Internationaal zakendoen

Internationaal ondernemen

Deze ondernemers gingen op handelsmissie naar SXSW: dit kun jij van ze leren

Tips en resultaten van een handelsmissie naar South by Southwest

Ondernemers Gerben Plasmeijer (Obsession), Willem Treep (The Food Line-up) en René van Engelenburg (Dropstuff) gingen op handelsmissie naar de Verenigde Staten. Zij vertellen wat dat oplevert en delen tips voor een succesvolle reis.

11 april 2023 4 minuten

Wat is een handelsmissie?

Doe nieuwe internationale contacten op via een handelsmissie

Een handelsmissie is een reis naar het buitenland met een groep ondernemers, met als doel nieuwe zakelijke contacten te leggen in het land in kwestie. Dankzij een handelsmissie bouw je snel aan een internationaal netwerk. Wat moet je weten over handelsmissies?

25 april 2022 5 minuten

Hoe houd je een elevator pitch in het Engels?

5 tips voor een professionele pitch

Werk jij op internationaal gebied? Dan is het een must om een goede elevator pitch klaar te hebben liggen. Je moet er niet aan denken om tijdens een vlucht toevallig naast je ideale klant te zitten en dan naar je woorden te moeten zoeken? Om alle kansen die zich voordoen optimaal te benutten geven wij je 5 tips om een goede elevator pitch te schrijven.

31 maart 2020 3 minuten

Zo leid je een Engelse vergadering

Succesvol vergaderen in het Engels

Je kunt binnen een bedrijf niet zonder overleg. Of je dit nou vergaderen, een scrum-meeting of anders noemt: ontkomen kun je er niet aan. En als je met internationale partners samenwerkt moet je dat ook in het Engels kunnen. Daarom hier meer over succesvol vergaderen in het Engels.

16 december 2019 3 minuten

Zelfverzekerd een Engels gesprek voeren aan de telefoon

Zonder paniek door in het Engels

Ken je dat paniekerige gevoel wat je overvalt als blijkt dat degene aan de andere kant van de lijn geen Nederlands spreekt en je dus in het Engels verder moet? Je bent niet alleen. Best onhandig als het om een serieuze zakelijke partner gaat. Daarom vandaag 2 handreikingen die je helpen in deze situatie.

16 december 2019 3 minuten

Zaken doen volgens de Chinese cultuur

Hoe word je succesvol in China?

Zaken doen in China vraagt om een compleet andere aanpak dan je in Nederland gewend bent. Even snel spijkers met koppen slaan, werkt absoluut niet. Succesvol ondernemen in China betekent dat je veel tijd en energie zult moeten steken in het opbouwen en onderhouden van een goede, vriendschappelijke verstandhouding met de zakenrelatie.

02 augustus 2016 2 minuten

Turkse thee drinken met potentiële distributeurs

Handelsmissie Turkije geeft goed beeld

Stel: je wilt een nieuwe markt in een ander land veroveren. Dan is het slim om de bewuste markt eerst te onderzoeken. Marc Derks van Staco ging daarom op handelsmissie naar Turkije. Hij wilde zien of zijn product daar kans maakte.

11 december 2015 3 minuten

Webinar 'Ondernemen in Duitsland': De Duitse cultuur

Wat zijn de cultuurverschillen tussen Duitse en Nederlandse ondernemers?

In deel 3 van dit webinar: Wat zijn de cultuurverschillen tussen Duitse en Nederlandse ondernemers?

22 oktober 2013 1 minuten

Het belang van zakenreizen

Hoe bereid je je zakenreis goed voor?

Een succesvolle zakenreis begint al bij een goede voorbereiding. Zo kan je de kosten laag houden en inspelen op mogelijke incidenten. In dit artikel vind je een aantal tips voor de zakenreiziger.

28 augustus 2012 3 minuten