5x Efficiënte urenregistratie software

Nooit meer uren bijhouden in Excel!

Veel ondernemers en hun medewerkers zijn uren tijd kwijt aan hun urenregistraties - ironisch. Gelukkig bestaan er ook urenregistratiesystemen die wél in jouw voordeel werken. Zo weet jij als ondernemer hoe declarabel jouw medewerkers en opdrachten met een vaste projectprijs zijn. Wij namen vijf systemen onder loep, zodat jij een weloverwogen keus kan maken welke urenregistratie software het best bij jou past.

Digitaal Kantoor

Digitaal Kantoor is een combinatie tool van online boekhouding, facturatie, projecten en urenregistratie, CRM, handel en voorraadbeheer. De urenregistratie software is alleen te gebruiken wanneer je de module Projecten afneemt. Het is mogelijk om de uren per dag, per week of automatisch via de stopwatch bij te houden. Het is alleen mogelijk om uren op projecten te schrijven waaraan de gebruiker gekoppeld is. Voor jou als manager is er een overzicht waarop je de geschreven uren van de medewerkers kunt inzien, hun declarabiliteit en de nog te factureren uren.

Teamleader

De urenregistratie software van Teamleader is onderdeel van een alles-in-één-pakket waarin CRM, sales, projectmanagement en facturatie bij elkaar komen. Je bent als gebruiker niet verplicht al deze modules aan te schaffen en de urenregistratie software is gewoon onderdeel van het basispakket! Wanneer je de tool koppelt aan jouw online agenda, worden de gepresteerde uren automatisch bijgehouden. De urenregistratie start automatisch wanneer je bij Teamleader inlogt en herstart bij iedere taak. Je kunt je uren ook handmatig invoeren en eventueel bijhouden per klant of project. Je geregistreerde, factureerbare prestaties zet je met één klik om in een factuur. Ontzettend handig! In het dag- en weekoverzicht kun jij als manager of eigenaar bijhouden hoeveel tijd medewerkers aan taken of projecten besteden. Nieuwe inzichten haal je uit de statistieken van projectgebonden tijdregistratie, de rapporten kun je downloaden in een Excel-bestand.

Thinq

Het urenregistratiesysteem van Thinq is onderdeel van hun facturatiemodule. Naast uren registreren kun je als gebruiker ook digitale facturen sturen. Het systeem stelt je in staat om uren per klant op projectniveau te registreren. Het opzetten van het systeem kost enige moeite, waarbij je projecten, klanten en taken aan moet maken. Alleen geselecteerde projectleden kunnen uren bijhouden op de projecten. Dit betekent dat er dus iemand aangewezen moet worden die de projectadministratie in het systeem op orde houdt. Via het dashboard houd je per project of klant het budget en gewerkt aantal uur in de gaten. Zo voorkom je dat een opdracht niet rendabel blijkt.

TimeChimp

Deze urenregistratie tool is geen onderdeel van een grotere tool, maar kun je wel koppelen aan enkele andere facturatiesystemen. Je kunt de timer het werk voor je laten doen of uren met de hand bijhouden in het systeem en koppelen aan een klant, project en/of activiteit. Als manager of eigenaar kun je de module met uren goedkeuren, dit neemt veel werk uit handen van de projectmanager. Nadat de uren (per week of per maand) zijn goedgekeurd, kunnen deze niet meer bewerkt worden, achteraf verlofuren muteren is dus niet mogelijk. De tool is ook voorzien van rittenregistratie, om reiskosten gemakkelijk door te berekenen. Handig als je ritten wilt verantwoorden aan de Belastingdienst wanneer je een auto van de zaak hebt!

Wat vind je van dit artikel?