Webshop

Webshop voor Amsterdamse negen straatjes

Bewoonster Rosanne Jansen begint webwinkel voor winkelgebied

Het hipste winkelgebied uit Nederland heeft een eigen webwinkel: 9straatjesonline.com. Initiatiefnemers zijn Rosanne Jansen en Valerie van der Meer. Lees hier het interview met Rosanne en Valerie.

04 september 2013

Online zakendoen vanuit de cloud

Wat zijn de voordelen voor mij als ondernemer?

Naast een webshop, een goede website en social media kun je online rendement behalen door het invoeren van een online kantoor. Hierbij draaien al je kantoorapplicaties zoals tekstverwerking, spreadsheets en presentatie software op het internet en hoef je ze niet op je eigen computer te installeren. Cloud computing kan je zo veel geld besparen.

04 september 2013

Hoe zet ik een webshop op?

Basiselementen voor het starten van een webshop

Een online winkel beginnen kan op vele manieren. Je kunt thuis achter je computer gaan doe-het- zelven. Of alles uitbesteden aan een duur bureau. De meeste kleinere ondernemers kiezen voor een tussenweg.

04 september 2013

Omzet webwinkels stijgt met 9 procent

Benut jij je online kansen wel voldoende?

Ondanks de crisis, groeit de omzet van webshops nog steeds. Nederlandse ondernemers met een webshop hebben het eerste half jaar van 2012, 9 procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Daaruit blijkt maar weer: de online wereld biedt zóveel kansen. Benut jij die wel?

04 september 2013

'Een webshop kan mijn boekhandel iets extra's geven'

Ondernemer in beeld | Monique van Oosterhout runt boekenwinkel in Rotterdam

Het sterke punt van haar boekhandel in Rotterdam is het persoonlijke karakter ervan. Regelmatig voert Monique van Oosterhout van boekhandel v/h Van Gennep gesprekken met een groepje klanten over mooie boeken en helpt ze hen aan hét ideale exemplaar. Een ontwikkelkans voor de ondernemer? Online ondernemen!

04 september 2013

"Behandel je webshop als aparte winkel"

Interview met Ernst Wijdeman

Ernst Wijdeman runt in Alkmaar drie schoenenwinkels en heeft daarnaast een succesvolle webshop. Wijdeman.nl won twee grote publieksprijzen op rij en de klantenkring strekt zich inmiddels uit tot België en Duitsland.

04 september 2013

Sinterklaas grote klant van webwinkeliers

Goedheiligman bezoekt steeds vaker webshops

De aanhoudende crisis heeft weinig invloed op online sinterklaasaankopen. Eigenaren van webshops verwachten een weekomzet van 128 miljoen in de week van sinterklaas. Dat is 38 miljoen meer dan in de periode van vóór sinterklaas en 6 procent meer dan de verwachting vorig jaar.

04 september 2013

Veel webshops slordig met terugbetalen

Wet: webshopeigenaar moet binnen dertig dagen geld terugstorten

Ruim een op de vier webwinkels stort niet binnen 30 dagen geld terug als een product wordt geretourneerd. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Bijna de helft van de webshopeigenaren vergoedt geen bezorgkosten. Dit is in strijd met de Wet koop op afstand.

04 september 2013

"Voor een goede webshop heb je geen megabudget nodig"

Interview met Annefrid Imenkamp van Chocstar

Annefrid Imenkamp maakte met haar chocoladewebshop Chocstar een vliegende start. Binnen een maand na oprichting regerende het orders en lovende pers. Een bewijs dat je als kleine zelfstandige snel een grote klantenkring kunt opbouwen.

03 september 2013

17-jarige onderneemster timmert aan de weg

Fleur Kriegsman begon als 14-jarig meisje haar eigen webwinkel

Vorig jaar is Fleur Kriegsman verkozen tot de meest veelbelovende ondernemer onder de 25 jaar. Dat kunnen weinig jongeren van haar leeftijd zeggen, dus trots is deze dame met recht.

15 augustus 2013

Bij toeval Zusjes in Zaken

Ellen en Ingrid Reuvers hebben een online kledingwinkel

Waar het opruimen van een kledingkast al niet toe kan leiden. In het geval van Ellen (43) en Ingrid (41) Reuvers tot een eigen webshop: Hippest.nl. "We vullen elkaar perfect aan."

15 augustus 2013

Zo bestel je in de MKB Webshop

Veilig bestellen en betalen

In de MKB Webshop kun je eenvoudig en snel diensten en producten bestellen.

07 augustus 2013

Links uit het whitepaper 'Mijn website klaar voor de toekomst?'

Websites met informatie over websites anno nu

Om je website klaar te maken voor nu en de komende jaren, gebruik je het whitepaper 'Mijn website klaar voor de toekomst'. Vind de bronnen die voor dit whitepaper zijn geraadpleegd in dit overzicht.

02 april 2013

Wijchen meest kansrijk voor online ondernemen

Gelders dorp wint award voor meest actieve internetgemeente

Niet Amsterdam of Rotterdam, maar de Gelderse plaats Wijchen is de plek waar ondernemers uit het mkb de meeste kansen grijpen op het gebied van online ondernemen. Wil jij meer halen uit online ondernemen? Lees het whitepaper 'Mijn website klaar voor de toekomst'.

28 maart 2013

Nieuwe Winkeltijdenwet: wat zijn de gevolgen?

Móeten ondernemers straks hun winkel opengooien op koopzondag?

De verantwoordelijkheid voor winkelopenstelling op zondag ligt voortaan bij gemeenten. Tenminste, als het wetsvoorstel voor de nieuwe Winkeltijdenwet, dat nu bij de Eerste Kamer ligt, wordt aangenomen. Wat kun je de komende weken verwachten en wat houdt de wetswijziging in?

26 februari 2013

Leegstand winkelpanden neemt schrikbarend toe

Webshop haalt fysiek winkelgebied in

Steeds meer winkelpanden komen leeg te staan. In 2020 zal de leegstand zelfs opgelopen zijn naar 14 procent. Oorzaken? De concurrentie van webshops, de vergrijzing en de dalende koopbereidheid van de consument.

22 februari 2013

Internet steeds belangrijker als verkooppunt

Slijter wil zich onderscheiden van keten

Voor Rogier de Mol van De Mol DrankenSpecialist blijft naast een online verkooppunt ook de fysieke winkel van groot belang.

13 februari 2013

Waarom kies is voor muziek in mijn winkel?

Hoe zet je muziek in om meer klanten te trekken

Zoals elke winkelier wil je dat klanten met gevulde tassen naar buiten lopen. Muziek kan inspelen op de emoties je klanten en je omzet dus positief beïnvloeden. Wat zijn de voordelen van muziek in je winkel of in je webshop?

31 januari 2013

Getoond 73 tot en met 90 van 114 totaal, er zijn meerdere pagina's