Personeel ontwikkelen

Personeel

Van beoordeling naar FiT-gesprek: de kracht van preventie

Voordelen, tips en een voorbeeld van een FiT-gesprek

Functioneringsgesprekken zijn niet meer van deze tijd, vinden experts van bedrijfsgezondheidsnetwerk Zorg van de Zaak. Zij ontwikkelden het zogenaamde FiT-gesprek. HR-manager Myrna van der Poel legt uit wat dat inhoudt.

31 mei 2024 4 minuten

SLIM-subsidie 2024: investeer in de ontwikkeling van je personeel

Dit zijn de subsidiebedragen en de tijdvakken voor je aanvraag

Voor 2024 is er in totaal € 47,2 miljoen beschikbaar gesteld onder de SLIM-subsidie. Deze subsidie helpt je te investeren in opleiding en ontwikkeling van je personeel. Daarmee blijf je een aantrekkelijke werkgever en kan je onderneming beter meebewegen met de veranderende markt. Waarvoor kun je de SLIM-subsidie gebruiken en hoe vraag je die aan?

08 februari 2024 4 minuten

STAP-budget uitgelegd voor werkgevers

STAP-budget bestaat niet meer in 2024, dit kun je doen

Het STAP-budget was € 1.000 subsidie voor scholing en ontwikkeling. Iedereen mocht het aanvragen. De regeling was zo populair, dat de subsidiepot meestal binnen een paar uur na opening van het loket leeg was. Hoe zag het STAP-budget eruit? En wat zijn je alternatieven als je wilt investeren in de scholing van je personeel?

02 februari 2024 3 minuten

NL Leert Door subsidie: gratis scholing voor je werknemers

Dit zijn de alternatieven nu deze regeling gesloten is

De Nederland Leert Door-subsidie was een regeling die iedereen in Nederland - mensen in loondienst, zzp’ers of personen zonder werk - de kans bood om zich gratis om- of bij te scholen. Hoe zag deze subsidie eruit? En welke regelingen zijn er nu beschikbaar als je je personeel verder wilt opleiden?

02 februari 2024 4 minuten

Jaarlijks blijft minstens € 1,5 miljard aan scholingsbudget liggen

Groot deel van de werknemers laat investering in eigen ontwikkeling liggen

Uit onderzoek van werkgeversvereniging AWVN blijkt dat een groot deel van het scholingsbudget dat werkgevers beschikbaar stellen aan hun personeel niet gebruikt wordt. Slechts 55% van het totale opleidingsbudget binnen bedrijven wordt benut. Dat betekent dat minstens € 1,5 miljard aan scholingsbudget blijft liggen.

02 februari 2024 2 minuten

11 tips om de samenwerking in je team te verbeteren

Succesvol samenwerken, zo doe je dat

Wil je van jouw team een goed geoliede machine maken? Wij hebben 11 tips voor je - die óók relevant zijn als jullie hybride werken.

22 januari 2024 5 minuten

Hoe voer ik een goed beoordelingsgesprek?

In 10 stappen je werknemer beoordelen

Een keer per jaar zit je met je medewerker om de tafel voor een beoordelingsgesprek. Voor beide partijen een zinvol moment. Hoe benut je zo’n beoordelingsgesprek optimaal? Bekijk 10 tips en 3 valkuilen.

20 oktober 2023 5 minuten

Hoe houd ik een functioneringsgesprek?

Het jaargesprek goed voorbereiden

Het geheim van een succesvolle onderneming zit hem vooral in goed gemotiveerd personeel. Houd daarom geregeld een functioneringsgesprek. Wanneer en hoe houd je dit gesprek? Gebruik een handige checklist voor het functioneringsgesprek.

13 oktober 2023 5 minuten

Hoe motiveer je personeel: 7 praktische tips

Geef vertrouwen en bied uitzicht op succes

Personeel motiveren is meer dan alleen complimenten uitdelen en makkelijker dan je misschien denkt. Check hier zeven praktische manieren om dit te doen.

