4x handige online agenda

Altijd en overal afspraken maken

agenda, planner, online

Je hebt je smartphone altijd bij de hand - toch? Zo ja, dan kun je je papieren agenda wel wegdoen. Met een online agenda kun je altijd en overal afspraken maken, bijwerken en synchroniseren.

Je kunt collega’s of externe contacten uitnodigen, er is ruimte voor notities en je kunt een online agenda koppelen met e-mail, online documenten, adressen, routebeschrijvingen, noem maar op. In dit artikel vergelijken we vier online agenda’s met elkaar.

DAgenda

De online agenda van DAgenda is speciaal voor het mkb ontwikkeld. Het is mogelijk om te werken met meerdere gebruikers en/of meerdere agenda’s. Je kunt ook meerdere agenda’s tegelijkertijd inzien. De agenda kan beheerd worden via een internetbrowser en mobiele app. Je kunt meerdere agenda’s tegelijkertijd bekijken: handig om te zien wanneer je een teammeeting kunt plannen. De agenda geeft de mogelijkheid alle afspraken te exporteren naar Excel, een backup te maken in Excel en je kunt contactpersonen toevoegen aan het DAgenda adresboek. Het voordeel daarvan is dat je contacten een afspraakbevestiging kan versturen vanuit je agenda. Je kunt ook kiezen voor DAgenda Public. Hierin kunnen je contacten zelf afspraak verzoeken zetten waarvan je per mail op de hoogte wordt gebracht.

DayHaps

Een app gemaakt om agenda’s te delen met je familie, sportteam en natuurlijk collega’s. DayHaps is gemaakt voor gezamenlijke groepsagenda’s. Je voegt contactpersonen toe, in dit geval je medewerkers, en genodigden kunnen reageren op activiteiten. Zo ziet iedereen wie er aanwezig zal zijn bij een bepaalde meeting of activiteit. Je kunt zelf instellen of je notificaties ontvangt en welke agenda’s je aan of uit zet. In het maandoverzicht zie je in één keer alle activiteiten waar je naartoe gaat. De agenda is ideaal als interactief overzicht met duidelijke event details. Misschien meer geschikt voor de vrijmibo, sportclubjes van collega’s en werk-gerelateerde evenementen dan voor op kantoor.

Google Calendar

De agenda van Google is misschien wel het meest bekend: je krijgt ‘m gratis bij een Google- account en is geschikt voor zowel desktop als mobiel. Voordeel van een Google product is dat je de agenda kunt koppelen aan je e-mail, je contactenlijst, Google Drive en andere Google apps. Je kunt de kalender per maand, week of per dag bekijken en evenementen uit Gmail worden automatisch toegevoegd. Je kunt herinneringen en to-do’s aanmaken en naast je ingeplande afspraken bekijken. Daarnaast kun je via de app zogenaamde Goals aanmaken, bijvoorbeeld ‘3 stand-ups per week’ of ‘30 minuten wandelen per dag’ en de agenda plant dit automatisch voor je in tussen je afspraken door. Zo hoef je er zelf niet aan te denken.

Online agenda

Met onlineagenda.nl kun je je eigen afspraken inplannen en bijhouden, maar ook de afspraken van je personeel of collega’s inzien. Het soort afspraak en de status van de afspraak bepaalt de kleur waarin deze wordt weergegeven. Zo zie je bijvoorbeeld in één oogopslag hoeveel interne meetings op kantoor en hoeveel bezoeken aan klanten er gepland zijn. Op een apart scherm plan je nieuwe afspraken in, het systeem houdt automatisch rekening met de beschikbare tijd en met specialisaties van het team. In datzelfde scherm kies je een bestaand contactpersoon met wie je de afspraak hebt, of maak je een nieuw contact aan. Binnen de afspraak zie je niet alleen waar, wanneer en met wie je hebt afgesproken, maar ook de desbetreffende klantgegevens, klanthistorie en eventueel de kosten.

Wat vind je van dit artikel?