Inkoop

Bedrijfsvoering

Slimmer inkopen loont

Vergroot je winst: bespaar tijd en geld

De makkelijkste manier om meer winst te maken met je bedrijf is door je kosten omlaag te brengen, dus door slimmer in te kopen. In dit artikel geven we je een paar strategieën om je inkoopkosten te verlagen, minder tijd aan inkoop te besteden en je positie als klant bij je leverancier te versterken.

05 november 2019 4 minuten

Wat is e-procurement en wat kan ik daarmee?

Over elektronisch inkopen en online samenwerking met leveranciers

Producten of grondstoffen aankopen, je voorraden beheren, nieuwe orders opstellen… dat alles kan ook online. Dit noemen we e-procurement, ofwel elektronisch inkopen. E-procurement heeft grote voordelen. Je hebt meer zicht op je voorraden, kunt bijvoorbeeld automatisch bijbestellen, en het administratieve en logistieke proces van inkopen wordt veel makkelijker.

15 november 2018 3 minuten

De spendanalyse: een Zwitsers zakmes voor inkopers

Column Jeroen Corts | NEVI

Iedereen kent het spreekwoord: “Goed gereedschap is het halve werk”. Dat geldt niet alleen voor de oude ambachten, maar ook voor het moderne inkoopvak! Toch zijn er nog steeds veel organisaties die niet beschikken over een goede spendanalyse. Dat is jammer, want inzicht in de inkoopuitgaven en -ontwikkelingen is cruciaal voor een effectief inkoopbeleid.

07 juni 2017 2 minuten

Businessdoelen bereiken door inkoop

Column Gerco Rietveld | Zelfstandig strateeg en auteur

Wist je dat leveranciers veel meer invloed hebben op het presteren van je organisatie dan je je wellicht realiseert? Waarom neem je inkoop dus niet als vertrekpunt voor het invoeren van ketenmanagement? Daarmee gaan jouw leveranciers actief bijdragen aan het succes van je organisatie – en je klanten merken dat verschil direct.

06 juni 2017 2 minuten

Is contract- en leveranciersmanagement echt (zo) belangrijk?

Column René van den Hoven | Kennismanager/Trainer NEVI

Op het gebied van inkoop staan de afgelopen decennia in het teken van het professionaliseren van de initiële-of sourcingactiviteiten. Er is ondertussen veel bereikt omtrent het verbinden van de interne behoefte van de organisatie met de kansen die de markt biedt. Zo zijn er kansen op het gebied van innovatie, kosten optimalisatie, rechtmatigheid en de verschillende vormen van samenwerking, om maar een paar zaken te noemen.

16 mei 2017 2 minuten

Koop slimmer in, maak een inkoopportfolio

Hoe breng ik mijn leveranciers in kaart?

Slim inkopen en besparen op je inkoopkosten beginnen met kennis van alles wat je inkoopt. Hiervoor is het handig om een inkoopportfolio te maken. In dit artikel laten we je stap voor stap zien hoe je dit doet.

19 april 2017 3 minuten

Beter onderhandelen met je leveranciers

Koop slimmer in met onderhandelingstechnieken

Slimmer inkopen heeft veel te maken met goed onderhandelen. Als jij de juiste deals weet te sluiten met je leveranciers, hebben jullie daar allebei baat bij. Onderhandelen gaat om meer dan de prijs. Je kunt bijvoorbeeld ook afspraken maken over kwaliteit, levering en service. In dit artikel helpen we je daarbij.

19 april 2017 4 minuten

Hoe kan ik besparen op mijn inkoop?

Verhoog je winst met slimmere inkooptechnieken

Wil je meer winst maken? Bespaar dan op je inkoop, dat is makkelijker dan inzetten op het vergroten van je omzet. Ook als mkb’er kun je je kosten naar beneden brengen met slim inkoopbeleid. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je dat doet.

19 april 2017 4 minuten