Wat is een goed zakelijk e-mailadres?

Zorg dat je betrouwbaar overkomt

Mail, mailadres

De manier waarop jij online met jouw klanten en leveranciers communiceert, bepaalt of je betrouwbaar overkomt. Daarom is het belangrijk een betrouwbaar zakelijk e-mailadres te kiezen.

Maar wat maakt een e-mailadres nu betrouwbaar? E-mailadressen die eindigen op de domeinnaam van jouw website worden vaker gezien als betrouwbaar. Stel je maar eens voor: je bent op zoek naar een schilder en vindt online een geschikt bedrijf. Wanneer het zakelijke e-mailadres schildersbedrijfjansen@hotmail.com is, komt dat minder professioneel over dan info@schildersbedrijfjansen.nl, nietwaar? Zo denken jouw potentiële klanten en businesspartners doorgaans ook. 

Wat zet je voor de @?

Het is dus aan te raden om een e-mailadres te gebruiken dat eindigt op jouw domeinnaam. Maar wat zet je voor het @? Veel bedrijven gebruiken een info@-adres. Dit is prima voor de algemene mail. Echter is het ook een anoniem adres en heb je als verzender geen idee wie de e-mail ontvangt. Daarom is het verstandig voor jezelf en je medewerkers aparte mailadressen aan te maken. Bijvoorbeeld johan@schildersbedrijfjansen.nl, peter@schildersbedrijfjansen.nl, etc. Op deze manier is het contact persoonlijker. Bovendien hoef je niet met z’n allen één mailbox bij te houden en dat kan verwarring voorkomen. 

Hoe maak je zo’n e-mailadres aan?

Via de registrar waar je jouw domeinnaam (en eventueel de hosting) van jouw site hebt vastgelegd, kun je ook e-mailadressen aanmaken. Vaak zit dit in het hostingpakket. Soms is het aantal e-mailadressen dat je aan kunt maken beperkt. Let hierop wanneer je voor een hostingpakket kiest. Hoe je deze e-mailadressen aanmaakt en gebruikt kun je vinden op de site van de registrar. Je hoeft slechts een aantal simpele handelingen te volgen. 

Wat vind je van dit artikel?