Webshop

Webwinkeliers verdienen benedenmodaal

Slechts 1 op de 5 ondernemers komt rond van webshop

Zeker 80 procent van de online ondernemers verdient geen modaal inkomen met zijn webshop. Ongeveer de helft van de webwinkeliers heeft een jaaromzet van minder dan 10.000 euro. Bijna één op de drie webwinkeliers heeft zelfs nog nooit een euro winst gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van de expertgroep Online Ondernemen van Shopping2020 onder 500 online ondernemers.

31 januari 2014

"Fysiek winkelen wordt weer belevenis"

Hoe maak jij je als winkelier klaar voor 2020?

Winkels die langzamerhand uit het straatbeeld verdwijnen en worden vervangen door een online shoppingroute. Volgens ICT-bedrijf IBM hoeven we daar niet bang voor te zijn. Niet online shoppen is de trend: fysiek winkelen heeft de toekomst.

20 december 2013

Goede webshop hoger in ranking Google

Klanttevredenheid bepalend voor zoekresultaten Google

Zoekmachine Google wil nog dit jaar een systeem lanceren waardoor webshops die slechte recensies krijgen, lager in de zoekresultaten terecht komen. Daarmee wordt goede feedback nog belangrijker voor het succes van je webshop.

23 oktober 2013

Online betalen en een perfecte bezorging

Fulfilment, kassa en kortingsbonnen

Nog flexibeler en betrouwbaarder opereren in e-commerce is noodzaak, met snelle betaling en perfecte logistiek. En innoveren in 2013, bijvoorbeeld met kortingsbonnen.

22 oktober 2013

Webwinkel in de cloud

Webshop insourcen of outsourcen

Van je bedrijf een gerespecteerde, persoonlijk gewaardeerde online niche maken, dat is een uitdaging voor 2013. Transacties in verschillende vormen aanbieden, vooral mobiel.

22 oktober 2013

Het einde van de Appie

Column Mario van Vliet | Maatwerk wint het van massaconsumptie

De vorige eeuw stond in het teken van de massa. Hoe groter de mogelijke doelgroep was, hoe beter. Massaproductie, massaconsumptie, massacommunicatie. Die tijd ligt achter ons. Dat besef begint langzaamaan door te dringen.

22 oktober 2013

Steeds meer consumenten vinden webshop

Aantal bestellingen in 2012 met 13 procent gegroeid

Recessie? Niet online. Steeds meer klanten weten webshops te vinden. In Nederland wordt elke dag gemiddeld 240.000 keer iets online gekocht. In heel 2012 zijn 88 miljoen bestellingen geplaatst, 13 procent meer dan in 2011.

22 oktober 2013

Online ondernemer, hier liggen je kansen!

Online omzet stijgt nog steeds

Consumenten besteden online steeds meer, ondanks economische tegenwind. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ze dat de komende jaren zelfs steeds meer zullen doen. De online omzet van webwinkels zal naar verwachting gestaag blijven stijgen. Waar liggen voor jou de kansen?

22 oktober 2013

Heel winkelgebied als webshop: 9straatjesonline.com

Online ondernemen met Rosanne Jansen

Het hipste winkelgebied uit Nederland heeft een eigen webwinkel: 9straatjesonline.com. Initiatiefnemers zijn Rosanne Jansen en Valerie van der Meer. Ze haalden er onder meer RTL Boulevard, de Jackie en de Grazia mee. Kwestie van goede marketing of het vinden van een gat in de markt?

22 oktober 2013

Is een webshop de redding?

Column Mario van Vliet | Toekomst van de stenen winkel

Vraag een winkelier naar de toekomst, en het antwoord is waarschijnlijk: "Er zal dan veel meer online verkocht worden." Een waarheid als een koe. Geen speld tussen te krijgen. Wacht drie seconden, en grote kans dat het antwoord een vervolg krijgt. "En daarom gaan we nu serieus werk maken van een webshop."

27 september 2013

Mogen mijn klanten webshop artikelen afhalen?

Nieuwe functies aan je bedrijfspand toevoegen

Je hebt een webshop en wil klanten extra service bieden door hen voortaan ook in je bedrijfspand te ontvangen. Of je wil als ondernemer in de foodsector proeverijen organiseren. Mag dat vanuit je bestaande pand?

04 september 2013

Webshops doen winkels laten verdwijnen

Adviesfunctie steeds belangrijker

Door de toenemende populariteit van webshops zullen bepaalde winkels het steeds moeilijker krijgen en op termijn zelfs geheel verdwijnen uit de binnensteden, zo blijkt uit het onlangs verschenen rapport `Winkelen in het internettijdperk` van het Ruimtelijk Planbureau.

04 september 2013

Webshop noodzakelijk voor winkel

Het hele assortiment moet op internet.

De combinatie van gewone winkel en webshop is onontbeerlijk geworden, stelt de Raad Nederlandse Detailhandel (RND).

04 september 2013

Heb je vragen over de webshop?

Bel 030 2307900

Via het telefoonnummer 030 2307900 kom je direct in contact met één van onze medewerkers. Zij helpen je graag verder met al je vragen!

04 september 2013

Online ondernemers populairder bij klant

Houd je groei vast met behulp van internet

Ondernemers die zichtbaar zijn op internet, zijn populairder bij hun klanten dan ondernemers die zich niet op het wereldwijde web begeven. De consument winkelt steeds vaker online, waardoor winkels met een webshop beter hun groei kunnen vasthouden.

04 september 2013

Marketing voeren zonder budget

Hoe het alfabet van Annette van Herk een webshop is geworden

‘Gratis’ marketing voeren, het kan. Annette van Herk, die samen met Sabeth Elberse de kaartenwebshop LetterPost runt, verwerft bekendheid via ‘no budget marketing’.

04 september 2013

Vooral hoogopgeleide vrouwen shoppen online

Online kopen wordt steeds populairder

Heb je een webshop? Goed nieuws, want online kopen wint aan populariteit. Afgelopen jaar waren er een half miljoen méér Nederlanders tussen 12 en 74 jaar die online winkelden dan in 2009.

04 september 2013

Hoe maak je je webshop succesvol?

Patrick Kerssemakers, CEO bij webwinkel fonq.nl over hun speciale online strategie

Het online warenhuis fonq doet het goed. Zo goed zelfs dat het de FD Gouden Gazelle 2010 won voor het snelst groeiende middelgrote bedrijf van Midden Nederland. Een interview met CEO Patrick Kerssemakers.

04 september 2013

Getoond 55 tot en met 72 van 114 totaal, er zijn meerdere pagina's