Webshop

Nederlanders winkelen graag online

In de Europese top van webshoppers

Winkelen? Daar hoef je de deur niet meer voor uit, lijken veel Nederlanders te denken. Nederland behoort namelijk tot de Europese top als het gaat om online aankopen. In 2008 kochten 7,5 miljoen Nederlanders producten of diensten via internet. Dit meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) vandaag.

21 juni 2014

Weekly Hangout | Veiligheid en fraude

Uitzending 22 april: (on)veilig online ondernemen

Welke beveiligingsgevaren zijn er voor online ondernemers in het mkb en hoe kun jij je als ondernemer wapenen tegen fraude? Dit staat centraal tijdens de weekly hangout op 22 april. Te gast zijn hacker Stan Hegt en Intermax-algemeen directeur John Knieriem.

25 april 2014

Recordaantal bedrijven stopt ermee

Starters en stoppers hebben vaak lage opstartkosten

Afgelopen jaar zijn 129.000 bedrijven gestopt: een recordaantal. In hetzelfde jaar zijn 172.000 nieuwe bedrijven opgericht. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

09 april 2014

Verbeter je webshop in 4 stappen

Column Rikkert Rietbergen | Concrete verbeterpunten webshop

Vooropgesteld: de ideale webshop bestaat niet. Toch zijn er een aantal concrete verbeterpunten die je webshop helpen beter te presteren.

18 februari 2014

Webwinkeliers verdienen benedenmodaal

Slechts 1 op de 5 ondernemers komt rond van webshop

Zeker 80 procent van de online ondernemers verdient geen modaal inkomen met zijn webshop. Ongeveer de helft van de webwinkeliers heeft een jaaromzet van minder dan 10.000 euro. Bijna één op de drie webwinkeliers heeft zelfs nog nooit een euro winst gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van de expertgroep Online Ondernemen van Shopping2020 onder 500 online ondernemers.

31 januari 2014

"Fysiek winkelen wordt weer belevenis"

Hoe maak jij je als winkelier klaar voor 2020?

Winkels die langzamerhand uit het straatbeeld verdwijnen en worden vervangen door een online shoppingroute. Volgens ICT-bedrijf IBM hoeven we daar niet bang voor te zijn. Niet online shoppen is de trend: fysiek winkelen heeft de toekomst.

20 december 2013

Goede webshop hoger in ranking Google

Klanttevredenheid bepalend voor zoekresultaten Google

Zoekmachine Google wil nog dit jaar een systeem lanceren waardoor webshops die slechte recensies krijgen, lager in de zoekresultaten terecht komen. Daarmee wordt goede feedback nog belangrijker voor het succes van je webshop.

23 oktober 2013

Online betalen en een perfecte bezorging

Fulfilment, kassa en kortingsbonnen

Nog flexibeler en betrouwbaarder opereren in e-commerce is noodzaak, met snelle betaling en perfecte logistiek. En innoveren in 2013, bijvoorbeeld met kortingsbonnen.

22 oktober 2013

Webwinkel in de cloud

Webshop insourcen of outsourcen

Van je bedrijf een gerespecteerde, persoonlijk gewaardeerde online niche maken, dat is een uitdaging voor 2013. Transacties in verschillende vormen aanbieden, vooral mobiel.

22 oktober 2013

Het einde van de Appie

Column Mario van Vliet | Maatwerk wint het van massaconsumptie

De vorige eeuw stond in het teken van de massa. Hoe groter de mogelijke doelgroep was, hoe beter. Massaproductie, massaconsumptie, massacommunicatie. Die tijd ligt achter ons. Dat besef begint langzaamaan door te dringen.

22 oktober 2013

Getoond 51 tot en met 60 van 114 totaal, er zijn meerdere pagina's