Aftrekposten

Belastingen

Energie-Investeringsaftrek (EIA): hoe doe je er je voordeel mee?

Gebruik Energie-Investeringsaftrek om te investeren in duurzame energie

De overheid biedt diverse aantrekkelijke aftrekposten voor mkb’ers en zzp’ers die investeren in duurzame energie. De energie-investeringsaftrek (ook EIA-subsidie) is een van de belangrijkste. Hoe doe je je voordeel met deze gunstige fiscale aftrekregeling?

08 maart 2024 5 minuten

Zakelijke giften aftrekbaar: ANBI donaties en belastingregels

De opties voor belastingvrij schenken als ondernemer

Je geeft namens de zaak een mooi geldbedrag aan een goed doel. Of je schenkt bepaalde middelen aan een vereniging. Met welke belastingregels krijg je dan te maken? Wanneer zijn zakelijke giften aftrekbaar? Bekijk de voorwaarden voor ondernemers.

23 februari 2024 4 minuten

Zelfstandigenaftrek: belastingvoordelen als zelfstandig ondernemer

Calculator: bereken de totale aftrek in jouw situatie

Als ondernemer kun je in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek. Je hebt recht op deze fiscale aftrekpost als je aan een aantal gestelde criteria voldoet. Een belangrijke is het urencriterium. Hoeveel zelfstandigenaftrek 2023 en 2024 krijg jij?

20 februari 2024 4 minuten

WBSO: wat is de wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk?

Uitleg over de WBSO: welke voordelen levert het op en hoe vraag je hem aan?

Met de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) bevordert de overheid innovatie. Het is een subsidie waar jaarlijks tienduizenden ondernemers gebruik van maken. Wat kun je met de WBSO en hoe kom je in aanmerking voor WBSO-subsidie?

20 februari 2024 6 minuten

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2024: welke bedrijfsmiddelen gelden voor KIA?

Fors belastingvoordeel als je investeert in bedrijfsmiddelen

Wanneer je investeert in bedrijfsmiddelen, kun je gebruikmaken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, kortweg KIA genoemd. Deze aftrek geeft jouw bedrijf financiële voordelen. Wat moet je weten als je gebruik wilt maken van de KIA? En voor welke bedrijfsmiddelen kun je de KIA aanvragen in 2024?

12 februari 2024 4 minuten

Mkb-winstvrijstelling: bereken hoeveel deze vrijstelling jou oplevert

Automatisch verrekend voor ondernemers

Als ondernemer heb je recht op meerdere aftrekposten voor de belasting. Die zorgen ervoor dat je minder belasting verschuldigd bent. Wanneer is de mkb-winstvrijstelling van toepassing? Hoe wordt die berekend in 2024, wat was de vrijstelling in 2023 en wanneer heb je er recht op?

09 februari 2024 2 minuten

Meewerkaftrek: belastingvoordeel bij een meewerkende partner

Belastingregels voor je meewerkende partner

Gaat je partner meewerken in jouw bedrijf? Dan krijg je te maken met andere belastingregels. Hoe profiteer je van de meewerkaftrek of de partnervergoeding? En welke mogelijkheden zijn er nog meer? Een uitleg voor ondernemers.

07 februari 2024 3 minuten

MIA & Vamil: dubbel voordeel voor milieuvriendelijke investeringen

Een fiscaal aantrekkelijke manier om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen

De MIA en Vamil zijn regelingen waarmee de overheid ondernemers stimuleert te investeren in milieuvriendelijke en innovatieve bedrijfsmiddelen. Hoe kun je optimaal profiteren van de MIA en Vamil? We leggen uit hoe het werkt.

07 februari 2024 6 minuten

Mag ik reiskosten aftrekken?

Zo kun je zakelijke reiskosten aftrekken van de inkomstenbelasting

Als je reist voor je werk, bijvoorbeeld als zzp’er, dan zijn de reiskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Benieuwd hoe je geld kunt besparen door slim om te gaan met je zakelijke reiskosten? Ontdek hoe het werkt.

