Tomassen, directeur Zorg van de Zaak: 'Ondernemerssucces is geen toeval, maar resultaat van aandacht’

Zakelijk succes begint met een goede balans tussen werk en privé

Op de Dag van de Ondernemer benadrukt directeur Bas Tomassen van Zorg van de Zaak hoe belangrijk de persoonlijke energie van ondernemers is. “Jouw eigen vitaliteit voorspelt de vitaliteit van je bedrijf.”

09 november 2023 3 minuten

Week van de Werkstress: 'Vraag eens hoe het gaat'

Interview over hoe verbinding leidt tot minder miscommunicatie en stress

Het is de Week van de Werkstress en het thema dit jaar is verbinding. Beter contact met je medewerkers helpt namelijk om stress en uitval te voorkomen. Bedrijfsarts Judith Laan (Zorg van de Zaak) vertelt hoe dat werkt en wat je kunt doen voor meer verbinding en minder stress in jouw bedrijf.

06 november 2023 3 minuten

De groene arbeidsovereenkomst: stimuleer duurzame keuzes met je arbeidsvoorwaarden

Legal Designer Savannah Koomen over de waarde van groene arbeidsvoorwaarden

Wil jij aan de slag met het verduurzamen van je arbeidsvoorwaarden? De groene arbeidsovereenkomst helpt je om een goede start te maken. Wat is de groene arbeidsovereenkomst precies en hoe kun je ermee aan de slag? We gaan in gesprek met Savannah Koomen, Legal Designer bij Patroon Design en het creatieve brein achter dit idee.

03 november 2023 3 minuten

Werkgeluk als dynamisch proces: ga voor duurzaam geluk op de werkvloer

Interview met Ilona van Kralingen, praktijkondersteuner bedrijfsarts bij Zorg van de Zaak

Van 25 tot en met 29 september 2023 is de Week van het Werkgeluk, een mooi moment om stil te staan bij het werkgeluk binnen jouw bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers gelukkig zijn op de zaak? Volgens de bevlogen Ilona van Kralingen, praktijkondersteuner bedrijfsarts bij Zorg van de Zaak, is werkgeluk geen eindbestemming maar een continu proces.

18 september 2023 3 minuten

Hoe fit is jouw bedrijf? Zo boost je de vitaliteit op de werkvloer

Interview met Dennis Rupa, ANIOS bij Zorg van de Zaak

Zijn jouw medewerkers vitaal, of kunnen ze wel een opkikker gebruiken? “Vitaliteit op de werkvloer is een belangrijke verantwoordelijkheid van jou als werkgever”, aldus Dennis Rupa van Zorg van de Zaak MKB. Een investering in de vitaliteit van je medewerkers is immers een investering in je bedrijf zelf. Maar waar begin je?

15 september 2023 4 minuten

Desmond Boateng van DGTLBase: ‘Met een divers en inclusief team ben je innovatiever’

Over het belang van diversiteit op de werkvloer

Duurzaam ondernemen, daar moet je wat mee. Hoe pakken andere ondernemers dat nu aan? We spreken Desmond Boateng, oprichter van online marketingbureau DGTLBase. Hij deelt zijn ondernemersverhaal, zijn visie op diversiteit en inclusiviteit, en hoe hij deze waarden binnen zijn eigen organisatie toepast.

23 juni 2023 6 minuten

Hoe aandacht voor levensvragen de geestelijke gezondheid van je medewerkers verbetert

Interview met Leontien Dekker, theoloog bij i mindLife

Zingeving heeft op allerlei manieren te maken met werkgeverschap. Theoloog Leontien Dekker (i mindLife) vertelt welke rol levensvragen spelen voor zowel je medewerkers als je organisatie.

22 juni 2023 4 minuten

Internationale yogadag: 'Moment om je team kennis te laten maken met yoga'

Interview met Gina Guldenaar, projectleider bij Zorg van de Zaak

Bedrijfsyoga heeft veel voordelen. Het helpt je medewerkers ontspannen, het versterkt het teamgevoel en bovendien kan iedereen meedoen. Gina Guldenaar (Zorg van de Zaak): "Het geitenwollensokken-imago is al lang achterhaald."

