Duurzaamheidskeurmerken

Duurzaam ondernemen

Van A naar B Corp: Hoe verkrijg je een B Corp-certificering?

De wereld van Gecertificeerde B Corps in vogelvlucht

Bedrijven met een B Corp-certificering zijn in opmars. Dat is goed nieuws! Want deze bedrijven voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van sociale en ecologische impact. Wat de B Corp-certificering precies inhoudt én hoe je ernaar toe kunt werken, vind je in dit artikel.

22 december 2023 5 minuten

De BVm: wat is het, hoe word je het en waarom is dit interessant?

Alles over de Besloten Vennootschap met een Maatschappelijk doel

Steeds meer bedrijven hebben het nastreven van winst niet langer als enige doel; ze willen van waarde zijn voor maatschappij en milieu. In de toekomst kunnen deze bedrijven hun maatschappelijke ambities kracht bijzetten door een BVm te worden. Deze wettelijke regeling is nog in ontwikkeling, maar we helpen je graag alvast met oriënteren en voorsorteren.

23 oktober 2023 3 minuten

EcoVadis: hoe werkt de rating en wat levert het je op?

De duurzaamheidsrating van EcoVadis uitgelegd

Steeds meer bedrijven erkennen het belang van een duurzame bedrijfsvoering. Ze willen inzicht in hun huidige prestaties op duurzaamheid en willen weten waar ze hun pijlen op moeten richten om die te verbeteren. En vragen dit ook van hun zakenpartners en leveranciers. Een EcoVadis rating verkrijgen kan je hierbij helpen. Maar wat is EcoVadis precies en waarom zou je als bedrijf met deze methodiek aan de slag gaan?

30 januari 2023 3 minuten

Duurzaamheidskeurmerken voor je bedrijf: welke zijn er en hoe kies je de juiste?

De belangrijkste keurmerken voor duurzaam ondernemen uitgelegd

Keurmerken, het stikt ervan. Ook op het gebied van duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Toewerken naar een keurmerk duurzaamheid kan je bedrijf veel opleveren. Als je om de juiste redenen voor een nuttig keurmerk kiest tenminste. We maken je graag wegwijs en helpen je kiezen.

30 januari 2023 6 minuten

ISO 26000: wat zijn de voordelen en hoe voldoe je eraan?

ISO 26000 uitgelegd

Certificeringen kunnen richting geven als je met duurzaamheid aan de slag wilt. En verifiëren wat jouw bedrijf doet voor mens en milieu. ISO 26000 heeft een duidelijke link met duurzaam ondernemen. Wat houdt deze ISO norm in en wat levert het je bedrijf op?

30 januari 2023 2 minuten

ISO 50001: wat zijn de voordelen en hoe voldoe je eraan?

ISO 50001 uitgelegd

Certificeringen kunnen richting geven als je met duurzaamheid aan de slag wilt. En verifiëren wat jouw bedrijf doet voor mens en milieu. ISO 50001 heeft een duidelijke link met duurzaam ondernemen. Wat houdt deze ISO norm in en wat levert het je bedrijf op?

30 januari 2023 2 minuten

Zo word je een Great Place to Work

Een internationale erkenning voor goed werkgeverschap

Wat is een Great Place to Work? Met andere woorden: Wanneer ben je een uitstekende werkgever? Als je in aanmerking wilt komen voor deze internationale erkenning, dan luister je naar je medewerkers en creëer je op diverse manieren waarde voor hen. In dit artikel vertellen we je er meer over.

13 december 2022 4 minuten

BREEAM-certificering: hoe behaal je het en wat levert het op?

De BREEAM-NL certificering uitgelegd

Met BREEAM-NL krijg je als ondernemer inzicht in hoe je bedrijfsvastgoed presteert op duurzaamheid. Gebouwen die voldoen aan de de BREEAM-NL certificering, blinken uit op bijvoorbeeld materiaalgebruik, energie-efficiëntie en een gezond binnenklimaat. En daar pluk je als ondernemer op meerdere manieren de vruchten van, of je nou huurder of pandeigenaar bent.

09 december 2022 5 minuten

ISO 14001: wat levert het op en hoe behaal je de certificering?

De ISO 14001 certificering uitgelegd en een voorbeeld uit de praktijk

Certificeringen kunnen richting geven wanneer je binnen jouw bedrijf met duurzaamheid aan de slag wilt. En verifiëren wat jouw bedrijf doet voor mens en milieu. Van de vele ISO normen heeft ISO 14001 een duidelijke link met duurzaam ondernemen. Wat houdt deze ISO norm in en wat levert het je bedrijf op? We helpen je op weg.

21 november 2022 4 minuten

CO2-prestatieladder: verbeter je impact op het milieu

Een certificering voor het meten en reduceren van je CO2-uitstoot

Certificeringen kunnen bijzonder handig zijn voor duurzame ondernemers. De CO2-prestatieladder is daar één van. Wat houdt deze certificering in en wat levert het je op?

01 november 2022 4 minuten