Personeel ontwikkelen

Personeel

4 op de 10 organisaties laat helft scholingsbudget onbenut

Honderden miljoenen euro's blijven naar schatting op de plank liggen

Organisaties benutten budget voor leren en ontwikkelen onvoldoende. Bij bijna vier op de tien blijft de helft of meer ongebruikt. Dit blijkt uit de Studytube Learning & Development Monitor 2023. Maar hoe verander je dit als werkgever?

24 februari 2023 2 minuten

STAP-budget uitgelegd voor werkgevers

Maximaal duizend euro subsidie voor bij- of omscholing

Op 28 februari gaat het eerste aanvraagtijdvak van 2023 van de STAP-regeling open. Via deze subsidie kan iemand maximaal € 1.000 ontvangen voor bij- of omscholing en ontwikkeling. Wat moet je weten over het STAP-budget en hoe vraag je het aan?

14 februari 2023 3 minuten

NL Leert Door subsidie: gratis scholing voor je werknemers

Alles over de subsidie voor doorontwikkeling

Met de NL Leert Door subsidie kun je inspelen op vragen uit de markt en/of medewerkers de kans geven om zich om- of bij te scholen. Zo kun je met ‘Nederland Leert Door’ allerlei online cursussen gratis aanbieden aan de mensen in je bedrijf. Hoe werkt deze subsidie? Is het iets voor jou? Hoe vraag je hem aan?

24 oktober 2022 3 minuten

SLIM-subsidie: laat je personeel gratis doorleren

Speciale scholingssubsidie voor het mkb

Voor 2022 is € 49 miljoen beschikbaar gesteld onder de SLIM-subsidie: Stimuleringsregeling Leren & Ontwikkelen in het mkb. Deze subsidie helpt je te investeren in opleiding en ontwikkeling van je personeel. Daarmee blijf je een aantrekkelijke werkgever en kun je als onderneming beter meebewegen met de veranderende markt. Waarvoor kun je de SLIM-subsidie gebruiken en hoe vraag je deze regeling aan?

24 oktober 2022 3 minuten

Van beoordeling naar FiT-gesprek: de kracht van preventie

Interview met Myrna van der Poel, HR manager bij Zorg van de Zaak

Binnen veel organisaties zijn functioneringsgesprekken nog altijd de norm. Elk jaar stromen de agenda’s van ondernemers en leidinggevenden daarom vol met deze afspraken waar medewerkers vaak knikkende knieën krijgen. Dat kan beter, vonden ze bij Zorg van de Zaak.

02 maart 2022 4 minuten

Hoe motiveer je personeel: 7 praktische tips

Geef vertrouwen en bied uitzicht op succes

Elk jaar is het op 1 maart Nationale Complimentendag. Oprechte complimenten zijn een manier om je personeel te motiveren. Personeel motiveren is meer dan alleen complimenten uitdelen en makkelijker dan je misschien denkt. Zeven praktische manieren om dit te doen.

01 maart 2021 3 minuten

Wandelen geeft ruimte voor andere gesprekken

Blog door Claudia Kuijer, Directeur Naviva Kraamzorg

De coronacrisis vraagt veel aanpassingsvermogen van ondernemers en personeel. De ene sector moet 200% gas geven terwijl de andere nagenoeg stilligt. Toch wordt er in beide situaties veel van werknemers gevraagd, met name in de emotionele belasting. Juist nu is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven om elkaar niet kwijt te raken. Je wilt voorkomen dat er een drempel ontstaat als straks de boel weer op orde is. Wandelen kan hier een positieve rol in spelen.

22 februari 2021 4 minuten

Wat is span of control?

Hoe zorg je dat de span of control rond de tien mensen blijft?

Het aantal mensen dat een manager of ander soort leidinggevende onder zich heeft, wordt een span of control genoemd. Een andere benaming is ook wel de reikwijdte van besturing. Wat is de limiet van deze span of control?

