Privacy & AVG

Juridisch

Hoe werkt de privacywet AVG?

Zo regel je alles rondom het inzagerecht

Bij de privacywetgeving AVG horen meer verplichtingen voor mkb-ondernemers. Een van de belangrijkste aandachtspunten is het inzagerecht van degene waarvan je informatie bijhoudt.

24 september 2020 2 minuten

Een bedrijf afstemmen op de AVG in tien stappen

De AVG in jouw bedrijf inbouwen in tien stappen

Voorkom een boete, bescherm de privacy van je klanten. In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) worden de gegevens van je klanten en werknemers beschermd. Je moet te allen tijde kunnen aantonen dat je de data veilig hebt opgeslagen. Houd jij je niet aan de regels? Dan kun je een flinke boete verwachten: maximaal €20 miljoen of 4% van je wereldwijde omzet.

23 september 2020 3 minuten

Wat zijn de regels voor bescherming klantgegevens?

Hoe beveilig je de gegevens van je klanten?

Als eigenaar van een bedrijf beschik je over persoonsgegevens van je klanten. Je moet daarom voldoen aan de regels over verwerking en gebruik van deze gegevens.

23 september 2020 2 minuten

9 vragen over de meldplicht datalekken

Bescherming klantgegevens: welke plichten heb je?

De Wet bescherming persoonsgegevens is in mei 2018 vervangen door de Algemene Verordening Gegevenbescherming, de AVG. Dat betekent dat iedere ondernemer in Nederland verantwoordelijk is voor de privacygevoelige data in zijn organisatie en bij overtreding een boete tegemoet kan zien.

23 september 2020 3 minuten

Privacyvoorwaarden opstellen met handige tool

Zo maak je een privacyverklaring voor je website

Het plaatsen van een privacyverklaring op je website is verplicht als je persoonsgegevens verwerkt. Maar hoe doe je dat? We helpen je op weg met een handige scan.

23 september 2020 1 minuten

Geldt de wet AVG ook voor kleine bedrijven?

Ook MKB bedrijven moeten klantgegevens goed beschermen

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft gezorgd voor een flinke uitbreiding van de privacybescherming. Jouw onderneming krijgt te maken met de AVG als je voor zakelijke activiteiten persoonsgegevens 'verwerkt’ dus: verzamelt, opslaat, raadpleegt enzovoort. Dat geldt dus ook voor kleine bedrijven.

23 september 2020 2 minuten

Het verwerken en omgaan met persoonsgegevens

Hoe wordt de privacy behouden, wat mag wel en wat mag niet?

Vrijwel elke ondernemer werkt wel eens met persoonsgegevens: klantenbestanden, personeelsadministratie of adresbestanden voor een mailing. Zodra je persoonsgegevens verwerkt, krijg je te maken met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) die de privacy van de betrokkenen, meestal je klanten, beschermd.

02 april 2020 2 minuten

Het personeelsdossier en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Wat mag wel en niet in het personeelsdossier?

Ook met het personeelsdossier heb je te maken met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Binnen de gehele EU gelden hiervoor dezelfde privacywetgeving.

18 februari 2020 3 minuten