02 februari 2024 4 minuten

Startersaftrek: hoeveel jaar is het geldig en wat zijn de voorwaarden?

Verhoogde zelfstandigenaftrek voor startende ondernemers

Als ondernemer kun je gebruikmaken van verschillende belastingvoordelen. De startersaftrek is daar een bijzondere in. Hoe ziet die eruit in 2023 en 2024, en hoe maak je er gebruik van?

05 september 2023 4 minuten

Het kerstpakket en de Belastingdienst in 2023

Hoe werkt het met de wkr en de vrije ruimte?

Geef jij jouw personeel dit jaar een kerstpakket? Dan kun je dit fiscaal slim doen met de vrije ruimte uit de werkkostenregeling, waarbij je let op het eindheffingsloon. Wat je hiervoor moet weten en hoe het zit met het kerstpakket en de Belastingdienst lees je in dit artikel.

04 augustus 2023 3 minuten

Belastingvoordeel startende ondernemers? Alles wat je moet weten

Zo houd je meer geld over

Voor startende ondernemers liggen er veel financiële voordelen klaar. Belastingvoordelen voor starters zijn belangrijk. Het komt het succes van jouw bedrijf ten goede, doordat je zo weinig mogelijk af hoeft te dragen aan de Belastingdienst en zo meer geld over houdt. Hoe lang je startersaftrek krijgt en hoeveel mkb-winstvrijstelling je krijgt, lees je hier.

06 juni 2023 2 minuten

Ondernemersaftrek: welke aftrekposten zijn er?

Alle aftrekposten en bedragen op een rij

Als je als ondernemer verstandig gebruikmaakt van aftrekposten, betaal je minder belasting. Het is dus handig om te weten welke aftrekposten er zijn. In dit artikel zetten we de aftrekposten voor ondernemers voor je op een rij.

06 juni 2023 4 minuten

Urencriterium: dé 1225 uur voor zelfstandig ondernemers

Minstens 1225 uur werken voor belastingvoordelen

Als ondernemer voor de inkomstenbelasting is het interessant te weten dat je gebruik kunt maken van belastingvoordelen als je een bepaald aantal uren per jaar besteedt aan een onderneming. Dit voordeel kan oplopen tot duizenden euro's per jaar. Hoe werkt dat precies?

06 juni 2023 3 minuten

Afschrijving laptop zzp: belastingvoordeel bij zakelijk laptop kopen

Een dure laptop is vaak een stuk voordeliger dan je denkt

Een laptop is voor veel zzp’ers een onmisbaar onderdeel van de onderneming. En als je het slim aanpakt, is die mooie zakelijke laptop ook nog aftrekbaar voor jou als zzp’er. Weet je hoe het zit? We zetten de regels op een rij.

06 juni 2023 5 minuten

Stakingsaftrek: vrijstelling bij stoppen van je bedrijf

Betaal minder belasting als je stopt met je onderneming

Stakingsaftrek, wat is dat precies? Wanneer heb je er recht op? En hoeveel stakingsaftrek krijg je in 2023? Benut deze tips en tricks en betaal minder belasting bij het stopzetten of overdragen van je onderneming.

06 juni 2023 3 minuten

Aftrekposten zzp: hoe betaal je minder belasting als zzp'er?

Een handig overzicht van de belangrijkste aftrekposten voor zzp’ers

Aftrekposten zijn er om het jou als zzp’er makkelijker te maken. Maar de praktijk laat zien dat niet alle zzp’ers weten welke regelingen er zijn. Vandaar dit handige overzicht ‘aftrekposten zzp’.

06 juni 2023 3 minuten

Aanloopkosten terugvragen voor de start van je onderneming

Vraag kosten terug bij de start van je onderneming

Je hebt plannen voor het starten van een onderneming, maar vooraf moet er wel het nodige gebeuren. Hier maak je dan ook kosten voor. Vergeet niet alle aanloopkosten bij te houden en te verwerken in de belastingaangifte.

06 juni 2023 3 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 47 totaal, er zijn meerdere pagina's