21 september 2023 3 minuten

Hoe ontwikkel je een leercultuur en groei mindset in je organisatie?

Benut het potentieel in je personeel optimaal met een groei mindset

Hoe belangrijk is opleiding en ontwikkeling binnen jouw bedrijf? Opleiding helpt je werknemers om meer lol en uitdaging in het werk te hebben. En met beter opgeleid personeel zal je bedrijf beter presteren. De vraag is dus: hoe ontwikkel je een leercultuur en groei mindset in je organisatie? Zo pak je het aan.

11 september 2023 5 minuten

Hoe zet je een coachingstraject voor medewerkers op?

Voor wie, wanneer en hoe zet je een coachingstraject in?

Om een lerende organisatie te worden en te blijven, kun je kiezen voor een coachingstraject voor medewerkers. Meer ervaren collega’s kunnen kennis delen met andere collega’s, maar je kunt ook kiezen voor een externe coach. Hoe zet je een coachingstraject op? Waar moet je rekening mee houden qua tijdsinvestering en budget? Dit moet je weten over coachingstrajecten.

12 juni 2023 3 minuten

4 op de 10 organisaties laat helft scholingsbudget onbenut

Honderden miljoenen euro's blijven naar schatting op de plank liggen

Organisaties benutten budget voor leren en ontwikkelen onvoldoende. Bij bijna vier op de tien blijft de helft of meer ongebruikt. Dit blijkt uit de Studytube Learning & Development Monitor 2023. Maar hoe verander je dit als werkgever?

24 februari 2023 2 minuten

Je personeel sancties opleggen, wat zijn de mogelijkheden?

Tips en adviezen rondom sancties

Er zijn momenten waar je je medewerker op zijn gedrag wilt aanspreken en wellicht ernaar wilt handelen. Vooral als hij zich niet houdt aan de regels in je bedrijf of de verplichtingen in zijn arbeidsovereenkomst niet nakomt. Wat zijn de mogelijkheden?

24 september 2020 4 minuten

De Wab en oproepkrachten: wat moet je weten?

De gevolgen van de Wet Arbeidsmarkt in Balans

De arbeidsmarkt is sinds januari 2020 een stuk gunstiger geworden voor de Nederlandse oproepkracht. De WAB, Wet Arbeidsmarkt in Balans, zorgt ervoor dat oproepkrachten veel meer zekerheid hebben. Wat is er precies veranderd?

06 juli 2020 2 minuten

Hoe maak ik een werkrooster?

Stappenplan: werkrooster maken

Ondernemers werken nog steeds graag met Excel (of tegenwoordig ook Google Spreadsheets). Je kunt hiermee prima een werkrooster maken. Lees het stappenplan en je maakt makkelijk zelf een vakantieplanning, weekplanning, verlofkaart en/of ploegenrooster!

18 mei 2020 3 minuten

Hoe maak je resultaatafspraken met je medewerkers?

Geef ze verantwoordelijkheid

De flexibiliteit van thuiswerken vergt een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel van je werknemers. Maak daarom resultaatafspraken. Dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is, en dat werkt wel zo prettig.

02 april 2020 2 minuten

Wat is employability?

De voordelen van breed inzetbaar personeel

Elke ondernemer moet daadkrachtig kunnen inspelen op actuele en toekomstige ontwikkelingen. Dat kan alleen met goed gemotiveerde medewerkers die hun vakkennis bijhouden en op meerdere plekken inzetbaar zijn. In dat geval zit het goed met de employability in je bedrijf.

25 maart 2020 2 minuten

Checklist planningsgesprek

Alles wat je als leidinggevende en medewerker moet weten

Als je als leidinggevende of medewerker goed over wilt komen in een planningsgesprek, moet je goed voorbereid zijn. Met een handige checklist weet je waar je van tevoren en tijdens het gesprek aan kunt denken.

19 maart 2020 2 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 57 totaal, er zijn meerdere pagina's