Wat is mobiel werken?

Hier moet je aan denken als je medewerkers hybride werken

Vrouw- thuiswerken - koffie - computer

Mobiel werken, ook wel hybride werken genoemd, draait erom dat jij en je medewerkers volledig plaatsonafhankelijk kunnen werken. Dit heeft verschillende voordelen, zoals een betere werk-privébalans en kostenbesparing. Toch zijn er ook een aantal aandachtspunten. In dit artikelen bespreken we waar je allemaal aan moet denken als je overstapt op mobiel (thuis)werken.

Werk-privébalans en betere productiviteit

Mobiel werken geeft je werknemers veel flexibiliteit. Binnen de gemaakte afspraken kunnen ze zelf bepalen waar en wanneer ze werken. Niet iedereen functioneert optimaal volgens het traditionele 9-tot-5-schema. Sommige mensen zijn 's ochtends vroeg productiever, terwijl anderen juist in de avonduren floreren. Hybride werken stelt werknemers in staat om hun werktijden aan te passen aan hun natuurlijke ritme, waardoor ze op de meest productieve momenten kunnen werken.

Dit betekent in de praktijk dat het gemakkelijker wordt om werk en privé te combineren. Een uurtje vrij om te sporten kan namelijk prima ‘s avonds ingehaald worden. Verschillende onderzoeken laten zien dat ziekteverzuim onder mobiele werkers lager is dan bij personeel dat elke dag op vaste tijden kantoor werkt.

Het kantoor zelf wordt steeds meer een ontmoetingsplek. Naast goede randapparatuur en comfortabele werkplekken is het essentieel dat collega’s hun informatie en kennis snel kunnen uitwisselen en delen. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van online samenwerkingstools als Microsoft Teams.

Mobiel werken met behulp van de cloud

Wanneer jouw medewerkers mobiel gaan werken, is het belangrijk dat ze altijd en overal bij hun bestanden kunnen. Daarom is het handig om je medewerkers in de cloud te laten werken. Het is dan niet meer nodig om verbinding te maken met het interne netwerk, of om alles op de harde schijf van de laptop te zetten.

Gaan je medewerkers naast mobiel thuiswerken ook onderweg werken? Dan is het is ook handig om ervoor te zorgen dat je medewerkers altijd en overal veilig verbinding kunnen maken met internet. Dat kan bijvoorbeeld via een dongle met simkaart. Er zijn ook laptops waarbij je de simkaart zonder dongle kunt gebruiken. Belangrijk: een open Wifi-netwerk is dus niet veilig genoeg.

Bespaar geld en ruimte met hybride werken

Een ander belangrijk voordeel van hybride werken, is dat je minder werkplekken nodig hebt. Waar veel medewerkers voor de coronacrisis nog standaard elke dag naar kantoor kwamen, is dat inmiddels minder gebruikelijk. De thuiswerkplek is vaak geschikter voor werk waarbij je medewerkers zich moeten concentreren. Dat is in een drukke kantoortuin toch vaak lastiger.

Het zal in de praktijk dus minder vaak voorkomen dat iedereen tegelijkertijd op kantoor aan het werk is. Dit geeft je de mogelijkheid om efficiënter gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Misschien is het wel veel gunstiger om een aantal individuele werkplekken op te offeren voor een nieuwe, ruimere vergaderruimte. Het kan ook een interessante optie zijn om te verhuizen naar een kleiner, goedkoper kantoor.

Files terugdringen

Door het invoeren van het nieuwe werken neemt de reistijd voor de werknemer vaak af of wordt deze beter verdeeld over de dag. Dit heeft een positief effect op het terugdringen van de files en dus ook op het milieu. Op deze manier draagt flexibel werken ook bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Daar komt bij dat medewerkers niet per se vrolijker of productiever worden van in de file staan.

Mobiel thuiswerken als arbeidsvoorwaarde

Sinds de coronacrisis zijn veel medewerkers overtuigd van de voordelen van (deels) thuiswerken. Een goed doordacht hybride werken-beleid kan dan ook een goede troef zijn voor het aantrekken en behouden van talent. Wanneer medewerkers zelf kunnen bepalen waar en wanneer ze werken, kan dit zorgen voor een betere werk-privébalans. Door de mogelijkheid om hybride te werken aan te bieden, laat je als organisatie zien dat je oog hebt voor de individuele behoeften van medewerkers.

Werkplezier en teamdynamiek versterken

Gaan je medewerkers mobiel werken? Dan is het belangrijk om voldoende aandacht te hebben voor het werkplezier. Doordat collega’s bij hybride werken niet meer dagelijks op dezelfde locatie werken, ontstaat er een grotere behoefte aan effectieve communicatie en teambuilding. Online samenwerkingstools zijn hiervoor niet genoeg. Het is belangrijk dat medewerkers elkaar in het echt te zien, om een band op te kunnen bouwen.

Als ondernemer kun je hierin het voortouw nemen door teambijeenkomsten te organiseren waar medewerkers informeel kunnen bijpraten. Zo zorg je voor meer betrokkenheid en verbondenheid binnen het team.

Wat vind je van dit artikel?

Pauline Veenstra

Auteur

Pauline Veenstra

Als freelance copywriter schrijf ik voor veel verschillende ondernemersplatforms, waaronder MKBSD. Ik vind het ontzettend leuk om de verhalen van ondernemers vast te leggen, het starten van een eigen bedrijf is immers een groot avontuur! Verder houd ik ervan om complexe thema’s als financiering en belastingzaken uit te leggen op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. Zo hoop ik jouw leven als ondernemer net wat gemakkelijker te maken.