09 juni 2023 3 minuten

Met de fiets naar het werk: gezonder, productiever en milieuvriendelijker

Over de voordelen van fietsende medewerkers en hoe je dit stimuleert

Medewerkers fietsen vaker naar hun werk en dat heeft volop voordelen. Het is goed voor hun gezondheid, arbeidsproductiviteit en het milieu. Als werkgever kun jij een belangrijke rol spelen om nog meer medewerkers op de fiets naar het werk te krijgen.

25 mei 2023 4 minuten

Maurik van CORE Changemakers: ‘Onze studenten helpen ondernemers met duurzaamheid door AI toe te passen’

Hoe je met behulp van AI impact kunt maken op veilige recycling

AI is trending. Maar wat kun je er nu precies mee als ondernemer? In die zoektocht hoef je niet alleen te staan. Op MKB Servicedesk lees je ervaringen en verhalen van experts en mede- ondernemers. Deze keer neemt Maurik je mee in de manier waarop CORE Changemakers AI toepast om recycling veiliger te laten verlopen.

23 mei 2023 6 minuten

Werkgever opgelet: is jouw werkomgeving veilig genoeg?

Veiligheidsdeskundige Luuk Schoo: 'Preventie is de sleutel'

24 april 2023 3 minuten

Deze ondernemers gingen op handelsmissie naar SXSW: dit kun jij van ze leren

Tips en resultaten van een handelsmissie naar South by Southwest

Ondernemers Gerben Plasmeijer (Obsession), Willem Treep (The Food Line-up) en René van Engelenburg (Dropstuff) gingen op handelsmissie naar de Verenigde Staten. Zij vertellen wat dat oplevert en delen tips voor een succesvolle reis.

11 april 2023 4 minuten

Minder stress, meer creativiteit? Ga aan de wandel tijdens je werkdag

Beweging en natuur helpen spanning los te laten

Wandelen tijdens je werkdag heeft veel voordelen voor jou en je werknemers. Het is goed voor je lichaam, het verlaagt stress en je wordt er creatiever door. Begin ermee op Wandel Tijdens Je Werkdag 2023.

06 april 2023 3 minuten

“Stress is een startsignaal om te leren”

Interview met Dr. Rita Zijlstra, bestuurder bij Zorg van de Zaak en Klinisch Neuropsycholoog

Van 13 tot en met 19 maart is het Brain Awareness Week, een week die volledig in het teken staat van mentale gezondheid. Een belangrijk onderdeel van mentale gezondheid is het anders kijken naar en omgaan met stress. Dr. Rita Zijlstra, bestuurder bij Zorg van de Zaak en Klinisch Neuropsycholoog, vertelt hoe je als werkgever je medewerkers het beste kunt ondersteunen op dit gebied. “Stress verdwijnt niet meer uit onze snel veranderende maatschappij, en het vermijden van stress heeft geen zin. Het is dus belangrijk om het te herkennen en in je voordeel te gebruiken.”

13 maart 2023 4 minuten

Vitaal in 2023: Zorg van de Zaak presenteert de nieuwe MKB FiT-kalender

Bureaukalender met praktische tips en tools

Werken aan vitaliteit is niet moeilijk, het belangrijkste is dat je het volhoudt. Bedrijfsgezondheidsnetwerk Zorg van de Zaak presenteert de MKB FiT-kalender 2023: een hulpmiddel om het hele jaar door aandacht te besteden aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid van je team.

12 december 2022 2 minuten

Gezond ondernemen in tijden van inflatie: help je medewerkers in crisistijd

Interview met Walid Zomers, hoofd van Grip Schuldhulpverlening, onderdeel van Zorg van de Zaak

Het aantal Nederlanders met financiële zorgen neemt toe door de energiecrisis en inflatie. Dat heeft ook invloed op jou als werkgever. Hoe ga je ermee om? Schuldhulpverlener Walid Somers vertelt dat er allerlei manieren zijn om je personeel te steunen.

24 november 2022 3 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 28 totaal, er zijn meerdere pagina's