26 november 2020 2 minuten

Je personeel sancties opleggen, wat zijn de mogelijkheden?

Tips en adviezen rondom sancties

Er zijn momenten waar je je medewerker op zijn gedrag wilt aanspreken en wellicht ernaar wilt handelen. Vooral als hij zich niet houdt aan de regels in je bedrijf of de verplichtingen in zijn arbeidsovereenkomst niet nakomt. Wat zijn de mogelijkheden?

24 september 2020 4 minuten

Wat heb ik aan een personeelshandboek?

Waarom is zo'n handboek handig voor mijn bedrijf?

In een personeelshandboek leg je alle interne regels en richtlijnen op het gebied van personeelszaken binnen je bedrijf vast. In de praktijk is dit handboek een onmisbare aanvulling op het arbeidscontract.

24 juli 2020 2 minuten

De Wab en oproepkrachten: wat moet je weten?

De gevolgen van de Wet Arbeidsmarkt in Balans

De arbeidsmarkt is sinds januari 2020 een stuk gunstiger geworden voor de Nederlandse oproepkracht. De WAB, Wet Arbeidsmarkt in Balans, zorgt ervoor dat oproepkrachten veel meer zekerheid hebben. Wat is er precies veranderd?

06 juli 2020 2 minuten

Hoe maak ik een werkrooster?

Stappenplan: werkrooster maken

Ondernemers werken nog steeds graag met Excel (of tegenwoordig ook Google Spreadsheets). Je kunt hiermee prima een werkrooster maken. Lees het stappenplan en je maakt makkelijk zelf een vakantieplanning, weekplanning, verlofkaart en/of ploegenrooster!

18 mei 2020 3 minuten

Hoe maak je resultaatafspraken met je medewerkers?

Geef ze verantwoordelijkheid

De flexibiliteit van thuiswerken vergt een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel van je werknemers. Maak daarom resultaatafspraken. Dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is, en dat werkt wel zo prettig.

02 april 2020 2 minuten

Wat is werktijdverkorting?

Behoud je personeel ook bij onverwachte tegenvallers

Wanneer je bedrijf een onverwachte tegenvaller te verwerken heeft, zoals brand of een overstroming, dan kan het zijn dat je (tijdelijk) minder medewerkers nodig hebt. Maak gebruik van werktijdverkorting.

02 april 2020 2 minuten

Wat is employability?

De voordelen van breed inzetbaar personeel

Elke ondernemer moet daadkrachtig kunnen inspelen op actuele en toekomstige ontwikkelingen. Dat kan alleen met goed gemotiveerde medewerkers die hun vakkennis bijhouden en op meerdere plekken inzetbaar zijn. In dat geval zit het goed met de employability in je bedrijf.

25 maart 2020 2 minuten

Checklist planningsgesprek

Alles wat je als leidinggevende en medewerker moet weten

Als je als leidinggevende of medewerker goed over wilt komen in een planningsgesprek, moet je goed voorbereid zijn. Met een handige checklist weet je waar je van tevoren en tijdens het gesprek aan kunt denken.

19 maart 2020 2 minuten

Hoe houd ik een functioneringsgesprek?

De belangrijkste do’s en don’ts

Het geheim van een succesvolle onderneming zit ‘m vooral in goed gemotiveerd personeel. Houd daarom geregeld een functioneringsgesprek. Je polst hoe het er bij individuele medewerkers voor staat en waar kan worden bijgestuurd.

19 maart 2020 3 minuten

Zeven signalen waaruit blijkt dat personeel geen motivatie heeft

Herken ongemotiveerde medewerkers!

Ongemotiveerd personeel kost de Nederlandse schatkist jaarlijks tussen de 6 en 15 miljard. Ook jou kost het geld: ontbreekt het je medewerkers aan motivatie, dan verzuimen ze meer. Hoe herken je een gebrek aan motivatie?

19 maart 2020 1 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 52 totaal, er zijn meerdere pagina's