Elektrisch rijden

Mobiliteit

2023 is hét jaar van de goedkope elektrische auto’s

De beste (hele) kleine zakelijke elektrische auto's op een rij

2023 is het jaar van de goedkope zakelijke elektrische auto. Tenminste, als je helemaal in het laagste bijtellingstarief wilt vallen. Met welke modellen profiteer je van het laagste bijtellingstarief? Dit zijn de goedkoopste elektrische auto’s in 2023.

27 januari 2023 2 minuten

Elektrische auto: bijtelling in 2023

Zo ben je als zakelijke elektrische rijder het voordeligst uit

De gunstige bijtelling voor elektrische auto’s voor ondernemers wordt stapsgewijs afgebouwd tot de bijtelling in 2026 gelijk is aan die van alle andere auto’s. Biedt elektrisch rijden de ondernemer nog wel voldoende voordelen? Een overzicht van de overgebleven fiscale regelingen en subsidies voor elektrische auto's.

02 januari 2023 4 minuten

Regelingen voor elektrisch rijden in 2023

Zo wordt elektrisch rijden nog aantrekkelijker

De overheid stimuleert elektrisch rijden op verschillende manieren. Een bekende regeling is het aantrekkelijke bijtellingspercentage voor elektrische auto's. Maar dit voordeel wordt afgebouwd, totdat in 2026 het bijtellingsvoordeel helemaal is verdwenen. Welke regelingen zijn er nog meer? En hoe zit het met elektrische bedrijfswagens leasen?

02 januari 2023 3 minuten

Wat kost elektrisch rijden in 2023?

Is elektrisch rijden goedkoper of duurder? En hoe zit het met subsidie?

Elektrisch rijden is erg populair en dat zal de aankomende jaren alleen maar toenemen. Met welke kosten moet je rekening houden wanneer je als ondernemer elektrisch gaat rijden in 2023? In dit artikel lees je wat je kunt verwachten.

12 december 2022 5 minuten

Zakelijk elektrisch rijden: de voor- en nadelen

Ontdek of zakelijk elektrisch rijden iets voor jou is

Zakelijk elektrisch rijden is duurzamer, voordeliger en je kunt de auto voor de deur opladen. Maar er zijn ook argumenten tegen elektrisch rijden, zoals een kleinere actieradius en hogere aanschafkosten. Bovendien duurt laden langer dan tanken. Hoe kom je erachter of een zakelijke elektrische auto iets voor jou is? We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

21 november 2022 5 minuten

Een (plug-in) hybride wagenpark

Welke soorten hybride auto’s zijn er?

Een duurzaam wagenpark is in opkomst. De verwachting is dat er in 2030 maar liefst 1,9 miljoen elektrische auto’s op de weg zijn. Om hier vast aan te wennen, kun je beginnen met een (plug-in) hybride wagenpark.

26 augustus 2020 2 minuten

Voordelen van hybride rijden

Wat zijn de opties en wat zijn de voordelen van hybride?

Voor wie graag elektrisch wil rijden maar een volledig elektrische wagenpark nog niet aandurft, zijn er verschillende modellen hybride auto’s. Wat zijn de opties en wat zijn de voordelen van hybride?

26 augustus 2020 2 minuten