Subsidies

Financiering

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen in 2024: welke subsidies zijn er en hoe kun je besparen?

Alles over subsidies, aftrekposten en salderen

Je onderneming verduurzamen met zonnepanelen? De overheid juicht deze investering toe en stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met subsidies, fiscale aftrekregelingen en de salderingsregeling. Voor welke regeling of subsidie kom jij in aanmerking en hoe vraag je het aan?

08 maart 2024 3 minuten

Subsidies duurzame energie voor ondernemers

Overzicht van de belangrijkste energiesubsidies en fiscale aftrekposten in 2024

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren biedt onze overheid aantrekkelijke energiesubsidies en fiscale regelingen. Hier lees je de belangrijkste.

08 maart 2024 4 minuten

WBSO: wat is de wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk?

Uitleg over de WBSO: welke voordelen levert het op en hoe vraag je hem aan?

Met de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) bevordert de overheid innovatie. Het is een subsidie waar jaarlijks tienduizenden ondernemers gebruik van maken. Wat kun je met de WBSO en hoe kom je in aanmerking voor WBSO-subsidie?

20 februari 2024 6 minuten

Welke subsidies zijn er voor innovatie?

Maak handig gebruik van subsidie voor innovatie en duurzaamheid

Hoe kom je aan geld voor innovatie? Er zijn genoeg subsidies en andere hulpregelingen beschikbaar. Maar veel subsidiepotjes raken niet leeg, omdat ondernemers niet weten dat ze bestaan. Zonde. Wil je weten wat er mogelijk is qua innovatie-subsidie? Gebruik dit artikel als startpunt!

16 februari 2024 6 minuten

SLIM-subsidie 2024: investeer in de ontwikkeling van je personeel

Dit zijn de subsidiebedragen en de tijdvakken voor je aanvraag

Voor 2024 is er in totaal € 47,2 miljoen beschikbaar gesteld onder de SLIM-subsidie. Deze subsidie helpt je te investeren in opleiding en ontwikkeling van je personeel. Daarmee blijf je een aantrekkelijke werkgever en kan je onderneming beter meebewegen met de veranderende markt. Waarvoor kun je de SLIM-subsidie gebruiken en hoe vraag je die aan?

08 februari 2024 4 minuten

STAP-budget uitgelegd voor werkgevers

STAP-budget bestaat niet meer in 2024, dit kun je doen

Het STAP-budget was € 1.000 subsidie voor scholing en ontwikkeling. Iedereen mocht het aanvragen. De regeling was zo populair, dat de subsidiepot meestal binnen een paar uur na opening van het loket leeg was. Hoe zag het STAP-budget eruit? En wat zijn je alternatieven als je wilt investeren in de scholing van je personeel?

02 februari 2024 3 minuten

NL Leert Door subsidie: gratis scholing voor je werknemers

Dit zijn de alternatieven nu deze regeling gesloten is

De Nederland Leert Door-subsidie was een regeling die iedereen in Nederland - mensen in loondienst, zzp’ers of personen zonder werk - de kans bood om zich gratis om- of bij te scholen. Hoe zag deze subsidie eruit? En welke regelingen zijn er nu beschikbaar als je je personeel verder wilt opleiden?

02 februari 2024 4 minuten

Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM) geopend

Loket energieadvies open tussen 1 april en 30 september 2023

Ondernemers kunnen vanaf 1 april 2023 weer subsidie aanvragen voor een energieadviseur en ondersteuning bij de uitvoering van het energieadvies. Het maximale subsidiebedrag is € 2.500, opgesplitst in een gedeelte voor het advies en een gedeelte voor de ondersteuning.

03 april 2023 2 minuten

Brexit Adjustment Reserve (BAR) - compensatie voor omzetverlies VK

Kom je in aanmerking voor compensatie?

Met de Brexit Adjustment Reserve helpt de EU je als je zakelijk geraakt bent door de Brexit. Dus ben je visser of heeft het vertrek van het Verenigd Koninkrijk nadelige gevolgen voor jouw bedrijf? Dan stelt de EU geld voor je beschikbaar.

