Hybride werken

Bedrijfsvoering

Flexibel werken: hoe doe je dat?

Van vaste werkplek naar onderweg met de laptop

Flexibel werken draait erom dat medewerkers altijd en overal hun werk kunnen uitvoeren. Wat zijn de voor- en nadelen van flexibel werken? En hoe introduceer je dat op een slimme manier binnen je bedrijf?

21 mei 2024 6 minuten

Zakelijke meetings: wanneer fysiek of virtueel contact?

Virtueel vergaderen of een echte afspraak maken?

Vergaderen kan tegenwoordig makkelijk via videoconferencing. Toch blijft het belangrijk om elkaar af en toe in het echt te ontmoeten. Hoe weet je wanneer je iets via de digitale weg kan afhandelen en wanneer je in het echt moet afspreken?

17 mei 2024 3 minuten

Thuiswerkplek inrichten: zo doe je dat

Thuiswerkplek inspiratie; wat past bij jouw medewerkers?

Werken jouw medewerkers gedeeltelijk thuis? Dan hebben ze een goede thuiswerkplek nodig om rustig te kunnen werken. Hoe kun je een thuiswerkplek inrichten? In dit artikel krijg je inspiratie voor de perfecte werkplek thuis.

16 mei 2024 8 minuten

Thuiswerkvergoeding 2024: zo zit het

Alle regels voor thuiswerken, vergoedingen en de thuiswerkplek

Veel organisaties hebben thuiswerken omarmd en geven hun werknemers een belastingvrije vergoeding voor thuiswerken. Wat doe jij? Hoe zit het anno 2024 met de thuiswerkvergoeding en de vergoeding voor de thuiswerkplek? Ontdek wat er mogelijk is.

22 januari 2024 5 minuten

Wat is hybride werken en wat zijn voor- en nadelen?

Een mooie combinatie van thuis en op kantoor werken

Waar vroeger werken op kantoor de norm was, zien steeds meer bedrijven nu de voordelen in van hybride werken: een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor. Wat is hybride werken precies, en wat zijn de voor- en nadelen?

16 januari 2024 6 minuten

Zo zorg je voor een ergonomische werkhouding bij hybride werken

Faciliteer een gezonde zithouding achter de laptop of pc

De juiste werkhouding is ontzettend belangrijk. Of je nu thuis aan het werk bent, op kantoor of onderweg. Vooral als je vaak op een laptop werkt, is het belangrijk om te zorgen voor een goede zithouding. Met een ergonomische werkhouding zorg je dat jouw team effectief en comfortabel kan werken, èn kun je nare klachten als RSI voorkomen.

16 januari 2024 2 minuten

De thuiswerkplek & arbo: zo zit het

Help je thuiswerkende medewerkers gezond en fit te blijven

Thuiswerken is bij veel bedrijven een vast onderdeel geworden van het personeelsbeleid. Hoe zit het met de arbowet bij thuiswerken? Wat zijn de plichten van de werkgever?

30 juni 2023 6 minuten

Veilig thuiswerken: bescherm je onderneming tegen cybercrime

Vijf tips voor een veilige thuiswerkplek

Werken jouw medewerkers regelmatig thuis? Dit heeft veel voordelen, zowel voor hen als voor jou als ondernemer. Toch brengt thuiswerken ook een aantal uitdagingen met zich mee, bijvoorbeeld op het gebied van cybercrime. Hoe kunnen jouw medewerkers veilig thuiswerken, zodat de kans op een incident zo klein mogelijk is? Deze vijf tips helpen je.

16 juni 2023 3 minuten

Thuiswerkbeleid opstellen? Zo pak je het aan

Zo stel je een hybride werken beleid op voor jouw onderneming

Werken jouw medewerkers veel vanuit huis? Veel bedrijven hebben in coronatijd de voordelen ervaren en besloten thuiswerken op te nemen in hun beleid. Ze stappen over op hybride werken (thuis en op kantoor werken). Natuurlijk moet je het thuiswerken dan wel goed reguleren, bijvoorbeeld met een thuiswerkbeleid. Hoe stel je een thuiswerkbeleid op?

