Personeel ontwikkelen

Personeel

Hoe motiveer je personeel: 7 praktische tips

Geef vertrouwen en bied uitzicht op succes

Personeel motiveren is meer dan alleen complimenten uitdelen en makkelijker dan je misschien denkt. Check hier zeven praktische manieren om dit te doen.

21 september 2023 3 minuten

Hoe ontwikkel je een leercultuur en groei mindset in je organisatie?

Benut het potentieel in je personeel optimaal met een groei mindset

Hoe belangrijk is opleiding en ontwikkeling binnen jouw bedrijf? Opleiding helpt je werknemers om meer lol en uitdaging in het werk te hebben. En met beter opgeleid personeel zal je bedrijf beter presteren. De vraag is dus: hoe ontwikkel je een leercultuur en groei mindset in je organisatie? Zo pak je het aan.

11 september 2023 5 minuten

Hoe zet je een coachingstraject voor medewerkers op?

Voor wie, wanneer en hoe zet je een coachingstraject in?

Om een lerende organisatie te worden en te blijven, kun je kiezen voor een coachingstraject voor medewerkers. Meer ervaren collega’s kunnen kennis delen met andere collega’s, maar je kunt ook kiezen voor een externe coach. Hoe zet je een coachingstraject op? Waar moet je rekening mee houden qua tijdsinvestering en budget? Dit moet je weten over coachingstrajecten.

12 juni 2023 3 minuten

4 op de 10 organisaties laat helft scholingsbudget onbenut

Honderden miljoenen euro's blijven naar schatting op de plank liggen

Organisaties benutten budget voor leren en ontwikkelen onvoldoende. Bij bijna vier op de tien blijft de helft of meer ongebruikt. Dit blijkt uit de Studytube Learning & Development Monitor 2023. Maar hoe verander je dit als werkgever?

24 februari 2023 2 minuten

STAP-budget uitgelegd voor werkgevers

Maximaal duizend euro subsidie voor bij- of omscholing

Op 28 februari gaat het eerste aanvraagtijdvak van 2023 van de STAP-regeling open. Via deze subsidie kan iemand maximaal € 1.000 ontvangen voor bij- of omscholing en ontwikkeling. Wat moet je weten over het STAP-budget en hoe vraag je het aan?

14 februari 2023 3 minuten

NL Leert Door subsidie: gratis scholing voor je werknemers

Alles over de subsidie voor doorontwikkeling

Met de NL Leert Door subsidie kun je inspelen op vragen uit de markt en/of medewerkers de kans geven om zich om- of bij te scholen. Zo kun je met ‘Nederland Leert Door’ allerlei online cursussen gratis aanbieden aan de mensen in je bedrijf. Hoe werkt deze subsidie? Is het iets voor jou? Hoe vraag je hem aan?

24 oktober 2022 3 minuten

SLIM-subsidie: laat je personeel gratis doorleren

Speciale scholingssubsidie voor het mkb

Voor 2022 is € 49 miljoen beschikbaar gesteld onder de SLIM-subsidie: Stimuleringsregeling Leren & Ontwikkelen in het mkb. Deze subsidie helpt je te investeren in opleiding en ontwikkeling van je personeel. Daarmee blijf je een aantrekkelijke werkgever en kun je als onderneming beter meebewegen met de veranderende markt. Waarvoor kun je de SLIM-subsidie gebruiken en hoe vraag je deze regeling aan?

24 oktober 2022 3 minuten

Van beoordeling naar FiT-gesprek: de kracht van preventie

Interview met Myrna van der Poel, HR manager bij Zorg van de Zaak

Binnen veel organisaties zijn functioneringsgesprekken nog altijd de norm. Elk jaar stromen de agenda’s van ondernemers en leidinggevenden daarom vol met deze afspraken waar medewerkers vaak knikkende knieën krijgen. Dat kan beter, vonden ze bij Zorg van de Zaak.