01 november 2022 3 minuten

Exportsubsidies en regelingen voor internationaal zakendoen

Welke financiering is er voor ondernemen in het buitenland?

Met exportsubsidies en voordelige regelingen voor internationaal zakendoen wil de overheid ondernemers ondersteunen die stappen buiten de Nederlandse grenzen willen zetten. Voor de eerste verkennende stappen, maar ook voor het demonstreren en positioneren van je product of dienst.

01 november 2022 3 minuten

Overzicht subsidies startende ondernemer

Welke subsidies zijn er voor starters?

Er zijn verschillende subsidies voor startende ondernemers. De overheid wil daarmee ondernemerschap stimuleren. Hoe kun je profiteren van starters subsidie? Bekijk de mogelijkheden en voorwaarden voor ondernemers.

25 oktober 2022 5 minuten

SIB-regeling: subsidie voor internationaal ondernemen

Financiële hulp bij opstarten van export

Met Support International Business (SIB) kun je subsidie krijgen om jouw exportavontuur te starten. Hoe begin je met het exporteren van een dienst? En hoe werkt het exporteren van producten? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Met deze en andere opstartvragen kan de SIB-regeling je helpen.

25 oktober 2022 4 minuten

HER+ subsidie: voor minder CO2 en minder kosten

Subsidie voor innovatieve projecten die leiden tot minder CO2 en minder kosten. Win-win!

Om de klimaatdoelen van 2030 te halen en een groene economie te realiseren is CO2-reductie hard nodig. Met de subsidieregeling Hernieuwbare Energietransitie (HER+) stimuleert de overheid bedrijven om hun bedrijfsvoering te verduurzamen.

25 oktober 2022 5 minuten

SDE++ 2023: Subsidieregeling voor opwekken van duurzame energie

Loket SDE++ voor 2022 gesloten

Heeft je bedrijf of instelling plannen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een grootschalige warmtepomp? Dan heb je recht op de SDE++-subsidie: 15 jaar lang ontvang je een vergoeding per opgewekte kWh.

24 oktober 2022 3 minuten

DHI-subsidie voor internationaal ondernemen

Voor ondernemingen die internationaal willen gaan

DHI-subsidie is een regeling speciaal voor ondernemers die een product, technologie of dienst willen gaan exporteren naar het buitenland. Bijvoorbeeld als je wilt investeren in een bedrijf of mogelijke klanten wilt overtuigen van jouw technologie, techniek of dienst.

24 oktober 2022 2 minuten

DEI+ subsidie voor energie- en klimaatinnovatie

Subsidieregeling voor bedrijven ter bevordering van innovatieve klimaatprojecten

Met de DEI subsidie stimuleert de Nederlandse overheid het verduurzamen van bedrijven. Denk aan maatregelen om minder CO2 uit te stoten, het hergebruiken van afval voor nieuwe materialen en meer. Een subsidie voor innovatieve ondernemers dus. Lees hier wat de DEI+ subsidie precies is, aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe je 'm aanvraagt.

11 oktober 2022 3 minuten

ISDE: investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing

Voordelig investeren in duurzame energie voor woningeigenaren én zakelijke gebruikers

De ISDE wordt vaak aangevraagd voor door particulieren met een eigen huis. Maar wist je dat deze subsidie ook zakelijk gebruikt kan worden? Bekijk snel of deze investeringssubsidie ook mogelijkheden biedt voor jouw bedrijf.

11 oktober 2022 4 minuten

MOOI-subsidie

Samenwerkingssubsidie als je wilt bijdragen aan de klimaatdoelen

Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) is een regeling voor partijen die willen samenwerken aan innovatieve oplossingen die bijdragen aan de klimaatdoelen. Hoe kom je in aanmerking voor MOOI-subsidie en wat zijn de voorwaarden?

06 juni 2022 3 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 29 totaal, er zijn meerdere pagina's