Bedrijf stoppen

Bedrijf stoppen of verkopen

Turboliquidatie: dit zijn de voorwaarden

Zo zorg jij voor een snelle en correcte bedrijfsbeëindiging

Wanneer je hebt besloten om te stoppen met jouw bedrijf kan je de bedrijfsbeëindiging in gang zetten. Het beëindigen van een bedrijf kan op verschillende manieren. Je kan faillissement aanvragen, het bedrijf ontbinden of een turboliquidatie doen.

25 augustus 2023 3 minuten

Hoe werkt een bedrijfsbeëindiging?

Wil je je bedrijf stoppen? Zo werkt het.

Je besluit te stoppen met je bedrijf, bijvoorbeeld omdat de resultaten blijven tegenvallen en er geen hoop op herstel is. De vraag is dan: Hoe werkt een bedrijfsbeëindiging? Waar moet je als ondernemer allemaal aan denken?

24 juni 2022 5 minuten

Eerste hulp bij Bedrijfsovername

Bereid je overname goed voor met dit stappenplan

Misschien sta je er niet bij stil, maar bedrijfsopvolging is op enig moment een van de belangrijkste stappen in de ondernemerscarrière. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de planning van de overdracht van je bedrijf, ofwel je moet er eigenlijk altijd al rekening mee houden op de opbouw van je bedrijf. Daarvoor moet je allerlei afwegingen maken, op financieel, organisatorisch, fiscaal, juridisch en persoonlijk gebied.

26 maart 2020 5 minuten

Wat is een faillissement?

Hoe gaat een faillissement in z'n werk?

Veel ondernemers hebben wel eens te maken met te lang uitstaande rekeningen. Dat kan zijn omdat de debiteur tijdelijk niet in staat is om aan zijn verplichtingen te voldoen, maar ook omdat een bedrijf failliet is. Vanaf wanneer is er sprake van faillissement?

09 oktober 2019 3 minuten

Geen opvolger voor je bedrijf, wat nu?

Column | Problemen bij overname

Komende jaren neemt een groot deel van de mkb'ers (babyboom-generatie) afscheid van het eigen bedrijf: Wegens bedrijfs-economische redenen, leeftijd of omdat zoon, dochter of de bedrijfsleider het overneemt.

04 februari 2019 2 minuten

Waarom een ondernemerstestament?

Een testament is voor ondernemers geen overbodige zaak

Als je onverwacht komt te overlijden, wil je wel dat je bedrijf op goede wijze wordt voortgezet. Zonder testament bepaalt de wet hoe het met je bedrijf verder gaat. Stel daarom ook voor je bedrijf een testament op.

13 september 2017 2 minuten

Wat is een doorstart?

Zo begin je na een faillissement opnieuw

Soms is een faillissement onvermijdbaar. Toch betekent dit niet persé het einde van je bedrijf. Je kunt namelijk met de gezonde onderdelen van je bedrijf doorgaan en een nieuw bedrijf oprichten: een doorstart maken.

07 februari 2017 2 minuten

De zes succespijlers bij ingrijpende veranderingen op het werk

Column | Een gezonde doorstart maken

De ondernemer die ik hielp bij het maken van een gezonde doorstart, wilde graag volop aandacht hebben voor de emoties die daarmee gepaard gingen. Ze was ervan overtuigd dat dit belangrijk was, ondanks het ‘gedoe’ dat het ook zou opleveren. Geen eenvoudige klus. Wat mij hielp, waren de zes succespijlers waar ik altijd op kan teruggrijpen.

15 juli 2013 3 minuten

Wat gebeurt er met je BV bij overlijden?

Wat kun je al regelen voor je bedrijf als je straks komt te overlijden?

Als je als bedrijfseigenaar overlijdt, dan kan dit het einde van je BV betekenen. Wie moet namelijk de lopende zaken gaan waarnemen? Wat kun je hiervoor nú al regelen, zodat alles straks goed komt?

24 januari 2013 2 minuten

Vervalt een octrooi bij een faillissement?

Hoe zit het met patentrechten in geval van een faillissement?

Als je faillissement is aangevraagd, komen allerlei vragen op je af. Ook belangrijk: hoe zit het met je octrooirechten (ook wel patent genoemd) bij een faillissement.

20 augustus 2012 1 minuten