Innoveren

Groeien

Hoe stimuleer ik innovatieve ideeën op de werkvloer?

Volg het voorbeeld van Google

De beste ideeën ontstaan op de werkvloer. Daarom stimuleren veel grote bedrijven het personeel tot het bedenken van nieuwe, slimme producten. Neem Google. Bij de zoekreus mogen werknemers twintig procent van hun werktijd besteden aan 'hobby- en innovatieprojecten'. De helft van het aantal Google-producten zou op deze manier zijn ontstaan.

06 oktober 2014 6 minuten

Snel besparen op verlichtingskosten?

Bespaar snel tot 80 procent op je verlichting

Als je je bedrijf uitrust met energiezuinige verlichting, kun je als ondernemer tot 80 procent besparen op verlichtingskosten. Snel weten hoe je dat aanpakt?

04 augustus 2014 2 minuten

Innovatieproces, wat is dat?

De verschillende fases van innovatie

Je doel als ondernemer zal niet snel ‘innoveren’ zijn. Wanneer je probeert je product te vernieuwen of nieuwe markten probeert te veroveren, zal je echter al snel tot de conclusie komen dat je toch aan het innoveren bent.

22 april 2014 3 minuten

Innovatieve ondernemer? Doe mee aan de Herman Wijffels Innovatieprijs!

Rabobank beloont vooruitstrevend ondernemerschap met Innovatieprijs

Met de Herman Wijffels Innovatieprijs roept de Rabobank ondernemers op te laten zien wat zij in huis hebben op het gebied van duurzaamheid en innovatie. De inschrijving voor de zesde editie van deze prestigieuze prijs is op 1 februari van start gegaan en loopt tot 1 april 2007.

13 november 2013 1 minuten

Werkbezoek Tweede Kamerlid Aptroot aan Midden Nederland

Innovatieve bedrijven in Midden Nederland in de kijker

Tweede Kamerlid Charlie Aptroot (VVD) brengt op 13 november 2006 een werkbezoek aan enkele innovatieve bedrijven in Midden Nederland.

13 november 2013

'Nederlandse mkb loopt achter met software'

Vooral online toepassingen worden weinig gebruikt

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf loopt achter met investeringen in software waarmee werknemers altijd en overal kunnen werken. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft. Het softwarebedrijf vroeg mkb’ers in vijftien landen naar hun gebruik van ICT. In Nederland deden bijna 3200 mkb-bedrijven mee.

24 juni 2013 1 minuten

Leen Zevenbergen over innovatie in het MKB

Waarom kleine bedrijven een voorsprong hebben

Leen Zevenbergen deelt zijn visie over innovatie in het MKB en geeft tips.

21 januari 2013 1 minuten

Een rondje energie besparen: afl. 1

Hoe bespaar je op perslucht, verlichting en verwarming? Autohandelaar Mark Hoek krijgt nuttige tips.

21 januari 2013 1 minuten

Wat heb ik aan een tablet voor zakelijk gebruik?

Volgens expert Martijn Aslander is een tablet onmisbaar om efficient te communiceren. In dit filmpje vertelt Martijn waarom een tablet ideaal is voor zakelijk gebruik.

21 januari 2013 1 minuten

Wat heb ik als ondernemer aan een smartphone?

Met een telefoon kun je tegenwoordig veel meer dan alleen bellen. Als je een smartphone hebt tenminste. Martijn Aslander legt uit waarom hij vindt dat elke ondernemer een smartphone moet hebben.

21 januari 2013 1 minuten

'Octrooi moet betaalbaar worden voor starter'

Europese Commissie wil proceskosten lager maken voor mkb

Een octrooi aanvragen: voor de meeste kleine of startende ondernemers is het onbetaalbaar. Om een patent-aanvraag haalbaar te maken voor mkb'ers, wil de Europese Commissie de proceskosten verlagen.

18 januari 2013 2 minuten

Vrijstellingsverordening MKB bij subsidies

Gratis advies voor decentrale overheden bij Europese aangelegenheden

Doel van Europa decentraal is de kennis en expertise over Europees recht en de juiste toepassing ervan bij de decentrale overheden te vergroten. Daarnaast wil het kenniscentrum het Europa bewustzijn bij gemeenten, provincies en waterschappen bevorderen.

16 januari 2013 1 minuten

Subsidie milieu & technologie

Subsidieregeling als het milieu minder wordt belast

Voor de ontwikkeling van innovaties waarbij het milieu minder wordt belast, bestaat de subsidieregeling Milieu & Technologie. Deze subsidie is specifiek bestemd voor MKB-bedrijven.

16 januari 2013 1 minuten

Mobiel werken is een middel, geen doel!

Column | Mobiel werken

Het Nieuwe Werken is ‘hot’, dat mag duidelijk zijn. Je kunt geen blad openslaan, het Internet staat er vol mee en het ene congres volgt het andere op. Maar Het Nieuwe Werken is vooral een middel, geen doel!

27 augustus 2012 2 minuten

Waar moet ik op letten bij het aanvragen van energiesubsidies?

Elke regeling heeft een budget

Dankzij energiesubsidies wordt het voor ondernemers interessanter om te investeren in duurzame energie. Waar moet je op letten bij het aanvragen van energiesubsidies?

15 augustus 2012 2 minuten

Groeiers willen blijven groeien

Goed personeel cruciaal in groeiproces

Snelle groeiers willen verder groeien, nieuwe producten introduceren en nieuwe markten betreden. Dit blijkt uit onderzoek van EIM. Ondernemers van snelgroeiende bedrijven zijn ambitieus en bereid risico's te nemen. Om deze doelen te bereiken is goed personeel van essentieel belang. Het is echter vaak moeilijk om gekwalificeerd personeel te vinden. Desondanks zullen in de komende jaren snelgroeiende bedrijven sterk blijven groeien.

03 januari 2012 2 minuten

Mkb minder innovatief door crisis

Aandeel innovatieve ondernemingen op laagste niveau in dertien jaar

Door de economische crisis zijn mkb-bedrijven minder innovatief geworden. Sinds 2007 is het aantal innovatieve ondernemingen hard gedaald. In 2011 heeft het aandeel zelfs het laagste niveau in dertien jaar bereikt. Dat blijkt uit onderzoek van het EIM.

16 november 2011 1 minuten

Percentage Energie-investeringsaftrek verlaagd

Wijzigingen per 1 januari 2011

Als je in 2011 investeringen doet om energie te besparen of duurzame energie op te wekken, kom je (net als in 2010) in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Maar let op, per 1 januari 2011 zijn er een aantal dingen veranderd.

09 augustus 2011 2 minuten

Getoond 19 tot en met 36 van 82 totaal, er zijn meerdere pagina's