16 juni 2023 4 minuten

Wat is mobiel werken?

Hier moet je aan denken als je medewerkers hybride werken

Mobiel werken, ook wel hybride werken genoemd, draait erom dat jij en je medewerkers volledig plaatsonafhankelijk kunnen werken. Dit heeft verschillende voordelen, zoals een betere werk-privébalans en kostenbesparing. Toch zijn er ook een aantal aandachtspunten. In dit artikelen bespreken we waar je allemaal aan moet denken als je overstapt op mobiel (thuis)werken.

16 juni 2023 3 minuten

Verplicht terug naar kantoor: wat is juridisch mogelijk?

De do’s en dont’s over vaccinatie, thuiswerken en vakantie

‘Werk thuis, tenzij het niet anders kan.’ Het kabinet heeft met dat advies een groot deel van werkend Nederland aan een thuiswerkplek geholpen. Maar nu mogen we weer terug naar het kantoor. Mogen of moeten? Tijd om ons te verdiepen in de volgende vragen: Verplicht terug naar kantoor: wat is juridisch mogelijk? Hoe zit het met thuiswerken, vakantie en vaccinatie?

23 augustus 2021 6 minuten

Hybride werken: zo blijven je medewerkers productief

Thuis en op kantoor effectief aan de slag

Hybride werken draait om een combinatie van werken op kantoor en thuis. Zo combineer je de voordelen van beide werkplekken. Hoe ondersteun je jouw medewerkers hierbij zodat ze zo productief mogelijk aan de slag kunnen?

05 augustus 2021 2 minuten

Thuiswerken de nieuwe norm? Dit zegt onderzoek

Resultaten uit 4 onderzoeken over thuiswerken

Thuiswerken, dat staat voor mijn werknemers toch gelijk aan onder werktijd wasjes draaien, boodschappen doen en lekker lang lunchen? Vóór de coronacrisis heb je dit misschien wel eens gedacht. Maar uit meerdere onderzoeken blijkt dat deze angst ongegrond is. Dat blijkt ook uit een enquête onder MKB Servicedesk-lezers.

27 juli 2021 4 minuten

Is thuiswerken verplicht?

Thuiswerken omdat het moet of thuiswerken omdat het werkt?

In de coronatijd heeft het kabinet het advies gegeven: werk thuis, tenzij het niet anders kan. Dat zijn inmiddels bekende woorden. Het dringende advies is ingetrokken en later weer afgegeven. Maar los van dit advies geven bedrijven te kennen dat ze willen investeren in thuiswerken. Het thuiswerkadvies en de thuiswerktendens roepen vragen op: Kun je als werkgever thuiswerken verplicht stellen? En wat zijn de verplichtingen van de werkgever als je personeel thuiswerkt? Eén ding is duidelijk: thuiswerken werkt!

27 juli 2021 5 minuten

Thuiswerken? Zo houd je je medewerkers mentaal fit

Vitale medewerkers zijn productiever & gelukkiger

Nu veel medewerkers door de corona maatregelen thuiswerken, is de vitaliteit van personeel voor werkgevers een prioriteit. Sociaal contact is niet meer vanzelfsprekend en de grens tussen werk en privé vervaagt. Vitale medewerkers zijn productiever, gelukkiger én voelen zich meer betrokken bij de organisatie waar ze voor werken. Hoe zorg je er als werkgever voor dat medewerkers ook nu mentaal fit blijven?

23 november 2020 13 minuten

Hoe maak je afspraken over aanwezigheid?

Wie moet er op kantoor zijn en wie niet?

Als jij en je personeel minder op kantoor zijn, is het goed om afspraken te maken over bereikbaarheid. Daarnaast kan het handig zijn om elke week een dag aan te wijzen waarop iedereen aanwezig moet zijn voor overleg en voor de gezelligheid.

21 augustus 2012 1 minuten