Hoe werkt Zoom video conferencing?

Start een online meeting met Zoom

Hoe werkt Zoom video conferencing

Zoom is een online vergaderplatform dat veel gebruikt wordt om op afstand te vergaderen. In een handomdraai nodig je tot 1000 mensen uit voor je meeting.

De online meeting is razend populair, met een goede reden. Nu steeds meer mensen op afstand of onderweg aan het werk zijn, is het onlogisch om voor elke vergadering naar kantoor te komen. Opties als Zoom video conferencing zijn praktischer en besparen tegelijkertijd reistijd en reiskosten.

Voordelen van een Zoom teleconference

Van alle online vergadertools is Zoom een van de meest populaire. Je kunt een Zoom online meeting bijwonen via je laptop, smartphone en tablet. De gebruikers zijn vooral te spreken over de gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit van de verbinding. Je kunt met Zoom video conferencing ook eenvoudig je scherm delen, zo kun je bijvoorbeeld op afstand een presentatie geven. Door te investeren in een goede webcam en headset haal je nog meer uit je online meeting.

Een ander groot voordeel is dat alleen de host een account nodig heeft. Andere deelnemers kunnen dus direct virtueel aanschuiven. Je kunt zelf bepalen welke microfoons aan zijn en welke niet. Dit voorkomt dat mensen door elkaar heen praten, ideaal voor grote groepen.

Hoe duur is Zoom video conferencing? 

De prijs van Zoom video conferencing hangt af van het aantal deelnemers en hoelang je wilt vergaderen.

  • Bij de gratis variant kun je 40 minuten vergaderen met maximaal 100 mensen. Na de 40 minuten kun je wel meteen een nieuwe meeting starten.

  • Wil je onbeperkt vergaderen met maximaal 100 mensen? Dat kost €139,90 per jaar, per host.*

  • Onbeperkt vergaderen met maximaal 300 mensen kost €189,90 per jaar, per host (minimaal 10 hosts).*

  • De meest uitgebreide pakketten faciliteren Zoom meetings met maximaal 500 en 1000 deelnemers. De prijzen zijn vanaf €189,90 per jaar, per host, op aanvraag.*

  • Er zijn ook betaalde pakketten waarmee je onbeperkt met maximaal 1000 deelnemers kunt vergaderen.*

*De betaalde pakketten hebben ook andere extra opties en voordelen.

Zoom conferencing voor beginners

Ga jij je voor het eerst wagen aan video conferencing? Je host een videoconference in drie eenvoudige stappen.

  1. Ga naar https://zoom.us/ en maak je account aan met de knop ‘Sign up, it’s free’.

  2. Selecteer onder ‘Host a meeting’ de optie ‘With video on’. 

  3. Druk op de knop ‘Invite’ onderin je scherm om een uitnodiging te sturen. Je kunt dan een uitnodigingslink naar je deelnemers sturen.

  4. Deelnemers komen eerst in een soort wachtkamer terecht, je moet ze eerst toelaten in de vergadering voordat ze mee kunnen doen met de meeting.

  5. Tijd voor je video meeting!

Als deelnemer hoef je alleen maar op de link te klikken en het wachtwoord in te tikken. Dit voorkomt dat iedereen zomaar mee kan vergaderen. Je kunt ook via de website deelnemen.

Wat vind je van dit artikel?

Pauline Veenstra

Auteur

Pauline Veenstra

Als freelance copywriter schrijf ik voor veel verschillende ondernemersplatforms, waaronder MKBSD. Ik vind het ontzettend leuk om de verhalen van ondernemers vast te leggen, het starten van een eigen bedrijf is immers een groot avontuur! Verder houd ik ervan om complexe thema’s als financiering en belastingzaken uit te leggen op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. Zo hoop ik jouw leven als ondernemer net wat gemakkelijker te maken.