Beloning & arbeidsvoorwaarden

Personeel

Vakantie-uren: hoeveel, verval & uitbetaling

Houd de vakantie-uren van jouw werknemer altijd nauwkeurig bij!

De zomer staat voor de deur. De vakantie komt er weer aan. Heerlijk! Alhoewel: het levert soms ook de nodige meningsverschillen op tussen werkgever en werknemer. Hoeveel vakantiedagen heeft jouw werknemer precies meegenomen uit vorig jaar, welke dagen zijn inmiddels vervallen en hoe zit het nou met wettelijk en bovenwettelijke vakantiedagen? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen als het gaat om opgebouwde vakantie-uren. Tijd om hierin algemene duidelijkheid te scheppen en je geheugen wat op te frissen, zodat dit onderwerp jou als werkgever in de toekomst geen hoofdbrekens meer kost.

25 september 2019 2 minuten

Zo regel je een huis voor je expat

Personeel in het buitenland

Ook personeel dat over de grens werkt, heeft een dak boven het hoofd nodig. Soms voor een paar weken, soms voor een paar jaar. Wat komt er allemaal bij kijken als je een huis wilt regelen voor je werknemer in het buitenland?

13 oktober 2015 3 minuten

Arbeidsvoorwaarden versoberen. Hoe doe je dat?

Regelingen downsizen en extraatjes afschaffen.

Ruim een derde van de ondernemers heeft in de afgelopen drie jaar secundaire arbeidsvoorwaarden van het personeel versoberd. Nog eens 20 procent wíl dat doen. Om te besparen vanwege de crisis. Dat blijkt uit een enquête van TNS Nipo in opdracht van het Financieele Dagblad. Hoe pak je zo’n versobering nu eigenlijk aan? En mag je zomaar regelingen afschaffen of aanpassen?

15 juni 2015 2 minuten

De fiscale regels rond de dertiende maand

Hoe zit het precies met de eindejaarsbonus en dertiende maand?

Wil jij je personeel aan het einde van het jaar iets extra's geven? Dit zijn de fiscale en juridische regels rond de eindejaarsbonus en de dertiende maand.

02 december 2013 2 minuten

Wat is de spaarloonregeling?

Wat houdt de spaarloonregeling precies in?

Met een spaarloonregeling kan een medewerker belastingvrij een deel van zijn of haar brutoloon sparen. Dit geld moet gestort worden op een bijzondere bankrekening. Lees hier over de voorwaarden van de regeling.

07 augustus 2012 2 minuten

Wat is een gangbaar target voor een bonus?

Wees duidelijk naar je personeel!

In sommige functies is het gebruikelijk om naast het gewone salaris een prestatiebeloning of bonus toe te kennen. De bedoeling is dat je medewerker een beter resultaat behaalt door het vooruitzicht op een bonus.

07 augustus 2012 2 minuten

Hoe regel ik vaste kostenvergoeding?

Een goede onkostenregeling is belangrijk

Wil je kosten van personeel vergoeden, dan kun je dat doen door voor een vaste kostenvergoeding te kiezen.

06 augustus 2012 3 minuten

Getoond 37 tot en met 54 van 70 totaal, er zijn meerdere pagina's