Personeel ontwikkelen

Personeel

Wat leveren jonge werknemers me op?

Frisse blik en nieuwe kennis maakt jongeren tot aanwinst

Vijf jaar werkervaring is geen gekke eis in een vacature. Besef je wel dat je daarmee jongeren uitsluit die juist van grote waarde kunnen zijn voor je bedrijf? Een frisse blik, nieuwe kennis, een oplossingsgerichte manier van werken: zomaar wat voordelen van jonge werknemers.

25 september 2013 2 minuten

Wat is het nut van een loopbaangesprek?

Zorg dat je personeel zich blijft ontwikkelen

Als ondernemer staat groei van je bedrijf voorop. Dat lukt alleen als je personeel meegroeit. Niet zozeer in aantal. Je medewerkers moeten in de toekomst ook over de juiste kennis en vaardigheden beschikken. Een loopbaangesprek is daarbij een handig instrument.

24 juni 2013 2 minuten

Hoe maak je een personeelsscan?

Breng de kwaliteiten en het potentieel van je personeel in kaart

Met een personeelsscan zie je direct hoeveel kwaliteit je in huis hebt en welke medewerkers nog groeipotentie hebben. Hoe maak je zo'n foto van je personeel?

21 februari 2013 2 minuten

Hoe moet ik notuleren?

Leer hoe je een goed verslag kunt maken

Het is een hele kunst om een goed verslag te maken van een vergadering. Wat is het belang van een goede notulist? Aan welke eisen moeten notulen doen? En welke eigenschappen horen bij een goede notulist?

31 januari 2013 2 minuten

Hoe motiveer ik mijn werknemers om verder te leren?

Hoe zorg je dat iemand zich verder wil ontwikkelen?

Het is belangrijk dat werknemers zich blijven ontwikkelen in hun werk. Als werkgever ben je daarvan overtuigd. Maar hoe breng je dat over op medewerkers die sceptisch zijn over het volgen van een cursus of opleiding?

17 september 2012 2 minuten

Hoe zet je een intern leertraject op?

School medewerkers binnen je bedrijf

Leertrajecten binnen een bedrijf zijn een mooi alternatief voor cursussen van externe aanbieders. De kosten liggen veelal lager, de opgedane kennis is direct toepasbaar en de leerervaring is volledig afgestemd op de eigen bedrijfspraktijk.

17 september 2012 3 minuten

Wat is competentiemanagement?

Een stappenplan voor de mkb-er

Competentiemanagement heeft als doel de competenties van je medewerkers verder te ontwikkelen. Zodat zij hun werk nog beter doen. En je bedrijf verder groeit. Het is bovendien een praktisch instrument voor loopbaanbeleid. Hoe voer je competentiemanagement in?

17 september 2012 2 minuten

Wat levert een lerende organisatie mij als ondernemer op?

De voordelen van een leercultuur

Een leercultuur in je bedrijf. Het klinkt zo mooi, maar welke voordelen heeft deze manier van werken voor jou als ondernemer? Wij zetten de belangrijkste pluspunten op een rijtje.

17 september 2012 3 minuten

Hoe zorg ik dat mijn mensen gaan meedenken?

Stappenplan: zo geef je leiding aan een lerende organisatie

Je zou je bedrijf graag willen veranderen in een lerende organisatie. Waarin je mensen leergierig zijn en oplossingsgericht meedenken. En waarmee je bedrijf flexibeler wordt. Hoe doe je dat? Het vereist bovenal een een andere manier van leidinggevende.

17 september 2012 2 minuten

Hoe ga ik om met oudere medewerkers?

Leer hoe je je oudere personeel behoudt

Waar je vroeger niet wist hoe snel je oude medewerkers moest vervangen voor jonge mensen, is het nu juist belangrijk te kunnen dealen met vergrijzing. Je hebt je oude medewerkers over een paar jaar hard nodig.

14 augustus 2012 4 minuten

Seksuele intimidatie

Wat kan en moet ik er als werkgever tegen doen?

Seksuele intimidatie op het werk leidt tot spanningen en een slechte werksfeer. Dit kan zo erg worden dat medewerkers niet meer goed kunnen functioneren, zich ziek melden of zelfs ontslag nemen. Bescherm je personeel tegen seksuele intimidatie en de nadelige gevolgen daarvan.

03 augustus 2012 3 minuten

Hoe voorkom ik taalbarrières?

Taalproblemen zorgen voor onveilgheid in je bedrijf

5 tot 10 procent van de ongevallen wordt veroorzaakt door miscommunicatie. Heb je medewerkers uit EU-landen als Polen en Roemenië? Stel een apart veiligheidsbeleid op voor deze personeelsleden.

03 augustus 2012 1 minuten

Hoe pak ik een reorganisatie aan?

Hoe ga ik om met vertrekkende en blijvende medewerkers?

Reorganisatie brengt onrust en onzekerheid met zich mee. Aan jou de schone taak om te zorgen dat je reorganisatie goed verloopt en niet ten koste gaat van de kwaliteit van je onderneming.

03 augustus 2012 2 minuten

Getoond 37 tot en met 50 van 50 totaal, er zijn meerdere pagina's