02 maart 2022 4 minuten

Wandelen geeft ruimte voor andere gesprekken

Blog door Claudia Kuijer, Directeur Naviva Kraamzorg

De coronacrisis vraagt veel aanpassingsvermogen van ondernemers en personeel. De ene sector moet 200% gas geven terwijl de andere nagenoeg stilligt. Toch wordt er in beide situaties veel van werknemers gevraagd, met name in de emotionele belasting. Juist nu is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven om elkaar niet kwijt te raken. Je wilt voorkomen dat er een drempel ontstaat als straks de boel weer op orde is. Wandelen kan hier een positieve rol in spelen.

22 februari 2021 4 minuten

Wat is span of control?

Hoe zorg je dat de span of control rond de tien mensen blijft?

Het aantal mensen dat een manager of ander soort leidinggevende onder zich heeft, wordt een span of control genoemd. Een andere benaming is ook wel de reikwijdte van besturing. Wat is de limiet van deze span of control?

26 november 2020 2 minuten

Je personeel sancties opleggen, wat zijn de mogelijkheden?

Tips en adviezen rondom sancties

Er zijn momenten waar je je medewerker op zijn gedrag wilt aanspreken en wellicht ernaar wilt handelen. Vooral als hij zich niet houdt aan de regels in je bedrijf of de verplichtingen in zijn arbeidsovereenkomst niet nakomt. Wat zijn de mogelijkheden?

24 september 2020 4 minuten

Wat heb ik aan een personeelshandboek?

Waarom is zo'n handboek handig voor mijn bedrijf?

In een personeelshandboek leg je alle interne regels en richtlijnen op het gebied van personeelszaken binnen je bedrijf vast. In de praktijk is dit handboek een onmisbare aanvulling op het arbeidscontract.

24 juli 2020 2 minuten

De Wab en oproepkrachten: wat moet je weten?

De gevolgen van de Wet Arbeidsmarkt in Balans

De arbeidsmarkt is sinds januari 2020 een stuk gunstiger geworden voor de Nederlandse oproepkracht. De WAB, Wet Arbeidsmarkt in Balans, zorgt ervoor dat oproepkrachten veel meer zekerheid hebben. Wat is er precies veranderd?

06 juli 2020 2 minuten

Hoe maak ik een werkrooster?

Stappenplan: werkrooster maken

Ondernemers werken nog steeds graag met Excel (of tegenwoordig ook Google Spreadsheets). Je kunt hiermee prima een werkrooster maken. Lees het stappenplan en je maakt makkelijk zelf een vakantieplanning, weekplanning, verlofkaart en/of ploegenrooster!

18 mei 2020 3 minuten

Hoe maak je resultaatafspraken met je medewerkers?

Geef ze verantwoordelijkheid

De flexibiliteit van thuiswerken vergt een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel van je werknemers. Maak daarom resultaatafspraken. Dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is, en dat werkt wel zo prettig.

02 april 2020 2 minuten

Wat is employability?

De voordelen van breed inzetbaar personeel

Elke ondernemer moet daadkrachtig kunnen inspelen op actuele en toekomstige ontwikkelingen. Dat kan alleen met goed gemotiveerde medewerkers die hun vakkennis bijhouden en op meerdere plekken inzetbaar zijn. In dat geval zit het goed met de employability in je bedrijf.

25 maart 2020 2 minuten

Checklist planningsgesprek

Alles wat je als leidinggevende en medewerker moet weten

Als je als leidinggevende of medewerker goed over wilt komen in een planningsgesprek, moet je goed voorbereid zijn. Met een handige checklist weet je waar je van tevoren en tijdens het gesprek aan kunt denken.

19 maart 2020 2 minuten

Hoe houd ik een functioneringsgesprek?

De belangrijkste do’s en don’ts

Het geheim van een succesvolle onderneming zit ‘m vooral in goed gemotiveerd personeel. Houd daarom geregeld een functioneringsgesprek. Je polst hoe het er bij individuele medewerkers voor staat en waar kan worden bijgestuurd.

19 maart 2020 3 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 57 totaal, er zijn meerdere pagina's