Aftrekposten

Belastingen

Hoe werkt stakingsaftrek?

Betaal minder belasting als je stopt met je onderneming

Stakingsaftrek, wat is dat precies? Wanneer heb je er recht op? En hoeveel stakingsaftrek krijg je in 2023? Benut deze tips en tricks en betaal minder belasting bij het stopzetten of overdragen van je onderneming.

27 januari 2023 3 minuten

Ondernemersaftrek: aftrekposten voor ondernemers in 2023

Alle aftrekposten en bedragen op een rij

Als je als ondernemer verstandig gebruikmaakt van aftrekposten, betaal je minder belasting. Het is dus handig om te weten welke aftrekposten er zijn. In dit artikel zetten we de aftrekposten voor ondernemers voor je op een rij.

06 januari 2023 4 minuten

Urencriterium 2023: belangrijk voor zelfstandig ondernemers

Minstens 1225 uur werken voor belastingvoordelen

Als ondernemer voor de inkomstenbelasting is het interessant te weten dat je gebruik kunt maken van belastingvoordelen als je een bepaald aantal uren per jaar besteedt aan een onderneming. Dit voordeel kan oplopen tot duizenden euro's per jaar. Hoe werkt dat precies?

02 januari 2023 3 minuten

Startersaftrek 2023: vergeet dit belastingvoordeel niet

Verhoogde zelfstandigenaftrek voor startende ondernemers

Als ondernemer kun je gebruikmaken van verschillende belastingvoordelen. De startersaftrek is daar een bijzondere in. Hoe ziet die eruit in 2023 en hoe maak je er gebruik van?

02 januari 2023 3 minuten

Mkb-winstvrijstelling 2023: minder belasting betalen

Automatisch verrekend voor ondernemers

Als ondernemer heb je recht op meerdere aftrekposten voor de belasting. Die zorgen ervoor dat je minder belasting verschuldigd bent. Wanneer is de mkb-winstvrijstelling van toepassing? En hoe wordt die berekend in 2023?

02 januari 2023 2 minuten

Zelfstandigenaftrek: zo krijg jij 'm ook

Calculator: bereken de totale aftrek in jouw situatie

Als ondernemer kun je in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek. Je hebt recht op deze fiscale aftrekpost als je aan een aantal gestelde criteria voldoet. Een belangrijke is het urencriterium. Hoe ziet de zelfstandigenaftrek 2023 eruit?

02 januari 2023 3 minuten

WBSO: wat is de wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk?

Subsidie bij de ontwikkeling van innovatieve producten

De overheid stimuleert op verschillende manieren innovatie. Ze doet dat onder andere via de WBSO, een subsidie waar jaarlijks tienduizenden ondernemers gebruik van maken. Wat is de WBSO en hoe kom je in aanmerking voor WBSO-subsidie?

11 oktober 2022 6 minuten

Zijn je reiskosten aftrekbaar?

Zo kun je zakelijke reiskosten aftrekken van de inkomstenbelasting

Als je reist voor je werk, bijvoorbeeld als zzp’er, dan zijn de reiskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Benieuwd hoe je geld kunt besparen door slim om te gaan met je zakelijke reiskosten? Wij hebben voor je uitgezocht hoe het zit.

18 juli 2022 4 minuten

EIA-subsidie voor duurzame energie

Gebruik Energie-Investeringsaftrek om te investeren in duurzame energie

Vanuit de overheid zijn er voor mkb’ers en zzp’ers diverse duurzaamheidssubsidies in het leven geroepen. De Energie-investeringsaftrek (ook EIA-subsidie) is daar een belangrijk voorbeeld van. Hoe kun je je voordeel doen met deze regeling?

08 juli 2022 3 minuten

MIA en Vamil voor ondernemers

Een fiscaal aantrekkelijke manier om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen

De MIA en Vamil zijn regelingen waarmee de overheid ondernemers stimuleert te investeren in milieuvriendelijke en innovatieve bedrijfsmiddelen. Hoe kun je optimaal profiteren van de MIA en VAMIL? We leggen uit hoe het werkt.

08 juli 2022 5 minuten

Aanloopkosten: vergeet ze niet terug te vragen!

Vraag kosten terug bij de start van je onderneming

Je hebt plannen voor het starten van een onderneming, maar vooraf moet er wel het nodige gebeuren. Hier maak je dan ook kosten voor. Vergeet niet alle aanloopkosten bij te houden en te verwerken in de belastingaangifte.

01 juli 2022 3 minuten

Deze zakelijke giften zijn aftrekbaar

De opties voor belastingvrij schenken als ondernemer

Je geeft namens de zaak een mooi geldbedrag aan een goed doel. Of je schenkt bepaalde middelen aan een vereniging. Met welke belastingregels krijg je dan te maken? Wanneer zijn zakelijke giften aftrekbaar? Bekijk de voorwaarden voor ondernemers.

01 juli 2022 4 minuten

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Fors belastingvoordeel als je investeert in bedrijfsmiddelen

Wanneer je investeert in bedrijfsmiddelen, kun je gebruikmaken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, kortweg KIA genoemd. Deze aftrek geeft jouw bedrijf financiële voordelen. Wat moet je weten als je gebruik wilt maken van de KIA?

27 juni 2022 3 minuten

Is een laptop aftrekbaar voor zzp’ers?

Een dure laptop is vaak een stuk voordeliger dan je denkt

Een laptop is voor veel zzp’ers een onmisbaar onderdeel van de onderneming. En als je het slim aanpakt, is die mooie zakelijke laptop ook nog aftrekbaar voor jou als zzp’er. Weet je hoe het zit? We zetten de regels op een rij.

24 juni 2022 5 minuten

Aftrekposten voor zzp'ers: mis niks!

Een handig overzicht van de belangrijkste aftrekposten voor zzp’ers

Aftrekposten zijn er om het jou als zzp’er makkelijker te maken. Maar de praktijk laat zien dat niet alle zzp’ers weten welke regelingen er zijn. Vandaar dit handige overzicht ‘aftrekposten zzp’.

24 juni 2022 3 minuten

Meewerkaftrek of partnervergoeding?

Belastingregels voor je meewerkende partner

Gaat je partner meewerken in jouw bedrijf? Dan krijg je te maken met andere belastingregels. Hoe profiteer je van de meewerkaftrek of de partnervergoeding? En welke mogelijkheden zijn er nog meer? Een uitleg voor ondernemers.

20 juni 2022 3 minuten

Welke belastingvoordelen zijn er voor starters?

Zo houd je meer geld over

Voor startende ondernemers liggen er veel financiële voordelen klaar. Belastingvoordelen voor starters zijn belangrijk. Het komt het succes van jouw bedrijf ten goede, doordat je zo weinig mogelijk af hoeft te dragen aan de Belastingdienst en zo meer geld over houdt. Hoe lang je startersaftrek krijgt en hoeveel MKB-winstvrijstelling je krijgt, lees je hier.

31 januari 2022 2 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 38 totaal, er zijn meerdere pagina's